CELEBRITIESSHOWBIZΚαρολίν Σέφελε: Μέσα στην έπαυλη της Co-President & Artistic Director του οίκου...

Καρολίν Σέφελε: Μέσα στην έπαυλη της Co-President & Artistic Director του οίκου Chopard

Τα φετινά Χριστούγεννα, 19.000 λαμπάκια, 6.500 μπάλες και περισσότερα από 500 Αλεξανδρινά κόσμησαν την εντυπωσιακή έπαυλη της Καρολίν Σέφελε στις όχθες της λίμνης Λεμάν, στα σύνορα Γαλλίας – Ελβετίας. Σ’ αυτή την πασίγνωστη γωνιά του κόσμου η Co-President & Artistic Director του κορυφαίου οίκου κοσμημάτων και ωρολογοποιίας Chopard έχει φιλοξενήσει τα πιο θρυλικά πάρτι για συγγενείς και φίλους, ενώ εδώ συνηθίζει να απομονώνεται και να ξεκουράζεται από την απαιτητική καθημερινότητά της καθισμένη δίπλα στο τζάκι, ανασυντάσσοντας τις δυνάμεις της. Με προσκεκλημένο το Hello! και τη φίλη της και πρέσβειρα της Chopard, το μοντέλο Πέτρα Νέμκοβα, η Καρολίν Σέφελε μας υποδέχθηκε σ’ αυτό το υπέροχο σπίτι, ακόμα πιο όμορφο έτσι μεγαλόπρεπα στολισμένο για τις γιορτές.

Της Lola Delgado

To σπίτι σας έχει εξαιρετική αισθητική, ειδικά με όλα αυτά τα χριστουγεννιάτικα στολίδια.
Σας ευχαριστώ. Πραγματικά λατρεύω τα Χριστούγεννα, και ειδικά τις μέρες που προετοιμάζομαι γι’ αυτά! Πάντοτε είμαι τόσο απασχολημένη με τη διακόσμηση και ανυπομονώ για την Πρωτοχρονιά. Μ’ αρέσουν τα παραδοσιακά στολίδια. Πολλοί άνθρωποι προτιμούν ένα πιο σύγχρονο στυλ, αλλά εγώ επιλέγω ως κυρίαρχα χρώματα το κόκκινο, το χρυσό, το πράσινο και το λευκό.

sefele-1

Ποια είναι η πιο αγαπημένη σας συνήθεια αυτή την περίοδο;
Εκτός από τη διακόσμηση, ο κρύος καιρός! Περνάω αυτή την περίοδο στο βουνό. Δεν μπορώ να με φανταστώ σ’ ένα μέρος όπως η Καραϊβική αυτές τις ημέρες. Για μένα τα Χριστούγεννα πρέπει να τα περνάς μπροστά στο τζάκι, σε ζεστή ατμόσφαιρα, με χοντρά πουλόβερ και όμορφη διακόσμηση.

sefele-2

Πώς περνάτε αυτές τις ημέρες;
Με την οικογένειά μου, όπως κάθε χρόνο. Πηγαίνουμε και στο σαλέ μας, στο Γκστάαντ, όπου τρώμε ένα παραδοσιακό και απλό πιάτο, μια συνταγή που έχει περάσει από τη γιαγιά μου στους γονείς μου: σαλάτα ρέγγας με αγγούρι, μήλο και άλλα επτά υλικά. Το μυστικό είναι ότι την προετοιμάζεις από την προηγούμενη ημέρα, ώστε να μη χρειάζεται να μαγειρεύεις την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Η μητέρα μου έχει εμπλουτίσει τη συνταγή και τη φτιάχνουμε αποκλειστικά εκείνη την ημέρα, ως την ιδανική αλλαγή γεύσης από τα τόσα πολλά γλυκά που καταναλώνουμε αυτή την περίοδο. Έχει μια μοναδική φρεσκάδα και οξύτητα. Είναι πεντανόστιμη!

sefele-3

Ποιο κόσμημα ενδείκνυται καλύτερα γι’ αυτή την περίοδο;
Τα διαμάντια, εξαιτίας της λάμψης τους. Και, φυσικά, επειδή είναι οι καλύτεροι φίλοι της γυναίκας.

Ποιο είναι το αγαπημένο σας κόσμημα;
Η απάντηση είναι και πάλι τα διαμάντια. Ποτέ δε σε απογοητεύουν, ενώ προκαλούν δέος: τα έχει δημιουργήσει η φύση εκατομμύρια χρόνια πριν. Αν το καλοσκεφτείς, είναι μαγικό το ότι προέρχονται κατευθείαν από τη Μητέρα Φύση.

sefele-6

Όπως το διάσημο διαμάντι K85, Evoke Golconda. Είναι το καλύτερο κομμάτι της συλλογής κοσμημάτων της Chopard;
Είναι μοναδικό, γιατί η ποιότητά του έγκειται στην ίδια του τη σύσταση. Προέρχεται από ένα πολύ ξεχωριστό μέρος: ένα παλιό ορυχείο που βρίσκεται στην κοίτη ενός ποταμού στην Ινδία. Κατά έναν περίεργο λόγο, αυτό το κάνει να λάμπει ακόμα περισσότερο. Είναι πράγματι ασυνήθιστο.

Μιλήστε μας για τη φιλία σας με τη μούσα της Chopard, την Πέτρα Νέμκοβα.
Είναι πολλά περισσότερα από πρέσβειρα του οίκου και πάνω απ’ όλα μια πολύ καλή φίλη που γνωρίζω χρόνια. Εκτός από την εξωτερική ομορφιά διαθέτει και εσωτερική. Είναι ευφυέστατη και μιλάει πολλές γλώσσες. Δεν είναι μοντέλο μόνο εξαιτίας της ομορφιάς της. Έχει εκπληκτική προσωπικότητα και μεγαλοψυχία. Μέσω του φιλανθρωπικού της οργανισμού, «Happy Hearts Fund», βοηθάει την κατασκευή σχολείων σε μέρη που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές. Εμείς με τη σειρά μας βοηθάμε το έργο της μέσα από ένα βραχιόλι, τα έσοδα του οποίου πηγαίνουν στο σκοπό αυτό. Είναι απίστευτο, αλλά μέχρι στιγμής έχουν κατασκευαστεί 120 σχολεία! Αν και κλονίστηκε από το τσουνάμι του 2004, οδυνηρό βίωμα γι’ αυτήν, προχώρησε στη ζωή της και τώρα πια είναι δυνατή και χαρούμενη. Όταν δουλεύεις μαζί της συναρπάζεσαι από το πόσο επαγγελματίας και παράλληλα ευχάριστη είναι.

sefele-7

Είστε η Co-President & Artistic Director της Chopard. Περιγράψτε μας μια τυπική σας ημέρα στο γραφείο;
Όταν πηγαίνω στο γραφείο το πρωί έχω μια τεράστια λίστα με πράγματα που πρέπει να κάνω. Όταν γυρνάω σπίτι, συνήθως στις έξι το απόγευμα, έχω κάνει εκατομμύρια πράγματα, αλλά τίποτα από τη λίστα! Ξυπνάω στις επτά το πρωί, ακόμα κι αν έχω ξενυχτίσει, πράγμα που συνήθως αποφεύγω.

Διατηρείστε σε εξαιρετική φόρμα. Ποιο είναι το μυστικό σας;
Δεν έχω κανένα μυστικό, πέραν του ότι καθημερινά πίνω δύο λίτρα Evian με το χυμό από δύο λεμόνια. Είναι ευεργετικό, ειδικά όταν ταξιδεύεις και πρέπει να ενυδατώνεσαι σωστά. Δεν ασκούμαι συστηματικά, λόγω έλλειψης χρόνου, αλλά κάνω πιλάτες γιατί με βοηθά στην πλάτη και στις αναπνοές μου.

sefele-10

Ακολουθείτε τις τάσεις της μόδας;
Μ’αρέσει η μόδα κι έχω αγαπημένους σχεδιαστές, αλλά δεν ακολουθώ τις τάσεις.

Τι σημαίνει πολυτέλεια για εσάς;
Πολυτέλεια είναι ο χρόνος. Το να απολαμβάνεις στιγμές με φίλους. Επίσης, να μπορείς να μένεις στο σπίτι σου.

Ποιο είναι το καλύτερο πράγμα στη δουλειά σας;
Η δημιουργικότητα. Το να σκέφτεσαι τα σχέδια, τους νέους τρόπους να συνδυάσεις τα υλικά και τα χρώματα, το να δημιουργείς νέες συλλογές.

sefele-11

Πώς οραματίζεστε τη Chopard μετά από δέκα χρόνια;
Σίγουρα θα έχει εξελιχθεί στον τομέα της επικοινωνίας, οπότε και ο οίκος θα προσαρμοστεί στις νέες απαιτήσεις. Όσον αφορά στα κομμάτια του, όπως τα ρολόγια, πιστεύω ότι θα συνεχίσουν να κατασκευάζονται παραδοσιακά, όπως όλα αυτά τα χρόνια. Εκεί έγκειται η διαφορά του οίκου Chopard, όπως φυσικά και στα διαμάντια.

Μια ευχή για το 2016;
Είμαι προληπτική, γι’ αυτό δεν πρόκειται να σας πω. Εύχομαι, όμως, ο κόσμος μας να γίνει καλύτερος και πιο ήσυχος. Τέλος, ελπίζω οι άνθρωποι που βρίσκονται στην εξουσία να ξεχάσουν τις πολιτικές διαμάχες και να συνεργαστούν.

sefele-15

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS