CELEBRITIESSHOWBIZΡίχνει ποτέ αυλαία μια… παρέα;

Ρίχνει ποτέ αυλαία μια… παρέα;

Ο Στέλιος Κοντέας παρακολούθησε το τελευταίο βράδυ της πεντάμηνης παράστασης της Άννας Βίσση στο Hotel Ερμού και γράφει τις εντυπώσεις του.
Το πόσα σχήματα στη νυχτερινή Αθήνα, εν έτει 2016, ξεκινούν στις αρχές Δεκεμβρίου και καταφέρνουν να κρατήσουν μέχρι την Κυριακή των Βαΐων είναι, πράγματι, ένα θέμα προς διερεύνηση. Ίσως είναι άτοπο να μιλήσει κανείς για «αυλαία». Αυλαία ρίχνουν οι θεατρικές παραστάσεις. Κατ’ επέκταση και τα μουσικά σχήματα, όταν ολοκληρώνονται. Οι παρέες… ξανασυναντιούνται πάντα!

Έτσι που να μην κάνει εντύπωση ότι, ακόμα και τις πρώτες πρωινές ώρες, μετά το τέλος του προγράμματος, η ψυχή αυτής της παρέας επανέκαμψε αυθορμήτως στη σκηνή. Δεν μπορούσε να απουσιάζει από το τρελό πάρτι στο οποίο συμμετείχαν όλοι οι συντελεστές, υπό τους ήχους της φωνής της. Σε στιγμές υπέροχες, που θα έδειχνε έλλειψη σεβασμού στην ιδιωτικότητά τους, αν προσπαθούσαμε να τις περιγράψουμε. (Πώς να περιγραφεί, άλλωστε, η… απογείωση από τους συνεργάτες σου στον αέρα!)

annavissi

Όλο τον φετινό χειμώνα στο Hotel Ερμού, ήμασταν όλοι μια παρέα, συντελεστές και κοινό. Δεν ισχυρίζομαι ότι ήταν όλα τέλεια. Ότι ο συγκεκριμένος χώρος είχε την ακουστική ενός θεάτρου, την ιδανική θέαση από όλα τα σημεία του εξώστη και το απαγορευτικό του καπνίσματος, που θα προστάτευε την ατμόσφαιρά του. Αυτά, όμως, μοιάζουν λεπτομέρειες για μια μουσική πρόταση που κατάφερε να αποκτήσει τακτικούς θαμώνες, που θέλησαν να δουν δεκάδες φορές το ίδιο πρόγραμμα.

annavissi4

Ήταν φανερό από το πρώτο βράδυ ότι η απόλυτη σταρ είχε θέσει μια πρόκληση με τον εαυτό της: να ελαχιστοποιήσει την απόσταση από το κοινό της και να μοιραστεί μαζί του το μουσικό της είναι. Να γεφυρώσει το φαινομενικό χάσμα μεταξύ «Άννας» και «Βίσση», δίνοντας… «Συνέντευξη» σε καθέναν ξεχωριστά. Είναι χαρακτηριστικό ότι την τελευταία βραδιά χαιρέτησε διά μικροφώνου τη Νατάσα Μποφίλιου, την Ελένη Φουρέιρα, τον Κωνσταντίνο Αργυρό και τον Κωνσταντίνο Χριστοφόρου, που ήταν παρόντες, προσθέτοντας όμως την ευφυέστατη ατάκα: «Είστε όλοι διάσημοι!».

annavissi2

Βλέποντας άσημους και διάσημους με τον ίδιο τρόπο, και παρά την πολύωρη παρουσία της στη σκηνή, σχεδόν κάθε βράδυ δεχόταν και τον κόσμο που ήθελε να τη δει στο τέλος του προγράμματος, στο καμαρίνι της. Σαν να ήθελε να ξεπεράσει και το τελευταίο εμπόδιο στον αρχικό της στόχο και, σαν δρομέας ταχύτητας, να κόψει πρώτη το νήμα…

Προηγουμένως, στη σκηνή, αφοπλιστικά άμεση, σε μοναδική επικοινωνία με τους οργανοπαίχτες, στις πρωτότυπες ενορχηστρώσεις κλασικών της hit. Το βιολί, η τρομπέτα, το ακορντεόν, κάθε όργανο προσέθετε ένα λιθαράκι στο πείραμά της, ώστε το δίκαιο θα ήταν να γίνει πλήρης αναφορά σε όσους οφείλουμε τους ήχους τους. Κι εκείνη απλώς «μια τραγουδίστρια μπάντας», όπως ομολόγησε συγκινημένη…

annavissi1

Σε μια βραδιά που έσπασε τα ρεκόρ των προηγουμένων, αφού οι δείκτες του ρολογιού χρειάστηκε να δείξουν 5.30 τα ξημερώματα για να ολοκληρωθεί. Με τη φωνή της χρωματισμένη από δάκρυα χαράς, να ερμηνεύει -εκτός προγράμματος, unplugged- το «Για Τελευταία Φορά» και το «Τελευταίο Βράδυ μου», περιτριγυρισμένη από τους μουσικούς της. Πριν γίνουν κι αυτοί ένα με τη φωνή της στο «Ερωτευμενάκι» και δώσουν αμοιβαία υπόσχεση ότι θα ξανασυναντηθούν εκεί του χρόνου και θα μας περιμένουν…

Extra info: Στο μαγαζάκι του ιδρύματος «Σοφία για τα Παιδιά» στο Mall of Cyprus διατίθεται το λεύκωμα του Στέλιου Κοντέα «Άννα Βίσση: Η Απόλυτη Ελληνίδα Σταρ». Για ηλεκτρονικές παραγγελίες: [email protected] . Για τηλεφωνικές παραγγελίες: 0030 699 23 51 351.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS