CELEBRITIESSHOWBIZΗ Στεφανία Λυμπερακάκη στην πρώτη της συνέντευξη για την Κύπρο

Η Στεφανία Λυμπερακάκη στην πρώτη της συνέντευξη για την Κύπρο

Η εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Eurovision στην πρώτη της συνέντευξη για την Κύπρο.

Η μόλις 18 ετών Στεφανία (Λυμπερακάκη) είναι η γεμάτη ενέργεια, θετική διάθεση και «ανεβασμένα» vibes pop star (ήδη αναγνωρίσιμη στην Ολλανδία όπου γεννήθηκε, με πολλούς fans) που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον φετινό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. 

ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ

Ξεκινάω από το αναμενόμενο: Δύο μόλις μήνες πριν από τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, πώς είναι η ψυχολογία σου;
Η ψυχολογία μου είναι πολύ καλή! Καμιά φορά έχω λίγο άγχος, αλλά καταλαβαίνω ότι είναι φυσιολογικό. Συμμετέχω, άλλωστε, στο μεγαλύτερο μουσικό event της Ευρώπης που παρακολουθείται από 250.000.000 τηλεθεατές…Από τότε που πήγα στην Eurovision junior με την Ολλανδία ήθελα να εκπροσωπήσω την χώρα μου, την Ελλάδα, στην Eurovision και δεν το πιστεύω ότι σε δυο μήνες θα έρθει επιτέλους η ώρα!

Είσαι, όμως, μόλις 18 ετών. Δεν είναι «παράξενο» για ένα παιδί να κοντρολάρει το άγχος του, όπως εσύ;
Κοίτα, μπορεί να υπάρχει λίγο άγχος πριν ανέβω στη σκηνή. Με το που ανέβω στη σκηνή όλο το άγχος εξαφανίζεται και πραγματικά το διασκεδάζω. Δεν ξέρω πώς γίνεται…Ξέρω μόνο ότι γίνεται!

Στενοχωρέθηκες που πέρσι -λόγω των συνθηκών- δεν είχε γίνει ο Διαγωνισμός;
Πέρσι, είχαμε δουλέψει πάρα πολύ με όλη την ομάδα και ανυπομονούσα να δείξουμε, σε όλη την Ευρώπη, τη δουλειά που είχαμε κάνει. Φυσικά και στενοχωρήθηκα και είχα και λίγο ανασφάλεια για το αν θα με επιλέξει και για την επόμενη χρονιά η ΕΡΤ. Ευτυχώς, όλη ομάδα πίστευε και πιστεύει στην συγκεκριμένη αποστολή και είχα την χαρά και την τιμή να με επιλέξει ξανά η ΕΡΤ. Από τη στιγμή που άκουσα ότι μου δίδεται ξανά η ευκαιρία να εκπροσωπήσω την Ελλάδα και για το 2021, το άγχος μετατράπηκε σε χαρά και το είδα σαν ευκαιρία να προετοιμαστώ ακόμα καλύτερα, να τελειώσω το σχολείο και να επανέλθω πιο δυναμικά! 

Πέρσι τελείωσες το σχολείο;
Ναι.

Οι κριτικές πάντως που έχω διαβάσει για το «Last dance» είναι πολύ θετικές. Και τα στοιχήματα σε φέρνουν σταθερά μέσα στη δεκάδα. Αυτό σου δημιουργεί ελπίδες ακόμη και για μία από τις πρώτες θέσεις;

Η Eurovision είναι απρόβλεπτη! Κανείς δεν ξέρει ποια θέση μπορεί κάποιος να κατακτήσει. Έχουμε δει παραδείγματα τραγουδιών που ήταν πολύ χαμηλά στα στοιχήματα να κατατάσσονται ψηλά και έχουμε δει και ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή τραγούδια τα οποία είναι ψηλά στα στοιχήματα να καταλήγουν σε πολύ χαμηλή θέση. Αυτό που έχουμε αποφασίσει, με όλη την ομάδα, είναι να παρουσιάσουμε κάτι για το οποίο θα νιώθουμε υπερήφανοι και από ‘κει και πέρα το κοινό και οι επιτροπές θα αποφασίσουν για την τελική κατάταξη. Φυσικά, ελπίζουμε -τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Κύπρο- να πάμε όσο το δυνατόν καλύτερα.

Θα έχει κάτι ιδιαίτερο η εμφάνιση σου στον Διαγωνισμό τον Μάιο;
Ναι. Θα έχει κάτι πολύ ιδιαίτερο! Δεν μπορώ να πω άλλα όμως, γιατί θα με «σκοτώσει» ο Φωκάς Ευαγγελινός, που έχω τη χαρά και την τιμή να επιμελείται τη σκηνική μου παρουσία (γελάει).

Μια και μου ανέφερες πριν την Κύπρο, πώς σου φάνηκε το τραγούδι της Κύπρου με την Έλενα Τσαγκρινού;
Μου αρέσει πολύ το τραγούδι της Κύπρου. Έχουμε μιλήσει ήδη μαζί με την Έλενα, μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, και έχουμε ευχηθεί η μία στην άλλη καλή επιτυχία. Ανυπομονώ να έρθει στην Ολλανδία και να της δείξω τη χώρα που γεννήθηκα και μεγάλωσα.

Όπως μου ανέφερες πιο πριν, συμμετείχες και στην Eurovision Junior. Άρα να υποθέσω πως ο φετινός Διαγωνισμός ήταν κομμάτι των παιδικών σου ονείρων;
Ναι, είναι ένα όνειρο το οποίο έχει πάρει σάρκα και οστά. Αισθάνομαι ευγνώμων και πολύ τυχερή που στα 18 μου χρόνια έχω την ευκαιρία να εκπροσωπήσω την χώρα μου σε ένα τόσο μεγάλο διαγωνισμό μουσικής. Για εμάς τους Έλληνες του εξωτερικού είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτό. Συνήθως δεν βρίσκω τα λόγια να το περιγράψω, αλλά έχω την επιθυμία να κάνω όλους τους Έλληνες υπερήφανους!

Τι άλλα όνειρα έκανες ως παιδί;
Η μουσική ήταν πάντα το όνειρό μου. Στην οικογένειά μου, ωστόσο, δεν τραγουδά κανένας. Γι’ αυτό και όταν είπα στη μητέρα μου ότι θέλω να τραγουδώ και θέλω να πάω στο Voice Kids στην Ολλανδία με κοίταξε με αμφιβολία και μου είπε: «Μα, τραγουδάς; Κανένας στην οικογένεια δεν τραγουδάει». Λίγο καιρό αργότερα, όταν με άκουσε να τραγουδώ μου είπε: «Στεφανία, εσύ τραγουδάς πολύ ωραία!» και κάπως έτσι πήγα στο Voice Kids. Μετά την Eurovision το όνειρο μου είναι να τελειώσω τις σπουδές που έχω ξεκινήσει σε μία από τις πιο σημαντικές ακαδημίες μουσικής στην Ολλανδία, απ’ όπου έχουν αποφοιτήσει ονόματα, σαν του Martin Garix, και πολλών άλλων.

Να υποθέσω πως ήσουνα από τα κοριτσάκια εκείνα που τραγουδούσαν στο μπάνιο του σπιτιού τους κρατώντας μία βούρτσα και ονειρευόσουν να γίνεις μία μέρα μια διάσημη τραγουδίστρια;
Φυσικά! Όταν ήμουν πολύ μικρή πολύ συχνά έκανα sold out συναυλίες στο μπάνιο μου (γελάει).

Ποια είναι τα μουσικά σου πρότυπα;
Από pop μουσική μου αρέσει πάρα πολύ η Ariana Grande, ο Post Malone και ο Weekend. Μου αρέσει, όμως, να ακούω και πολύ ελληνική μουσική. Μου αρέσει η Έλενα Παπαρίζου, ο Κωνσταντίνος Αργυρός και η Τάμτα και, γενικά, ψάχνω και λίγο πιο παραδοσιακά τραγούδια, γιατί τα βρίσκω πολύ ενδιαφέροντα.

Γεννήθηκες και μεγάλωσες στην Ολλανδία από Έλληνες γονείς, όπως μου ανέφερες. Τι θυμάσαι από την παιδική σου ζωή, στην Ουτρέχτη;
Ήταν ήρεμη. Θυμάμαι πάντα κάθε Κυριακή που μαζευόμασταν όλη η οικογένεια μαζί και τρώγαμε. Θυμάμαι, επίσης, να πηγαίνουμε στην εκκλησία και να συναντάμε τους υπόλοιπους Έλληνες. Γενικά, η οικογένειά μου έχει κρατήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τις παραδόσεις και ταυτόχρονα έχει ενσωματωθεί πλήρως και στην ολλανδική κοινωνία.

Η -καλοκαιρινή- Ελλάδα των διακοπών σου πώς σου φαινόταν τότε;
Πήγαινα στην Ελλάδα, στον Έβρο συγκεκριμένα, από τότε που ήμουνα τεσσάρων μηνών! Σχεδόν όλα τα καλοκαίρια της ζωής μου τα έχω περάσει στην Ελλάδα. Θυμάμαι να πηγαίνω στην Ελλάδα με τεράστιο ενθουσιασμό και να φεύγω με μια μικρή μελαγχολία και νοσταλγία. Ο ήλιος, η θάλασσα, το φαγητό, οι ζεστές καρδιές των ανθρώπων, είναι πραγματικά ένας θησαυρός τον οποίο έχω εκτιμήσει από πολύ μικρή. Την ιστορία και τον πολιτισμό ξεκίνησα μεγαλώνοντας να τα εκτιμώ όλο και περισσότερο.

Αισθάνεσαι πως έχεις δύο πατρίδες; Πως «μοιράζεις» την καρδιά σου ανάμεσα σε Ολλανδία και Ελλάδα;
Είναι πολύ συγκεκριμένο αυτό που νιώθω. Κατάγομαι από την Ελλάδα. Είμαι Ελληνίδα και από τους δύο γονείς. Και έχω γεννηθεί και μεγαλώσει στην Ολλανδία.

Ξέρω πάντως πως στην Ολλανδία είσαι ήδη μία pop super star. Πως στις εμφανίσεις σου υπάρχει ακόμη και ασφάλεια. Αυτό δεν σε εμποδίζει από το να απολαύσεις την ανεμελιά των 18 σου χρόνων;
Δεν πιστεύω ότι έχω χάσει κάτι από την ανεμελιά μου…Το αντίθετο! Έχω κερδίσει πολύτιμες εμπειρίες για την ηλικία μου. Είμαι μόνο 18 χρόνων και έχω κάνει πράγματα τα οποία μου έχουν δώσει πάρα πολύ όμορφες στιγμές στη ζωή μου. Για παράδειγμα, είχα την τύχη να τραγουδήσω μπροστά στην βασιλική οικογένεια της Ολλανδίας, να γεμίσω δύο φορές το Ahoy Arena -ο χώρος όπου θα διεξαχθεί φέτος η Εurovision- και να έχω τα δικά μου τραγούδια και τα δικά μου video clips.

Πώς ήταν, αλήθεια, η πρώτη φορά που σε αναγνώρισαν στο δρόμο;
Η πρώτη φορά που σε αναγνωρίζουν είναι περίεργη. Σκέφτεσαι μήπως έχεις γνωρίσει τον άλλον και δεν το θυμάσαι…(γελάει). Καταλαβαίνεις μετά, βέβαια, ότι σε γνωρίζει είτε από τηλεόραση είτε επειδή σε είδε κάπου αλλού.

Θυμάσαι πότε έδωσες το πρώτο σου αυτόγραφο;
Νομίζω στα 9 μου.

Γενικά, τα πας καλά με την αναγνωρισιμότητα;
Ναι. Δεν έχω αισθανθεί ποτέ άσχημα με κάτι. Εξάλλου ενεργώ σε πολύ προστατευμένο περιβάλλον και η οικογένειά μου είναι πολύ κοντά μου.

Πώς είναι η καθημερινότητά σου; Τι σου αρέσει να κάνεις;
Στην καθημερινότητά μου πηγαίνω στη μουσική ακαδημία όπου σπουδάζω, κάνω γυμναστική, ασχολούμαι με τις δραστηριότητες που προκύπτουν από το τραγούδι, κάνω ωραία πράγματα με τους φίλους μου και περνάω χρόνο με την οικογένεια και το αγόρι μου.

Έχεις αγόρι;
Ναι, ναι! Τον λένε Yannes και τον φωνάζω «Γιάννη», όπως είναι και το δικό σου όνομα. Είναι στην ηλικία μου και είναι και αυτός τραγουδιστής, σε ένα boy band.

Τι χαρακτήρας είσαι, Στεφανία; Αυτή τη μισή ώρα που μιλάμε σε ακούω σε πολύ καλή διάθεση. Πάντα έτσι είσαι; Τόσο αισιόδοξη και γεμάτη θετική ενέργεια;
Δεν μπορώ να μιλήσω εγώ για τον εαυτό μου…Μου λένε ότι είμαι πεισματάρα, αισιόδοξη κι ότι έχω πλάκα. Στα ελληνικά δεν φαίνεται ακόμα γιατί δυσκολεύομαι όταν μιλάω -όπως διαπίστωσες- αλλά στα ολλανδικά και στα αγγλικά είναι πιο ξεκάθαρο.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS