CELEBRITIESSHOWBIZΚόβεται το «Μπλε»; Τα διάφορα σενάρια που επεξεργάζεται ο Alpha Κύπρου

Κόβεται το «Μπλε»; Τα διάφορα σενάρια που επεξεργάζεται ο Alpha Κύπρου

Του Μαρίνου Νομικού

Ο ουρανός δεν είναι και τόσο «Μπλε» για τη δραματική σειρά του Alpha που φαίνεται πως διαθέτει περισσότερο δράμα εκτός οθόνης παρά σ’ αυτή. Η φιλόδοξη (και αρκετά δαπανηρή για τα δεδομένα του καναλιού) παραγωγή έχει εισέλθει στην κρισιμότερη φάση της καθώς τα νούμερα έχουν φτάσει πια σε οριακό σημείο και οι εισηγήσεις για διακοπή της εντός του Alpha όλο και πληθαίνουν – κάποιες μάλιστα προέρχονται από αρκετά υψηλά δώματα. Βέβαια σε μια χρονιά με πληθώρα κυπριακών παραγωγών όπου οι περισσότερες μετά βίας ξεπερνούν το όριο ασφαλείας (δηλαδή διψήφια νούμερα) ή καταφεύγουν σε αλχημείες προκειμένου να δικαιολογηθεί η παρουσία τους στον αέρα («τα πάει καλά στα δυναμικά», «δεν έχουμε τι να βάλουμε στη θέση της» κ.λπ), το «Μπλε» δεν είναι και ό,τι χειρότερο εκεί έξω από άποψη τηλεθέασης, όμως η αλήθεια είναι ότι κοστίζει αρκετά και τα έσοδα είναι δυσανάλογα με τα έξοδα.

Παρ’ όλα αυτά το ενδεχόμενο διακοπής της σειράς προκαλεί μεγαλύτερο τρόμο στον Alpha καθώς, όπως σωστά μαντέψατε, δεν υπάρχει plan B. Μεταξύ μας κανένα κανάλι δεν έχει, όλα πορεύονται με τα προγράμματα που εγκρίνουν από το καλοκαίρι κι… ό,τι κάτσει, αν δεν κάτσει καταφεύγουν σε αλχημείες ή ξένο πρόγραμμα καθώς σχεδόν ποτέ δεν υπάρχει κυπριακής καταγωγής αντικαταστάτης. Αν κοπεί το «Μπλε» δημιουργείται κρατήρας στη νευραλγική ζώνη των 7.30μ.μ. που θα πρέπει να καλυφθεί άμεσα και μάλιστα με κάτι που να μη διαταράξει τις ισορροπίες, δηλαδή ένα πρόγραμμα που θα διατηρήσει, αν μη τι άλλο, τα διψήφια στη ζώνη και γιατί όχι να γράφει και λίγο περισσότερο.

Ένα σενάριο είναι να μεταφερθεί η πετυχημένη «Γυναίκα Χωρίς Όνομα» στις 7.30μ.μ., μαζί -ευελπιστούν- με το τεράστιο και πιστό κοινό της, να πάει η «Μουρμούρα» στις 6.30μ.μ. και την prime time να μοιραστούν από δύο νύχτες το «Σόι σου» και η «Φαμίλια» και ο Λούης κανονικά την Παρασκευή. Αυτό το σενάριο εγκυμονεί πολλούς κινδύνους. Για αρχή αποδυναμώνεται τελείως η ζώνη των 6.30μ.μ. -που αποτελεί συνδετικό κρίκο ανάμεσα σε ένα πετυχημένο προϊόν (Με αγάπη Χριστιάνα) και τη ζώνη πριν το δελτίο, καθώς αν μπει εκεί η «Μουρμούρα» κατά πάσαν πιθανότητα θα πέσει στα μονοψήφια όπως συνέβη και στο παρελθόν (η συγκεκριμένη σειρά δείχνει να μη δουλεύει σε άλλη ζώνη πριν της prime time). Επίσης ναι μεν η «Γυναίκα» τα πάει καλά, όμως επειδή είναι σχεδόν το ίδιο κοινό που παρακολουθεί και την (παρομοίου ύφους και στυλ) «Επιστροφή» μετά στον ΑΝΤ1 δεν ξέρω κατά πόσο είναι καλό -και για τις δύο παραγωγές- να έρθουν αντιμέτωπες. Από την άλλη «Σόι» και «Φαμίλια» ίσως τα πάνε καλύτερα στην prime time (η αλήθεια είναι πως ταιριάζουν περισσότερο ως ύφος στη συγκεκριμένη ζώνη – ειδικά η δεύτερη) ειδικότερα μετά τον Φεβρουάριο (περίοδος που υπολογίζονται να γίνουν οι όποιες αλλαγές με την προϋπόθεση ότι θα προβληθούν όσα επεισόδια του «Μπλε» έχουν ήδη γυριστεί) που δεν θα υπάρχει το «The Voice» και το «Survivor» πιθανότατα θα ξεκινά στις 10μ.μ. Όμως, το ρίσκο να χαλάσουν άλλες, στρωμένες, ζώνες είναι πολύ μεγαλύτερο κι αυτό προκαλεί τη μεγαλύτερη νευρικότητα στο κανάλι των Λατσιών που δεν θέλει να αυτοπυροβοληθεί στο πόδι και να χάσει τη δεύτερη θέση.

Γι’ αυτό παρά την έντονη πίεση από άνωθεν να διακοπεί το «Μπλε», η διεύθυνση του Alpha είναι αποφασισμένη να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να το σώσει. Ήδη έγινε η κατάλληλη συνεννόηση με τους δημιουργούς για ραγδαία μείωση του κόστους που σημαίνει ότι κόβονται όλα τα εξτραδάκια, εξωτερικά γυρίσματα, ταξίδια ενώ δεν αποκλείονται περαιτέρω περικοπές και μειώσεις και σε άλλους τομείς. Το κανάλι εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο να μειωθούν τα επεισόδια από τρία σε δύο την εβδομάδα (Δευτέρα και Τρίτη) με παράλληλη επέκταση της «Φαμίλιας» στα τρία επεισόδια ώστε να καλυφθεί το κενό της Τετάρτης. Αυτό βοηθά σε δύο μέτωπα καθώς από τη μία μειώνει το κόστος κι από την άλλη περιορίζει τη ζημιά στη ζώνη καθώς η «Φαμίλια» καταγράφει υψηλότερες επιδόσεις στα δυναμικά κοινά (με την προϋπόθεση βέβαια να δώσουν το ΟΚ για κάτι τέτοιο οι Ισραηλινοί). Όποια κι αν είναι η έκβαση, σημασία έχει ότι τόσο ο Alpha όσο και οι συντελεστές του «Μπλε» θα το παλέψουν ώστε η σειρά να μην καταλήξει να κάνει παρέα με τα «Παντρεμένοι κι οιΔ» και το «Άκου να Δεις» στον πάγκο του χασάπη (είμαι σίγουρος ότι αναρωτιέστε τι είναι το δεύτερο – με δυάρια και άσους που γράφει δεν σας αδικώ).

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS