CELEBRITIESSHOWBIZReality Vs Photoshop: Οι σταρ που προτιμούν τον εαυτό τους χωρίς ρετούς

Reality Vs Photoshop: Οι σταρ που προτιμούν τον εαυτό τους χωρίς ρετούς

Το Photoshop έχει γίνει μέρος της καθημερινότητας του κάθε ανθρώπου και ειδικά των celebrities. Οι πλείστες φωτογραφίσεις πλέον, περνάνε από επεξεργασία -ακόμα και στα social media!- και το αποτέλεσμα ουδεμία σχέση έχει με την πραγματική εικόνα. Μάλιστα, αρκετές φορές οι επεξεργασίες γίνονται εν αγνοία αυτών που φωτογραφίζονται. Κατά διαστήματα λοιπόν, πολλοί celebrities πήραν θέση δημόσια και εξέφρασαν την αντίθεσή τους στη χρήση του photoshop.

Πιο πρόσφατα η Lena Dunham τα έβαλε με γνωστό ισπανικό περιοδικό, γράφοντας στο Instagram: ««Ω, γεια σου ισπανικό περιοδικό “Tentaciones”. Νιώθω πολύ κολακευμένη που με έχεις στο εξώφυλλο σου και που χρησιμοποίησες φωτογραφία του Ruven Afanador που πάντοτε με κάνει να νιώθω τέλεια. Μόνο που… αυτό δεν είναι το σώμα μου, ποτέ δεν θα φαίνομαι έτσι. Έχει πέσει τρελό φώτοσοπ και αν καταλαβαίνεις τι θέλω να πω, ξεκίνα να είσαι ειλικρινής με τους αναγνώστες σου! Με πολλή αγάπη, Lena».

dunham

Δείτε ποιοι άλλοι σταρ αντέδρασαν σε photoshop που τους έκαναν ή διαφώνησαν με τη χρήση του και επέλεξαν οι φωτογραφίες τους να είναι αυθεντικές και «φυσικές».

Να κάνουμε αρχή με την Keira Knightley. Η διάσημη ηθοποιός φωτογραφήθηκε topless, δηλώνοντας, «Έχω δει το σώμα μου να χειραγωγείται τόσες πολλές φορές και για τόσο διαφορετικούς λόγους, είτε με φωτογραφίζουν παπαράτσι, είτε σε εικόνες για ταινίες, έτσι κι εγώ αποφάσισα να φωτογραφηθώ γυμνή ώστε να μην μπορείτε να μου τα μεγαλώσετε στο photoshop».

keira(10)

Η εκκεντρική Lady Gaga ειρωνεύτηκε όλους όσους χρησιμοποιούν το πρόγραμμα για να «μεταμορφώσουν» τους σταρς. «Το δέρμα μου έμοιαζε τόσο τέλειο, τα μαλλιά μου τόσο μαλακά που δεν ήμουν εγώ!», δήλωσε η τραγουδίστρια και πρόσθεσε, «Όλα αυτά δίνουν λάθος μηνύματα στα νέα κορίτσια».

lad

Όταν συμμετείχε στη διαφημιστική καμπάνια γνωστής αλυσίδας ρούχων, η Beyonce σοκαρίστηκε με τις ρετουσαρισμένες φωτογραφίες της. Κίνησε γη και ουρανό, τσακώθηκε με τους υπεύθυνους της εταιρίας και τελικά η διαφήμιση κυκλοφόρησε με τις καμπύλες της και χωρίς ίχνος επεξεργασίας.

beyo

Η Kate Winslet έπαθε σοκ όταν το εξώφυλλο της στο περιοδικό GQ την έδειχνε κατά πολλά κιλά πιο λεπτή. Η αντίδρασή της ήταν άμεση και σε δηλώσεις της είπε, «Δεν είμαι έτσι και δεν επιθυμώ να δείχνω έτσι. Η κοπέλα στη φωτογραφία δεν είμαι εγώ». Δεν δίστασε μάλιστα να παραδεχθεί πως τα πόδια της ήταν το ένα τρίτο απ΄ ό,τι είναι στην πραγματικότητα.

katewin

Ένας από τους λίγους άνδρες που εναντιώθηκε στο photoshop είναι ο Brad Pitt. Ο ίδιος, συμφώνησε να φωτογραφηθεί για γνωστό περιοδικό, μόνο και μόνο επειδή του υποσχέθηκαν πως δεν θα επεξεργάζονταν τη φωτογραφία. «Δεν μπορείς να είσαι για μια ζωή το νεαρό αγόρι που δεν μεγαλώνει», είχε δηλώσει.

brad(11)

Η ηθοποιός που έγινε γνωστή μέσω του Harry Potter, Emma Watson έχει ταχθεί εδώ και χρόνια κατά του photoshop. Μάλιστα, το 2013 τα είχε «χώσει» στο GQ, επειδή την είχε εμφανίσει και πάλι πιο αδύνατη απ΄ ό,τι είναι στην πραγματικότητα. «Με το photoshop και την ψηφιακή επεξεργασία, μια εικόνα μπορεί να γίνει επικίνδυνα μη υγιής».

ema

Το γνωστό μοντέλο Gisele έχει δει άπειρες φορές το πρόσωπό της να είναι σε πολύ διαφορετική κατάσταση απ΄ ό,τι είναι στην πραγματικότητα. Η ίδια έχει ταχθεί εδώ και χρόνια εναντίον του photoshop. Μάλιστα, δείχνει ξεκάθαρα πως προτιμάει τις φυσικές φωτογραφίες και δηλώνει, «Είμαστε γυναίκες. Διαφορετικές η μια από την άλλη, μοναδικές και πανέμορφες.

gisele(8)

Ακόμη μια νεαρή που έπεσε «θύμα» του photoshop. Η τραγουδίστρια Lorde εξήγησε στους διαδικτυακούς της φίλους πως δεν έχει καμία σχέση με της φωτογραφίες που βλέπουν στα διάφορα περιοδικά και site. Όταν μάλιστα είδε δυο φωτογραφίες της από την ίδια συναυλία και συνειδητοποίησε πόσο αλλοιωμένη ήταν η μία, έγραψε, «Το βρίσκω περίεργο. Δυο σημερινές φωτογραφίες. Στη μια είναι το τέλειο πρόσωπό μου και στην άλλη είμαι εγώ! Να θυμάστε, η ακμή δεν είναι κάτι το κακό».

lorde(2)

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS