CELEBRITIESSHOWBIZΣοφία Χατζηπαντελή: Μα ποια είναι, τέλος πάντων;

Σοφία Χατζηπαντελή: Μα ποια είναι, τέλος πάντων;

Η Ελληνοκυπριακής καταγωγής κριτής του GNTM είναι αναμφίβολα ένα από τα πρόσωπα που με το καλημέρα της νέας τηλεοπτικής σεζόν, έχει ξεχωρίσει με την παρουσία της. Όχι μόνο για το περιβόητο μονόφρυδο της αλλά και για την συχνά ακαταλαβίστικη διάλεκτό της -ένα μίγμα «βαριών» κυπριακών και αγγλικών- και φυσικά τις εκρηκτικές αντιδράσεις της. Εμείς συγκεντρώσαμε μερικά στοιχεία απ’ όσα η ίδια δήλωσε κατά καιρούς για τον εαυτό της, που ίσως να θέλεις να ξέρεις, γι’ αυτήν.

Η Σοφία Χατζηπαντελή γεννήθηκε στο Λονδίνο, στις 25 Μαΐου του 1997.

Έχει ύψος 1.68.

Η μητέρα της είναι φωτογράφος και επίσης συνεργάζεται ως αγοραστής με το Harrods. Ονομάζεται Μαρίτσα και γεννήθηκε στο Λονδίνο. Ο πατέρας της είναι λογιστής, είχε φύγε από την Κύπρο, στην τουρκική εισβολή. Ο προορισμός του ήταν αρχικά οι ΗΠΑ χωρίς τίποτα στην κατοχή του. «Ποτέ δεν θα καταφέρω να καταλάβω τι περνούν πραγματικά όλοι οι μετανάστες.

Η οικογένεια μου έχασε τα πάντα και γι’ αυτό πρωτίστως νιώθω Ελληνοκύπρια», είχε δηλώσει η Σοφία σε μια συνέντευξή της. Η Σοφία Χατζηπαντελή εκπροσωπείται από δύο πρακτορεία, ένα στη Μεγάλη Βρετανία και ένα στις ΗΠΑ, και έχει εμφανιστεί σε περισσότερα από 50 μέσα παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων εντύπων όπως τα Vogue, Elle, Harper’s Bazaar, New York Times και Vanity Fair. Εξαιτίας, πάντα, της… ιδιαιτερότητάς της.

Η Σοφία Χατζηπαντελή λέει ότι το μονόφρυδο είναι γονιδιακή κληρονομιά της καθώς το είχε η γιαγιά της, οι θείες της αλλά και η μαμά της. Κέρδισε την προσοχή του κοινού στη Μεγάλη Βρετανία το 2017, όταν εμφανίστηκε πρώτη φορά σε fashion shows κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας του Λονδίνου.

Μιλώντας στο βρετανικό περιοδικό Phoenix, δήλωσε πως ως παιδί, λάτρευε τη ζωγραφική. Ήταν η διέξοδος της «από τους τρομακτικούς ανθρώπους», όπως έχει πει και εξήγησε πως στα χρόνια της εφηβεία της υπήρξε θύμα bullying, όχι για το μονόφρυδο. Ή πιο σωστά όχι μόνο για το μονόφρυδο, αλλά και για τα ρούχα της. «Είχα διαταραχή διάσπασης προσοχής και υπερκινητικότητας. Ήταν η εποχή που προσπαθούσα να καταλάβω ποια είμαι.

Στα διαλείμματα του σχολείου έτρωγα το μεσημεριανό στην τουαλέτα και έκλαιγα από αυτά που περνούσα. Έψαχνα πού να ξεδίνω κι έτσι γνώρισα τη ζωγραφική, που ήλθε ως δώρο εξ ουρανού. Τότε άλλαξα και το στιλ μου και από αυτά που μου πρότεινε η μητέρα μου, πέρασα στις φθηνές επιλογές, τα δερμάτινα, τα σακάκια με τα μοτίβα -σε όσα μπορούσα να διοχετεύσω την εφηβική μου αγωνία».

Sofia

Είχε ήδη αρχίσει να ‘χτίζει’ την καριέρα της στο Instagram, με την ‘στιγμή’ της να είναι μια selfie που ‘προσγειώθηκε’ στο Explore. Ακολούθησε ορυμαγδός σχολίων και μηνυμάτων. Όπως έχει δηλώσει στο BBC το 2018, το μαύρο μονόφρυδο προέκυψε κατόπιν ενός λάθους. Συνέχισε να το βάφει μαύρο, αφού «μου άρεσε η εικόνα μου. Και μου επιτρέπεται να μου αρέσει η εικόνα μου, να περπατώ στους δρόμους, να νιώθω αυτοπεποίθηση και να αγαπώ τον εαυτό μου».

Στα 15 άρχισε να ασχολείται με το modeling. Στα 18 έκανε την πρώτη καμπάνια για το μοναδικό της στιλ. Από τη Μεγάλη Βρετανία πήγε στις ΗΠΑ για σπουδές στο μάρκετινγκ, στο University of Maryland. Το κοινό της συνέχισε να μεγαλώνει. Aυτό είχε θετικά, είχε όμως και αρνητικά.
Μιλώντας στο Hunger TV είπε: «Λατρεύω τον εαυτό μου και νιώθω υπέροχα όταν με κοιτώ στον καθρέφτη. Προφανώς και υπάρχουν στιγμές που με βλέπω και λέω “δεν μου αρέσω. Σύνελθε. Έχω την αίσθηση πως για να αγαπήσεις τον εαυτό σου, χρειάζεται να ξέρεις πώς είναι να σε μισείς».

Στο Dazed έχει δηλώσει το εξής: «Αποφάσισα να έχω αυτά τα φρύδια, για τον ίδιο λόγο που πρόσεχα το στιλ μου στο σχολείο: επειδή το μόνο που έχει σημασία είναι οι προτιμήσεις μου. Αν μου έμαθε κάτι η παιδική μου ηλικία, αυτό ήταν να λατρεύω που είμαι διαφορετική”.

Στο Harper’s Bazaar είχε διευκρινίσει πως «Δεν κάνω ό,τι κάνω για να δείξω στους ανθρώπους πως πρέπει να τους αρέσει το φρύδι μου. Το κάνω για να τους δείξω ότι μπορούν να συνεχίσουν τη ζωή τους, τιμώντας μια προτίμηση που έχουν. Πιστεύω πως το πρόσωπο μου δείχνει καλύτερο με το μονόφρυδο. Κάποιοι διαφωνούν, κάτι που είναι απόλυτα cool».

Όπως έχει πει στο The Cut έχει δεχθεί και απειλές για τη ζωή της, όπως και της έχουν απευθύνει κατηγορίες για ‘πολιτιστικό σφετερισμό’ -ότι εκμεταλλεύεται για να βγάλει χρήματα, χαρακτηριστικά άλλων φυλών.

Έχει σχέση εδώ και μερικά χρόνια, συγκεκριμένα από το 2019, με τον 25χρονο Ζακ Αποστόλου που είναι επίσης μοντέλο.

Περιοδικό Tv Mania

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS