CELEBRITIESSHOWBIZMiranda Kerr: Το «Αγγελάκι» που έγινε TWAG

Miranda Kerr: Το «Αγγελάκι» που έγινε TWAG

Πώς το κορίτσι που μεγάλωσε με αγορίστικες συνήθειες σε μια φάρμα της Αυστραλίας και προκάλεσε σάλο άμα τη εμφανίσει του στο modeling κατάφερε μέσα σε μια εικοσαετία να γίνει το ήμισυ του πιο ισχυρού και του πλέον φωτογενούς power couple στη γη. Σε λίγους μήνες θα φέρει στον κόσμο το δεύτερο παιδί τους, έναν δηλαδή εκ γενετής ζάμπλουτο γόνο.

Από τον Κώστα Μπουρούση

Το 1997 ένα πρώτης τάξεως σκάνδαλο συντάρασσε τον τοπικό του Brisbane. Αφορμή για τα πύρινα άρθρα που γράφονταν με το καντάρι ήταν η φωτογράφηση ενός δεκατετράχρονου κοριτσιού στο εξώφυλλο του εφηβικού περιοδικού Dolly. Στην πραγματικότητα τίποτα πρόστυχο, χυδαίο ή ερεθιστικό για τα χρηστά ήθη δεν υπήρχε σε εκείνη την εικόνα, αν εξαιρέσει κανείς τις μάλλον ατυχείς για τα σημερινά αισθητικά standards ανταύγειες στα μαλλιά της πρωτοεμφανιζόμενης Miranda Kerr. Νικήτρια του διαγωνισμού ομορφιάς που διοργάνωνε το θρυλικό περιοδικό από το 1970 η νεαρή από την κωμόπολη Gunnedah της Νέας Νότιας Ουαλίας με βλέμμα μεταξύ απορίας και τρόμου γευόταν για πρώτη φορά τη δόξα -έστω της τοπικής ηρωίδας- και έκανε την πρώτη γνωριμία της με τη διασημότητα. Οι ενστάσεις που διατυπώθηκαν αφορούσαν σε μία φωτογραφία της με μαγιό που φιλοξενείτο στο cover story του περιοδικού. Μάλιστα, οι επικριτές υποστήριξαν τότε ότι τέτοιες εικόνες απενοχοποιούν και προωθούν την παιδοφιλία. «Δημιούργησαν ένα θέμα από το πουθενά. Το εν λόγω περιοδικό δεν απευθυνόταν σε ενήλικους άνδρες αλλά σε κορίτσια. Και επρόκειτο για μια χειμερινή φωτογράφηση», υποστήριξε πολλά χρόνια αργότερα σε συνέντευξή της η Kerr, η εφηβεία της οποίας χαρακτηρίστηκε από το ξεκίνημά της στη μόδα και τραυματίστηκε δια βίου από τον ξαφνικό θάνατο του τότε 15χρονου συντρόφου της.

Πάντως, από παιδί ήταν μαθημένη στα κακοτράχαλα μονοπάτια, στις απότομες πτώσεις και στην υπερπήδηση εμποδίων, αφού συνήθιζε να οδηγεί μηχανές μεγάλου κυβισμού και να ιππεύει άλογα στη φάρμα της γιαγιάς της. Μπορεί από αυτά τα τελευταία να διδάχθηκε τον φρενήρη και περήφανο καλπασμό, που είκοσι χρόνια μετά από το ντεμπούτο της στη μόδα την έχει αναδείξει σε -παλαίμαχο πια- supermodel, δαιμόνια επιχειρηματία και επιδραστική προσωπικότητα των κοινωνικών δικτύων και -κυρίως- τη βοήθησε να ιχνηλατήσει στο μονοπάτι που οδηγεί κατευθείαν στην καρδιά ενός από τους νεότερους δισεκατομμυριούχους, του ιδρυτή του Snapchat, Evan Spiegel. Η Miranda Kerr είναι πια τόσο σημαντική ώστε τα media να ανακοινώνουν για λογαριασμό της τα σημαντικά γεγονότα της ζωής της. Πριν από τρεις μήνες το αμερικανικό περιοδικό People ανέλαβε χρέη άτυπου γραφείου Τύπου και διακίνησε στην οικουμένη τα χαρμόσυνα νέα της εγκυμοσύνης της Kerr. Το 35χρονο μοντέλο μόλις πέρσι τον Μάιο απέκτησε το πρώτο παιδί της από τον γάμο της με τον Spiegel και πριν καλά-καλά ο γιος τους, ονόματι Hart, συμπληρώσει έναν χρόνο ζωής εκείνη βρίσκεται και πάλι σε ενδιαφέρουσα. Αυτή είναι η τρίτη εγκυμοσύνη της Kerr, η οποία έχει αποκτήσει έναν ακόμα γιο, οκτώ ετών σήμερα, από τον πρώτο γάμο της με τον ηθοποιό Orlando Bloom.

Φυσικά και η πολυμήχανη Αυστραλή διανύει μια από τις πλέον ευτυχισμένες περιόδους της ζωής της που σφραγίζεται από αλλεπάλληλα χαρμόσυνα γεγονότα: τη γνωριμία της με τον Spiegel το 2015, τον αρραβώνα τους το 2016, τον γάμο τους ένα χρόνο μετά και την ακάματη, όπως αποδεικνύεται, παραγωγή απογόνων από τότε έως σήμερα. Παρότι, πάντως, μαζί με τον κατά επτά χρόνια νεότερο σύζυγό της ενσαρκώνουν ένα από τα πλέον πολυσυζητημένα power couples, η Kerr επιμένει να βρίσκει τη χαρά στις μικρές, καθημερινές στιγμές της ζωής. Το καταλαβαίνει κανείς από τον Instagram λογαριασμό της, στον οποίο οι 12 εκατομμύρια followers της, την παρακολουθούν να αναρτά φωτογραφίες από ανθισμένα δέντρα και λουλούδια, καταπράσινα λιβάδια και γυμνές πατούσες.

Όχι, δηλαδή, ότι έχει σταματήσει να ασχολείται με την κύρια επαγγελματική δραστηριότητά της στο πουληστερό και προσοδοφόρο αντικείμενο της ευζωίας. Από το 2009 η Kerr έχει ιδρύσει την εταιρία οργανικών καλλυντικών Kora, θέλοντας προφανώς να αποσβέσει τις σπουδές που έκανε στη διαιτολογία και την ψυχολογία, πριν το modeling την απορροφήσει ως εργασία πλήρους απασχόλησης. Η εν λόγω σειρά παράγεται εξολοκλήρου στη γενέτειρά της την Αυστραλία, διαθέτει δίκτυο 400 καταστημάτων και συνεργασία με τον κολοσσό του online shopping Net-a-Porter. Σε αυτή την επιχειρηματική ιδέα της οφείλει εν πολλοίς ένα μεγάλο μέρος από τα 40 εκ. ευρώ στα οποία εκτιμάται σήμερα η περιουσία της. Εντάξει, η αλήθεια είναι ότι πρόλαβε να δημιουργήσει ένα πρώτης τάξεως κομπόδεμα από τα 16 χρόνια της ως μοντέλο. Ήταν εξάλλου από τα πιο δραστήρια και τα πλέον καλοπληρωμένα. Η καριέρα της ξεκίνησε πριν ακόμα ενηλικιωθεί από μια διαφημιστική καμπάνια για τα αυστραλιανά καταστήματα Billabong. Εννοείται ότι πόζαρε με μαγιό. Η επιτυχία της ήταν τέτοια που στα 18 της είχε έρθει πια το πλήρωμα του χρόνου και οι προτάσεις για να μετοικήσει στη Νέα Υόρκη.

Μπορεί να της πήρε περίπου τρία χρόνια για αποκτήσει συμβόλαιο με το πρακτορείο NEXT, ωστόσο, στον χρόνο που μεσολάβησε πρόλαβε να χτίσει ένα δυνατό όνομα ως commercial μοντέλο. Αν κάτι λάτρεψε το αμερικανικό κοινό σε εκείνην ήταν τα ροδαλά, ολοστρόγγυλα μάγουλά της που έγιναν το σήμα-κατατεθέν της. Η Kerr δεν βασίστηκε ποτέ στην απόκοσμη, εξωπραγματική ομορφιά. Ήταν ένα κορίτσι της διπλανής πόρτας που ήξερε να κάνει τη δουλειά και κυρίως να μαζεύει όλο το χρήμα. Αμέσως μετά την καμπάνια της με την εταιρία καλλυντικών Maybelline New York το 2006 είχε έρθει η ώρα να φορέσει μια στολή εργασίας που απλώς θα επιστέγαζε τη φήμη και θα πολλαπλασίαζε τα μηδενικά στον τραπεζικό λογαριασμό της: τα φτερά των Αγγέλων της Victoria’s Secret. Το 2007 έγινε η πρώτη Αυστραλή που εντάχθηκε στο ρόστερ του τότε κραταιού οίκου εσωρούχων. Το ένα έφερε το άλλο. Το 2010 πόζαρε στον Terry Richardson για τη θρυλική έκδοση του ημερολογίου Pirelli, εμπνέοντας τους casting directors του οίκου Balenciaga να την κάνουν αποκλειστική μούσα για την pret-a-porter συλλογή τους για το φθινόπωρο του 2011. Η συνεργασία της με τα high street brands μπορεί να μην ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά, όμως, η Kerr έκτοτε πήρε το αίμα της πίσω περπατώντας σχεδόν με όλους τους περιώνυμους οίκους στις μεγαλύτερες εβδομάδες μόδας. Εν τω μεταξύ, η συνεργασία της με τη Victoria’s Secret είχε τελειώσει το 2013 με μάλλον επεισοδιακό τρόπο. Μικρή σημασία είχε, αφού η ύψους 175 εκατοστών Αυστραλή με τα γαλάζια μάτια είχε περάσει πια τη νοητή γραμμή που χωρίζει τα σκληρά εργαζόμενα για το μεροκάματο μοντέλα από τους celebrities.

Κι αυτό το προσυπογράφει η διάρρηξη που έγινε στο σπίτι όπου συζούσε με τον Orlando Bloom το 2009. Η Kerr έπεσε θύμα της θρυλικής πια συμμορίας Bling Ring, που απάρτιζαν επτά έφηβοι εθισμένοι στο να ξαφρίζουν οικίες διασημοτήτων. Γιατί επέλεξαν το κορίτσι που τότε μεσουρανούσε ως Αγγελάκι; Ήθελαν να αποκτήσουν τα εσώρουχα που λάνσαρε στις πασαρέλες – ίσως και μια ιδέα από το DNA της. Βεβαίως εκείνη την εποχή η Kerr ήταν πολύ απασχολημένη για να σπαταλήσει την προσοχή της στο καλτ μιας παρέας παρολίγον οργισμένων νέων. Από τη μία είχε το ράλι της καριέρας της, από την άλλη τον θυελλώδη έρωτά της για τον Orlando Bloom. Έμειναν μαζί συνολικά έξι χρόνια, τα τρία από τα οποία παντρεμένοι και το 2011 επισφράγισαν τη σχέση τους με τον ερχομό στη ζωή του γιου τους, Flynn Christopher Blanchard Copeland Bloom. Ο πήχης της φωτογένειας των συντρόφων της είχε ανέβει κατακόρυφα έπειτα από τον χολιγουντιανό ηθοποιό. Το μοντέλο φρόντισε να τον ξεπεράσει. Δύο μόλις χρόνια έπειτα από το διαζύγιό της σε ένα δείπνο του οίκου Louis Vuitton γνωρίστηκε με τον φέρελπι -και μια ιδέα ατίθασο- ιδρυτή του Snapchat. Η ερωτική χημεία τους ήταν τέτοια ώστε η διευθύντρια του αμερικανικού Harper’s Bazaar πλησίαζε την Kerr και της είπε ότι στοιχημάτιζε ότι οι δυο τους θα παντρεύονταν. Τη δικαίωσαν δύο χρόνια αργότερα. Αν και φανατική θιασώτρια του Instagram η Αυστραλή δεν μπόρεσε να αντισταθεί στον έρωτα του Mr Snapchat. Πάντως, ακόμα και το εκτυφλωτικό δαχτυλίδι των αρραβώνων τους το 2016, η αξία του οποίου παρεμπιπτόντως υπολογίζεται στα 85.000 ευρώ, η Kerr το πόσταρε στο Instagram. Προσθέτοντας βέβαια και κάποια bitmojis τα οποία η Snapchat είχε μόλις εξαγοράσει.

Η Kerr είναι η TWAG (Tech Wives and Girlfriends) που κάθε γκουρού της Silicon Valley ονειρεύεται. Όχι μόνο για την αδιαμφισβήτητη κοριτσίστικη ομορφιά της, αλλά και για την υποστήριξη που μπορεί να παρέχει αφειδώς στην κολόνα του σπιτιού της. Για παράδειγμα το μοντέλο ήταν παρόν στη Wallstreet ανεβάζοντας διαρροϊκά στιγμιότυπα στο Snapchat την ημέρα που η εταιρία μπήκε στο χρηματιστήριο τον Μάρτιο του 2017, ενώ φροντίζει συχνά πυκνά να διατρανώνει τις αρετές του συζύγου της τόσο στις συνεντεύξεις όσο και στα κοινωνικά δίκτυα. Ίσως, βέβαια, φταίει το γεγονός ότι ως new age ζάμπλουτη νοικοκυρά που εξασκείται καθημερινά στη γιόγκα και τον διαλογισμό δεν μπορεί πια να προχωρά σε ερεθιστικές δηλώσεις, όπως όταν το 2014 άφηνε υπονοούμενο σε συνέντευξή της στο περιοδικό GQ ότι είναι αμφισεξουαλική. Σε κάθε περίπτωση ο Spiegel την έχει στα πούπουλα.  Το 7.000 τετραγωνικών μέτρων σπίτι τους σε προάστιο του Λος Άντζελες που κάποτε ανήκε στον Harrison Ford, αλλά και η τελετή του γάμου τους το 2017, στον οποίο η Kerr φόρεσε νυφικό του οίκου Dior ειδικά δημιουργημένο για εκείνη, είναι μόνο μερικά από στοιχεία που καταμαρτυρούν ότι η 35χρονη ξέρει από πρώτο χέρι τι σημαίνει ευζωία, γι’ αυτό και μάλλον την πουλά τόσο καλά τόσο μέσω των social media όσο και διαμέσου της επιχείρησής της. Άλλωστε, μια σύγχρονη γυναίκα στην εποχή του #MeToo οφείλει να είναι χειραφετημένη και να εργάζεται – ακόμα και από χόμπι. Ειδικά η Kerr που, όπως θρυλείται, έχει υπογράψει ένα δρακόντειο προγαμιαίο συμβόλαιο με τον Spiegel, σύμφωνα με το οποίο στην περίπτωση διαζυγίου τους δεν θα έχει την παραμικρή αξίωση στην ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ περιουσία του.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS