CELEBRITIESSHOWBIZΠάρκο για skateboard στη Λευκωσία - Όλες οι λεπτομέρειες

Πάρκο για skateboard στη Λευκωσία – Όλες οι λεπτομέρειες

Στη χωροθέτηση ενός διαφορετικού από τα συνηθισμένα πάρκα προχωρεί ο Δήμος Λευκωσίας, μετά από εισήγηση του δημάρχου και σχετική έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Του Φρίξου Δαλίτη

Όπως αναφέρεται σε σχετικό σημείωμα προς το Δημοτικό Συμβούλιο, κατόπιν επιστολής του οργανωμένου συνόλου των παιδιών που ασχολούνται με το άθλημα της τροχοσανίδας, ημερομηνίας 16 Ιανουαρίου 2014, με αίτημα τη δημιουργία πάρκου τροχοσανίδας στη Λευκωσία, η οποία προωθήθηκε στον δήμαρχο μέσω του Πολυδύναμου Δημοτικού Κέντρου Λευκωσίας, και κατόπιν σχετικών οδηγιών του δημάρχου, η Υπηρεσία προέβη σε διερεύνηση τόσο πιθανού χώρου δημιουργίας του όσο και των ευκαιριών επιχορήγησής του. «Μετά από υπηρεσιακή συνάντηση και στη βάση εισήγησης της δημοτικής μηχανικού για χωροθέτηση του πάρκου στο πάρκο του Κολυμβητηρίου, συμφωνήθηκε όπως γίνει επέκταση και αναβάθμιση του υφιστάμενου πάρκου τροχοσανίδας», αναφέρεται.

«Προς τούτο», επισημαίνεται, «ο δήμος απευθύνθηκε στη Σχολική Εφορεία και εξασφάλισε τη σύμφωνο γνώμη της, νοουμένου ότι ο δήμος θα αναλάβει την τοποθέτηση περίφραξης και τη φύτευση και περιποίηση δέντρων κατά μήκος των νέων ορίων, την κάλυψη με πλάκα εδάφους από μπετόν μικρού χώρου προς επέκταση του νηπιαγωγείου και τη δημιουργία κατάλληλων ρύσεων για τα όμβρια ύδατα». Παράλληλα, προστίθεται ότι ο δήμος πέτυχε εξασφάλιση χορηγίας και από τον ΚΟΑ, ποσοστού 75% επί του συνολικού κόστους (χωρίς ΦΠΑ), το οποίο εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε €92.250 περίπου, νοουμένου ότι ο δήμος αποστείλει αντίγραφο συμφωνίας με την οποία ο χώρος, στον οποίο χωροθετήθηκε τελικά το πάρκο τροχοσανίδας, να εξασφαλίζεται με μακροχρόνια σύμβαση, π.χ. 25 ετών με δικαίωμα ανανέωσης για άλλα 25.

«Προς τούτο και κατόπιν συνεννόησης με εκπροσώπους του Επαρχιακού Κτηματολογίου Λευκωσίας, του ΚΟΑ και της Σχολικής Εφορείας, συμφωνήθηκε όπως για σκοπούς διασφάλισης της νομιμότητας των ενεργειών, αλλά και της έγκαιρης υλοποίησης του έργου, ο δήμος υποβάλει αίτηση στο Κτηματολόγιο για μίσθωση του τμήματος του τεμαχίου που χρειάζεται και που είναι μισθωμένο στη Σχολική Εφορεία», καταλήγει το σημείωμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS