CELEBRITIESSHOWBIZΝ. Καρβέλας: Ο χωρισμός, η μετακόμιση και ο ρόλος της Βίσση

Ν. Καρβέλας: Ο χωρισμός, η μετακόμιση και ο ρόλος της Βίσση

Εδώ και λίγο καιρό, ο Νίκος Καρβέλας και η Αννίτα Πάνια δεν μένουν πια μαζί. Και όλοι μιλούν για χωρισμό. Τα ερωτήματα που ανέκυψαν είναι πολλά και άλλα τόσα τα ονόματα που, με κάποιο τρόπο, εμπλέκονται αυτή την περίοδο στη ζωή του συνθέτη και της παρουσιάστριας: Άννα Βίσση, Χριστίνα Αναγνωστοπούλου, Νίκος Σαμοΐλης, Σοφία Καρβέλα. Ποια είναι η αλήθεια;

Της Λένας Κοκκίνου και του Αντώνη Παππά

 

Εδώ και 35 χρόνια -ή σχεδόν- ο Νίκος Καρβέλας γράφει για τον έρωτα – στιχάκια, μουσικές, λιμπρέτα, ροκάκιαλαϊκοπόπ, ζεϊμπέκικα και θλιμμένες μπαλάντες. Θα ‘λεγε κανείς πως τον ξέρει καλά. Κι ωστόσο ο έρωτας εξακολουθεί να τον ξαφνιάζει. Και να τον «νικάει».

Παρόλα αυτά, η είδηση για τον «χωρισμό» του ή για την «κρίση στη σχέση του» με την Αννίτα Πάνια δεν εκπλήσσει πια κανέναν. Η είδηση πως ο συνθέτης και η παρουσιάστρια συλλαβίζουν πια τη λέξη «διαζύγιο», εμφανίζεται στον Τύπο τακτικά και σε διάφορες παραλλαγές τον τελευταίο χρόνο, ενώ οι κακές γλώσσες δουλεύουν υπερωρίες. Αφήνοντας στην άκρη τις φήμες, η αλήθεια είναι πως η σχέση του ζευγαριού δοκιμάστηκε σοβαρά στις αρχές του καλοκαιριού – τότε η Αννίτα, μαζί με τον γιο τους, τον 8χρονο Ανδρέα, «αποσύρθηκε» για ένα διάστημα στο εξοχικό της στην Καλαμάτα για να δώσει και στους δυο χώρο, χρόνο, ευκαιρίες να σκεφτούν. Αργότερα, πήγε να τους βρει εκεί και ο Νίκος Καρβέλας. Τότε, είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν, να διαφωνήσουν, να ζητήσουν συγνώμες, να δώσουν υποσχέσεις για μια νέα αρχή. Η πρώτη κρίση, «εκτονώθηκε». Δυστυχώς, όχι οριστικά.

paniad

Η δεύτερη κρίση / οριστική ρήξη (;) στη σχέση τους εκδηλώθηκε στα μέσα του φθινοπώρου και ήταν πιο σοβαρή – σύμφωνα με το ρεπορτάζ, σημαντικό ρόλο σ’ αυτήν έπαιξε και ο φόρτος εργασίας της Αννίτας, η οποία φέτος «τρέχει» στο ελληνικό κανάλι Epsilon δύο εκπομπές. Ή μπορεί αυτή να είναι απλώς η συνθήκη που βάθυνε το μεταξύ τους ρήγμα. Ίσως, η αιτία να «κοιμάται» κάπου στα στιχάκια ενός τραγουδιού, από τη νεότερη δισκογραφική δουλειά του Καρβέλα, που, προς το παρόν κυκλοφορεί μόνο διαδικτυακά: «Ο γάμος γ@μ@τ@ι / γεννάει αρρώστιες / χτίζει καλούπια/ βάζει σε νάρθηκα / των ανθρώπων την ψυχή/. Ο γάμος γ@μ@@τα@ / απονευρώνει την κ@ύ@α / ευνουχίζει το γέλιο / την αγάπη στειρώνει / με ασφυξία συμβατική / Γιατί τα πάντα ρει / και ουδέν μένει».

vissi-karvellas

Ακόμα κι αν δεν το ‘γραψε έχοντας κατά νου τον δικό του γάμο, το βέβαιο είναι πως ο γάμος Καρβέλα-Πάνια, αυτή την περίοδο βρίσκεται σε εξαιρετικά «ρευστή» κατάσταση. Έξι χρόνια μετά τον γάμο τους στο εκκλησάκι Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στο Politia Tennis Club (και το επεισοδιακό, ροκ πάρτι που ακολούθησε, όπου εκείνος της τραγουδούσε, σε έξαρση πάθους «Αννίτα σ’ αγαπώ, Αννίτα σε λατρεύω, είσαι η γυναίκα της ζωής μου, όταν φεύγω από το σπίτι δεν μπορώ να κοιμηθώ», το ζευγάρι δεν μένει πια κάτω από την ίδια στέγη. Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του «Hello Κύπρου», ο συνθέτης έχει φύγει από το σπίτι του και φιλοξενείται, προσωρινά στο σπίτι της Άννας Βίσση στην Εκάλη (σ.σ. οι παπαράτσι που τον «τσάκωσαν» να μπαινοβγαίνει στη βίλα, διαβεβαιώνουν πως, πλέον, διανυκτερεύει μόνιμα εκεί), προσπαθώντας να πάρει αποφάσεις για το μέλλον του γάμου του. Στο πλευρό του -αν κρίνει κανείς από τις πολύ τακτικές βραδινές  εξόδους τους- βρίσκεται η καλή του φίλη Χριστίνα Αναγνωστοπούλου, με την οποία, όπως γράφουν δημοσιεύματα της Τετάρτης, «αν και υπήρξαν ζευγάρι πριν από πολλά χρόνια, παρέμειναν φίλοι και πάντα έκαναν παρέα, ενώ φίλοι τους λένε πως για τη Χριστίνα ο Νίκος ήταν ο μεγαλύτερός της έρωτας».

karvelas-pania

Την ίδια στιγμή, στο άλλο «στρατόπεδο», η Αννίτα Πάνια προσπαθεί να καλύψει το κενό της αποχώρησης του Νίκου από το σπίτι, και είναι διαρκώς σε επαφή μαζί του ώστε ο γιος τους, ο Ανδρέας, να μπορέσει να «διαχειριστεί» τις αλλαγές που συμβαίνουν στην οικογένεια. Αν και δεν μιλάει σε κανέναν για τα προσωπικά της (σ.σ. οι στενοί της συνεργάτες, ωστόσο, δεν μπόρεσαν να μην προσέξουν πως το τελευταίο διάστημα έχει αποχωριστεί τη βέρα της, ενώ λένε πως «έχει έρθει πολύ κοντά με τον συνεργάτη της, δημοσιογράφο, Νίκο Σαμοΐλη, που ο φωτογραφικός φακός τους απαθανάτισε να διασκεδάζουν μαζί πριν από λίγες μέρες στο αθηναϊκό μαγαζί “Φως”»), της είναι, λένε, δύσκολο να βάλει «τελεία» σε αυτό το κεφάλαιο της ζωής της, να «αποχαιρετήσει» τον άντρα που την άλλαξε ολόκληρη. Δεν πάνε, άλλωστε, ούτε δύο χρόνια από την εποχή που δήλωνε για εκείνον στο «Πρώτο Θέμα»: «Ο Νίκος είναι το πιο γοητευτικό πλάσμα που έχω γνωρίσει, γι’ αυτό και γουστάρω που έχω διαιωνίσει το είδος Καρβέλα με ένα παιδί…».

01

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ

Κανείς δεν μπορεί να ξέρει αν ο χωρισμός του συνθέτη και της παρουσιάστριας είναι οριστικός – ποιος θα τολμούσε να διακινδυνεύσει προβλέψεις με αυτούς τους δύο; Οι πληροφορίες λένε πως η Σοφία Καρβέλα κάνει ό,τι μπορεί για να στηρίξει τον πατέρα της και να φέρει πάλι κοντά το ζευγάρι. Μετά τη γέννηση του δεύτερου παιδιού της, του μικρού Νέστορα, μιλά διαρκώς στο τηλέφωνο και με τους δύο – μάλιστα, τους κάλεσε μαζί στη Νέα Υόρκη για να δουν το μωρό και να βρεθούν μόνοι, οι δυο τους, μακριά από τις εντάσεις και την γκρίζα καθημερινότητα της Αθήνας. Κι έπειτα, φυσικά, υπάρχει και η Άννα. Η σχέση του Νίκου Καρβέλα και της Άννας Βίσσης, δεν μπορεί να περιγραφεί σε μια σελίδα ή ένα βιβλίο – ο μόνος «τόπος» αρκετά μεγάλος για να τη χωρέσει είναι τα τραγούδια, η τέχνη, οι στίχοι, το σύμπαν που διαστέλλεται διαρκώς . Οι δυο τους, υπήρξαν ένα από τα διασημότερα -και πιο εκρηκτικά, υπέροχα, τρελά, ασύμβατα, δύσκολα, δημιουργικά- της ελληνικής showbiz, εραστές, σύντροφοι, φίλοι, σύζυγοι και συνένοχοι, «δεμένοι» για πάντα, με μαγικά «σχοινιά»: τα τραγούδια τους.

karvelasspania

Για τον χωρισμό τους, η «απόλυτη» Άννα, η μοναδική Κύπρια ερμηνεύτρια, είχε μιλήσει πολλές φορές, με λόγια συγκινητικά – μια από αυτές ήταν στην εκπομπή του Πέτρου Κωστόπουλου: «Ήταν μετά από μια συναυλία. Ήταν μια στιγμή που έκλαιγα με λυγμούς μέσα μου και δεν μπορούσα να κλάψω έξω μου, γιατί ο -μέχρι εκείνη τη στιγμή- άντρας μου, αυτός που ήταν τα τραγούδια μου, αυτός που ξύπναγα… ξαφνικά συνειδητοποιήσαμε και το λέγαμε, το ξεστομίσαμε ότι “αυτό ήταν, τέλειωσε”». Εκεί, είχε πει και για τις δύσκολες στιγμές που πέρασε μετά το διαζύγιό της («Όταν τραγουδούσα το “Εμείς”, πήγαινα στα παρασκήνια, έκλαιγα και ξαναγύρναγα στην πίστα»), ενώ, το 2011 στην εκπομπή «Με την Ελίτα» του Sigma, είχε ομολογήσει απερίφραστα πως «ο χωρισμός μου με τον Νίκο ήταν ο μεγαλύτερός μου πάτος», εξηγώντας πως ο χωρισμός αυτός «ήρθε επειδή έκλεισε ο κύκλος της κοινής ζωής μας. Και στους δύο μας έκλεισε ταυτόχρονα ο κύκλος του έρωτά μας. Τελείωσε η ερωτική μας χημεία».

Tελείωσε; Αυτό, όπως φαίνεται, κανείς δεν μπορεί να το πει με σιγουριά. Σίγουρα όχι οι φίλοι τους, που βλέπουν πως το τελευταίο διάστημα η σχέση του Νίκου και της Άννας έχει βαθύνει και ωριμάσει και άλλο και αναρωτιούνται αν οι δυο τους θα μπορούσαν, 35 χρόνια μετά την πρώτη γνωριμία τους, να ζήσουν ένα νέο love story -άλλωστε και η Άννα είναι εδώ και πολύ καιρό μόνη της, ερωτικά, αφού περνάει, όπως δηλώνει μισοσοβαρά-μισοαστεία, «την ασκητική» της.

panmiaa

Τα τελευταία χρόνια, βέβαια, η σχέση του συνθέτη και της «αιώνιας» μούσας του, είχε περάσει σε άλλη φάση – αυτή της στενής φιλίας. Μετά από ένα δύσκολο διάστημα αποξένωσης, η Άννα, ήταν και πάλι παρούσα στη νέα ζωή του Νίκου (καλεσμένη στο γάμο του, στη βάφτιση του παιδιού του κλπ.), ενώ από το 2010 και μετά, συνεργάζονταν και πάλι στενά (σ.σ. με το cds ingle, Αγάπη είσαι εσύ, στους «Δαίμονες», στις «Καμπάνες του Εντελβάις κλπ.). Από τον Δεκέμβρη, που ξεκίνησαν οι εμφανίσεις της Άννας Βίσση στο «Ηotel Ερμού» της Αθήνας, ο Νίκος δίνει συχνά το παρών του στα πίσω τραπέζια, ενώ υπογράφει μουσικά και στιχουργικά και το νέο CD της Άννας, «Συνέντευξη», που κυκλοφορεί αυτές τις μέρες από την Panik Gold.

Στο δεύτερο single αυτή της δουλειάς, το «Ξανά Μανά», που ακούγεται στα ραδιόφωνα αυτές τις μέρες, το ρεφρέν πάει ως εξής: «Η καρδιά μου ρολόι, που συνεχώς ξεκουρδίζεται/ Και με αγάπες καινούριες μόνο παίρνει μπροστά/ Και μετά από λίγο παύει ξανά
Και πάλι το ίδιο/ Παίρνει μπροστά και μετά από λίγο παύει ξανά
Και πάλι το ίδιο/ Σταματάει, ξεκινάει και ξανά μανά…». Βίωμα του συνθέτη, φαντασία ή η νέα πραγματικότητά του που αποτυπώθηκε στην τέχνη του;

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS