CELEBRITIESSHOWBIZΜιχάλης Ορφανίδης: Το υπέροχο σπίτι του γνωστού make-up artist στη Λάρνακα

Μιχάλης Ορφανίδης: Το υπέροχο σπίτι του γνωστού make-up artist στη Λάρνακα

Ο γνωστος make up artist Μιχάλης Ορφανίδης μάς ανοίγει την πόρτα του σπιτιού του για να περάσουμε ένα απόγευμα με θέα τις Φοινικούδες στη Λάρνακα.

Της Φωτεινής Παλληκαρίδου 

Μεγάλωσε στην Ερμού, τον πιο πολυσύχναστο δρόμο της Λάρνακας και όταν βρήκε την ευκαιρία να αποκτήσει ένα σπίτι, που θα είχε κάθε πρωί στο «πιάτο» τη θάλασσα και το λιμάνι της πόλης που λατρεύει, την άρπαξε. «Έψαχνα για καιρό ένα διαμέρισμα στο κέντρο της Λάρνακας και εννοείται δίπλα στη θάλασσα. Έτσι όταν βρέθηκε η κατάλληλη ευκαιρία δεν δίστασα. Είναι ένα σπίτι κυριολεκτικά στην άκρη του ουρανού, στην άκρη της θάλασσας».

orf9

Είναι θετικός, χαμογελαστός και λατρεύει να ανοίγει την πόρτα του σπιτιού του σε φίλους.  «Ο χώρος μου είναι το ησυχαστήριο μου, ο χώρος έμπνευσής μου, ο χώρος όπου δέχομαι τους φίλους μου και την οικογένειά μου. Τον αγαπώ όπως είναι και γι’ αυτό σπάνια θα αλλάξω κάτι… Άλλωστε, δεν μου αρέσουν οι αλλαγές».  Όταν είδε το σπίτι για πρώτη φορά ένιωσε πως ήταν η στιγμή για να κάνει το καθοριστικό βήμα.

orf14

«Είχα ανάγκη να κάνω αυτή την αλλαγή και με τη βοήθεια του φίλου μου και interior consultant Ανδρέα Τέρλα κρατήσαμε ένα χαλαρωτικό ύφος, σε γήινα χρώματα, χωρίς πολλά αξεσουάρ και μπιχλιμπίδια. Εξάλλου ο Ανδρέας δεν με άφησε να κουβαλήσω τίποτα από το παλιό μου σπίτι, υποστηρίζει ότι όταν μπαίνουμε σ’ ένα νέο χώρο όλα πρέπει να είναι φρέσκα! Νέο σπίτι, νέα σελίδα. Ο Αντρέας γνώριζε από την αρχή την αγάπη μου για κάποια κλασικά διαχρονικά έπιπλα και έτσι μαζί φτιάξαμε το ιδανικό σκηνικό».

orf5

Αγαπημένες γωνιές είναι εκεί όπου τα πρωινά διαβάζει ή σερφάρει στο διαδίκτυο, καθισμένος στη λατρεμένη πολυθρόνα Eames, αλλά και η βεράντα του απ’ όπου αγναντεύει το λιμάνι της πόλης. Έχει στο οπτικό του πεδίο το απολυτό μπλε, που τον χαλαρώνει αφάνταστα και τον ταξιδεύει σε μέρη παραδεισένια.

orf2

Επάγγελμά του το ωραίο
Μιχάλης έχει ταξιδέψει πολύ, έχει γνωρίσει ανθρώπους που τα φλας τούς ακολουθούν παντού… Είναι όμως ο άνθρωπος που εμπνέεται από τα απλά και τα καθημερινά. «Είχα την ευκαιρία να ανοίξω τους ορίζοντές μου και να ταξιδέψω στις πέντε ηπείρους, γνωρίζοντας διαφορετικά μέρη, κουλτούρες και ανθρώπους. Και είμαι ευγνώμων γι’ αυτό. Η αγάπη για τη δουλειά μου, με έφερε κοντά με μεγάλους καλλιτέχνες από τους οποίους έμαθα πολλά. Κάθε ένας και μια ξεχωριστή εμπειρία, κάθε ένας με κάτι καινούριο.»

orf8
Σχεδόν 20 χρόνια πριν μπήκε αυτοδίδακτος στον χώρο του μακιγιάζ. Άφησε το ένστικτό του να τον παρασύρει χωρίς να τον νοιάζει πού θα έφτανε. «Ήταν ωραία η δεκαετία των 90’ς, τότε αποφάσισα να μαθητεύσω στην Αθήνα στον make up artist Γιάννη Αγγελάκη, που ήταν από τους κορυφαίους της εποχής. Αμέσως μετά σπούδασα στην Ιταλική Σχολή Μόδας Pan-Sik, με ειδικότητα το επαγγελματικό μακιγιάζ.  Αργότερα απέκτησα το Lecturing And Teaching Diploma In Itec Therapies.»

orf13
Για τον Μιχάλη το μακιγιάζ είναι ομορφιά, γεμάτη χρώμα και δημιουργία. Η δουλειά του στα Beauty Line έχει αποκτήσει άλλο νόημα, γιατί το νιώθει σαν το δεύτερό του σπίτι. Εκεί δημιουργεί κάτι μοναδικό για κάθε μέρα της εβδομάδας, αφού βρίσκεται σε διαφορετικές πόλεις σε όλη την Κύπρο γνωρίζοντας νέα πρόσωπα. Δεν σταματά ποτέ του να μαθαίνει όμως και η αγάπη του για τη φωτογραφία έγινε το νέο του πάθος.

orf3

«Με εξιτάρει η φωτογραφία. Ασχολούμαι για χρόνια ερασιτεχνικά, αποτυπώνοντας με τη φωτογραφική μηχανή μου αναμνήσεις και σκηνές από τα διάφορα ταξίδια. Πρόσφατα όμως, ξεκίνησα και μαθήματα φωτογραφίας στον φωτογράφο Αντώνη Προδρόμου». Δεν σταματά ποτέ να ονειρεύεται, γι’ αυτό άλλωστε θέλει πολύ κάποια στιγμή να κυκλοφορήσει μερικές από τις φωτογραφίες του σε ένα λεύκωμα. Όλα ξυπνούν την αίσθηση της μαγείας.

orf15

Στο σούρουπο μ’ ένα ποτήρι κρασί
ραχτοί στο λευκό καναπέ στο μπαλκόνι με τη θέα να μας σαγηνεύει τις αισθήσεις. Με τον λευκό γατούλι του -ακούει στ’ όνομα Έρως- αγκαλιά πίνουμε το τελευταίο ποτήρι κρασί. Ο Μιχάλης ξέρει καλά το πάθος μου για τα παλιά περιοδικά και μου δείχνει την τεράστια συλλογή του από τα περιοδικά μόδας που φιλοξένησαν κατά καιρούς τη δουλειά του. «Τα έχω σχεδόν όλα! Αρχειοθετημένα κατά ημερομηνία.

orf4

Μέσα από αυτά νιώθω πως βλέπω την πορεία μου, την εξέλιξή μου… όλη μου η ζωή μέσα σε σελίδες που δουλέψαμε όλοι μας πολύ.» Την αίσθηση της χαλάρωσης, της απόλυτης ηρεμίας τη νιώθω παντού μέσα στο σπίτι, γιατί κατάφερε με το πάντρεμα των διαφόρων δεκαετιών, υφασμάτων και στυλ όλα μαζί να συνυπάρχουν αρμονικά. «Ήθελα πολύ να κρατήσω την αρμόνια και τη λιτότητα που είχε το διαμέρισμα όταν το είδα για πρώτη φόρα.

orf6

Το πρώτο πράγμα που επέλεξα ήταν το γυμνό ξύλο για πάτωμα σε όλο το σπίτι». Ίσως γιατί η αίσθηση της φυσικής ομορφιάς στο περιβάλλον του να είναι και ένα στοιχείο που κάνει την καθημερινότητά του να μοιάζει αισιόδοξη. Και ενώ βλέπουμε στον ορίζοντα ένα πλοίο να σαλπάρει, ο ίδιος μου μιλά για τη μεγάλη του αγάπη για τα ταξίδια, από τα οποία φέρνει πάντα πίσω μαζί του τις καλύτερες αναμνήσεις, αυτές που θα τον συντροφεύουν μια ζωή… Κάπως έτσι θα είναι και το φετινό του καλοκαίρι σε νησιά του Αιγαίου και ονειρεύεται τη στιγμή που κάθε κίνηση του ματιού του θα ξεχειλίζει από ελληνική ομορφιά.

orf7

orf10

orf11

orf12

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS