CELEBRITIESSHOWBIZΟ Νίκος Μουτσινάς πιο αποκαλυπτικός από ποτέ: «Δεν φοβήθηκα ποτέ γι’ αυτό...

Ο Νίκος Μουτσινάς πιο αποκαλυπτικός από ποτέ: «Δεν φοβήθηκα ποτέ γι’ αυτό που είμαι! Ούτε ένιωσα ποτέ διαφορετικός»

Αυτή την Κυριακή, στο πιο «πολύχρωμο» τεύχος της χρονιάς, μια καμπάνια ευαισθητοποίησης του Down Town σε συνεργασία με την ACCEPT ΛΟΑΤΙ ΚΥΠΡΟΥ και τη στήριξη του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου, ο πιο προβεβλημένος αυτή τη στιγμή παρουσιαστής της ελληνικής τηλεόρασης, Νίκος Μουτσινάς, εμπιστεύεται το περιοδικό και δίνει την πιο προσωπική συνέντευξη της ζωής του, μιλώντας για «διαφορετικότητα», «ίσες ευκαιρίες» και «αποδοχή», για τα παιδικά του χρόνια, τη σχέση με το περιβάλλον του και την οικογένειά του αλλά και τον τρόπο που μεγάλωσε, για τους χαρακτηρισμούς που έχει ακούσει κατά καιρούς για τον ίδιο, αλλά και για την τολμηρή του απόφαση να συμφωνήσει στο να μπει στο πρόσωπό του η πολύχρωμη σημαία της LGBTQ+ κοινότητας στη φωτογραφία του εξωφύλλου.

Ένα μικρό απόσπασμα της συνέντευξης που έδωσε στον δημοσιογράφο Γιάννη Χατζηγεωργίου: 

-Εσύ, πότε ένιωσες «διαφορετικός» σε σχέση με το στερεότυπο του Έλληνα άντρα;

-Στη δική μου οικογένεια, ο παππούς μου ήτανε straight – παραήτανε θα έλεγα, έχει «υποφέρει» πολύ η γιαγιά μου γι’ αυτό (γελάει). Αλλά δεν ήταν καθόλου στο πρότυπο του «βαρύμαγκα», ούτε του «μετρημένου», ούτε του ορθού κοφτού. Ο παππούς μου έμπαινε μέσα στο σπίτι, έβαζε καμιά φορά και τις περούκες της γιαγιάς μου, έκανε πλάκα και γελάγαμε. Το ‘κανα κι εγώ. Γελάγαμε πάλι. Έκανε χιούμορ ο παππούς μου, έκανε πλάκα. Το ίδιο έκανα κι εγώ.

Εγώ ήθελα να γίνω ηθοποιός από μικρός. Και πώς να σκέφτομαι τι κίνηση θα κάνω, πόσο «χαλαρά» θα μιμηθώ μία φίλη μου ή κάποιον άλλον κι ότι γι’ αυτό μπορεί κάποιος να μου κολλήσει μία ταμπέλα ή μία ρετσινιά; Οπότε δεν ένιωσα ποτέ στη ζωή μου «διαφορετικός». Επειδή αυτό στο σπίτι μου ήταν ok. Δεν είχαμε «θέμα». Κι από όσο μπορώ να θυμηθώ, ούτε στην πορεία της ζωής μου ένιωσα ποτέ «διαφορετικός». Το τι κάνει ο άλλος άλλωστε, πού θα δώσει την αγάπη του, είναι τόσο προσωπικό, δεν αφορά κανέναν.»

Στο ίδιο τεύχος του Down Town, άνθρωποι της τέχνης και του πολιτισμού η Ελευθερία Αρβανιτάκη, η Αννίτα Σαντοριναίου, η Κάτια Δανδουλάκη, ο Χρήστος Χωμενίδης, η Αλέξια, η Νατάσσα Μποφίλιου, ο Λουκάς Φουρλάς, η Σώτη Τριανταφύλλου, ο Γιάννης Ζουγανέλης, η Ευρυδίκη, ο Αχιλλέας Γραμματικόπουλος, ο Αύγουστος Κορτώ, η Νιόβη Χαραλάμπους, η Λία Λαπίθη και ο Κώστας Σιλβέστρος απαντούν ερωτήσεις και παίρνουν θέση σε θέματα όπως η διαφορετικότητα, οι διακρίσεις, η αποδοχή και τα ίσα δικαιώματα.

Την Κυριακή, στο Down Town μαζί με τον «Φιλελεύθερο».

Μια καμπάνια ευαισθητοποιησης της ACCEPT ΛOATI ΚΥΠΡΟΥ με τη στηριξη του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS