CELEBRITIESSHOWBIZΜαύρο στην εκπομπή του Λιάγκα

Μαύρο στην εκπομπή του Λιάγκα

Το ΕΣΡ βγάζει από την πρίζα για μία βδομάδα το «Μεσημέρι με τον Γιώργο Λιάγκα», ενώ το Σκάι δείχνει την πόρτα εξόδου στην αρχισυντάκτρια της εκπομπής. «Μαύρο» το 2020 για τον παρουσιαστή.

Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης εξέδωσε πριν ένα μήνα απόφαση για όσα συνέβησαν στον αέρα της εκπομπής «Μεσημέρι με τον Γιώργο Λιάγκα» στον Σκάι και για τα σχόλια που ακούστηκαν για την ασέλγεια σε φοιτήτρια στο ΑΠΘ. Το ΕΣΡ, που είχε ζητήσει ακρόαση από το κανάλι, επέβαλε χρηματικό πρόστιμο αλλά και προσωρινή διακοπή της εκπομπής. Χαρακτηριστικά, για τις παραβάσεις της προσβολής της αξίας του ανθρώπου και της δυσμενούς διάκρισης λόγω φύλου, επιβάλλεται κύρωση προσωρινής αναστολής μετάδοσης της εκπομπής για 5 συνεχόμενες ημέρες, από μεθαύριο Δευτέρα 20/1/2020 μέχρι και την Παρασκευή 24/1/2020. Πατώντας στο συγκεκριμένο κομμάτι, είχαν αντιδράσει άλλωστε από την πρώτη στιγμή και γυναικείες οργανώσεις που έκαναν λόγο για σεξιστικά σχόλια από τον παρουσιαστή και την ομάδα του. Ακόμη, για την υποβάθμιση της ποιοτικής στάθμης του προγράμματος, το ΕΣΡ επέβαλε ως πρόστιμο στον Σκάι το χρηματικό πρόστιμο των 150.000 ευρώ. Να σημειωθεί ότι το νομικό τμήμα του Σκάι ετοιμάζεται να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης του Συμβουλίου. Εν τω μεταξύ, εκτός από την υπόθεση με τη φοιτήτρια στη Θεσσαλονίκη, η Ανεξάρτητη Αρχή εξετάζει μία από τις πρώτες εκπομπές του Λιάγκα, όταν σχολίασε τα τεκταινόμενα του «Greece’s Next Top Model» και συγκεκριμένα μία από τις συμμετέχουσες που ήταν plus size μοντέλο. Στις αρχές του νέου έτους αναμένεται να φτάσει στο κανάλι του Φαλήρου και νέα κλήση σε απολογία για το «Μεσημέρι με τον Γιώργο Λιάγκα».

 

Έφυγε η αρχισυντάκτρια

Σα να μην έφταναν τα πιο πάνω χαστούκια στην «καταδίκη» του Γιώργου Λιάγκα ήρθε η απομάκρυνση της αρχισυντάκτριας της εκπομπής του Ελεάννας Τρυφίδου, καθώς η διοίκηση του σταθμού αποφάσισε την αποδέσμευσή της λόγω μεγάλων διαφορών που υπήρχαν μεταξύ της δημοσιογράφου και των στελεχών του σταθμού όσον αφορά στη θεματολογία της εκπομπής «Μεσημέρι με τον Γιώργο Λιάγκα». «Πολλές φορές στη ζωή συμβαίνουν διάφορα πράγματα, διάφορες καταστάσεις τις οποίες δεν μπορούμε να ελέγξουμε και λαμβάνονται κάποιες αποφάσεις που χωρίζουν τους ανθρώπους. Η ζωή προχωρά, οι άνθρωποι ξαναενώνονται. Οι ικανοί άνθρωποι σε καμία περίπτωση δεν χάνονται. Σας προσυπογράφω ότι η Ελεάννα Τρυφίδου είναι μια εξαιρετική δημοσιογράφος, ένας ικανότατος άνθρωπος που δεν θα πάει χαμένη. Από σήμερα δεν θα είμαστε μαζί, τουλάχιστον σε αυτήν εδώ την εκπομπή. Αυτά. Προχωράμε» δήλωσε ο παρουσιαστής.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS