CELEBRITIESSHOWBIZΣταυρής Γεωργίου - Έλενα Κανναουρίδου στην πρώτη κοινή συνέντευξη της ζωής τους

Σταυρής Γεωργίου – Έλενα Κανναουρίδου στην πρώτη κοινή συνέντευξη της ζωής τους

Στην πρώτη κοινή συνέντευξη της ζωής τους ο MasterChef (της καρδιάς μας) Σταυρής Γεωργίου και η Έλενα Κανναουρίδου μιλούν για την όμορφη γνωριμία τους, για τη δύσκολη περίοδο της μεγάλης τους απόστασης, για την πρόσφατη συγκατοίκηση αλλά και για τον έρωτα… στα χρόνια του κορωνοϊού.

«Το πρώτο πράγμα που με γοήτευσε στην Έλενα από την αρχή της γνωριμίας μας ήταν η απλότητα, που έχει ως χαρακτήρας μέσα σε όλη αυτή την ομορφιά που έχει ως γυναίκα», μου είχε πει ο Σταυρής στην πρώτη μας συνάντηση το περασμένο καλοκαίρι, αμέσως μετά τον τελικό του «MasterChef». Η επιβεβαίωση στα λεγόμενά του ήρθε τελικά οκτώ μήνες μετά, όταν πια έχοντας απέναντί μου και τους δυο, είδα στα βλέμματά τους τη δύναμη του έρωτα. Αυτήν που τους κρατούσε ενωμένους, ακόμα και τους δύσκολους μήνες της μεγάλης τους απόστασης. «Δεν ήταν λίγο περίεργο όταν είδες ξαφνικά τη φωτογραφία σου στην οθόνη του MasterChef;», ήταν το πρώτο που μου ήρθε σχεδόν ενστικτωδώς να ρωτήσω την Έλενα με το που πάτησα το κουμπί εγγραφής. «Γνωρίζοντας τον Σταύρο, τόσο καλά, μπορώ να σου πω ότι όχι μόνο δεν ξαφνιάστηκα, αλλά το περίμενα κιόλας, διότι ήξερα ότι η φωτογραφία μας του έδινε μεγάλη δύναμη εκείνες τις μέρες. Όσο προετοιμασμένη κι αν ήμουν, όμως, δεν θα σου κρύψω ότι βλέποντάς τη φωτογραφία μας, δεν κατάφερα τελικά να συγκρατήσω τα δάκριά μου».

Κάτι που είδαμε να συμβαίνει και με σένα Σταυρή…
Ναι και πιστεύω ότι ήταν αναμενόμενο από τη στιγμή που υπήρχε απόσταση μεταξύ μας για ένα τόσο μεγάλο διάστημα. Ήταν πραγματικά πολύ δύσκολο να μιλάμε για πέντε λεπτά κάθε δέκα μέρες και ακόμα δυσκολότερο όταν ήξερα πως η Έλενα έτυχε να βρίσκεται στην Αθήνα χωρίς να μπορώ να τη δω. Είχα πει στον Βαρθαλίτη θυμάμαι τότε, «θα βγω έξω από το σπίτι, να πάω να τη βρω και δεν με νοιάζει». Επομένως, όπως καταλαβαίνεις, το να βλέπω συνέχεια τη φωτογραφία μας, για μένα ήταν μεγάλη δύναμη και κίνητρο να συνεχίζω. Την είχα κάτω από το μαξιλάρι μου. Κοιμόμουν μαζί της.

Έλενα, εσύ πώς έζησες εκείνη την περίοδο;
Παρόλο που ήξερα ότι ο Σταύρος πήγαινε στο «MasterChef» για έναν σκοπό, στις αρχές, όπως ήταν αναμενόμενο, ήταν αρκετά επώδυνο για μένα, ενώ δεν σου κρύβω ότι είχα μεγάλη ανησυχία για το αν τελικά θα το άντεχα. Στο παρελθόν, είδαμε σε πολλές σχέσεις μετά από ένα reality είτε να συγκρούονται είτε να γίνονται απλά δύο ξένοι. Με μας, ευτυχώς, κάτι τέτοιο δεν συνέβη, αλλά αντίθετα, με τον καιρό η αγάπη μας μεγάλωσε ακόμα περισσότερο.

Παρακολουθώντας τον Σταυρή στο παιχνίδι, είχες την ευκαιρία να ανακαλύψεις και κάποιες άλλες πτυχές του χαρακτήρα του;
Δεν θα το έλεγα. Όσο κλισέ και να σου ακούγεται, κάθε αντίδρασή του μέσα στο παιχνίδι ήταν αναμενόμενη για μένα. Ό,τι του λέγανε, ακόμα και όταν τύχαινε κάποιος να τον ενοχλήσει, ήξερα κάθε αντίδραση που θα είχε.

Βγαίνοντας από το «MasterChef» ο Σταυρής απέκτησε μεγάλη δημοσιότητα. Εσύ ήσουν έτοιμη να τη διαχειριστείς;
Έλενα: Επειδή ως άνθρωπος προσπαθώ πάντα να είμαι προετοιμασμένη για το χειρότερο σενάριο, η αλήθεια είναι ότι με την επιστροφή του περίμενα ότι θα ερχόμασταν σε σύγκρουση, λόγω της έντονης δημοσιότητας που απέκτησε στο παιχνίδι. Πίστευα ότι δεν θα έμενε χρόνος για τους δυο μας και ότι αυτό θα μας έφερνε σε σύγκρουση. Ευτυχώς, η πραγματικότητα ήρθε να με διαψεύσει.

Σταυρής: Εντελώς, γιατί ειδικά τους τελευταίους δύο μήνες που συμβιώνουμε, ξέρουμε και οι δύο πως ό,τι και να συμβεί μέσα στην ημέρα, το βράδυ θα καταλήξουμε μαζί στο ίδιο σπίτι. Μπορώ να σου πω ότι πλέον συναντιόμαστε πολύ περισσότερο, ακόμα και από το διάστημα πριν πάω στο «MasterChef».

Η συγκατοίκηση πώς λειτουργεί μέχρι στιγμής σε σας;
Έλενα: Νομίζω όπως στα περισσότερα ζευγάρια…
Σταυρής: Με τα πάνω και με τα κάτω της. Με την αγάπη, με τους τσακωμούς της, με τις στιγμές, που απλά θέλεις να απομονωθείς και να μην ακούς τίποτα και κανέναν.

Με μαγειρική;
Σταυρής: Εννοείται και μάλιστα γκουρμέ. Στο σπίτι κάνω και την εξάσκησή μου για τις συνταγές που παρουσιάζω στην εκπομπή αλλά και στο κανάλι μου στο Youtube και εννοείται ότι η Έλενα είναι η πρώτη που δοκιμάζει όλα μου τα φαγητά.

Ανακαλύψατε πράγματα ο ένας για τον άλλο μένοντας στο ίδιο σπίτι;
Σταυρής: Νομίζω ανακαλύψαμε περισσότερο τις ιδιοτροπίες ο ένας του άλλου.
Έλενα: Ειδικά την περίοδο της καραντίνας, που το συναισθηματικό φορτίο του κάθε ανθρώπου είναι πολύ πιο έντονο, σε μας ήταν πιο έντονα και η λύπη και η χαρά και η αγάπη.

Σταυρής: Το πιο σημαντικό, όμως, νομίζω είναι ανακαλύψαμε την κοινή μας αντίληψη σε σχέση με τις ευθύνες αλλά και με τα έξοδα του σπιτιού. Είναι πολύ σημαντικό για ένα ζευγάρι να θέλει τα ίδια πράγματα και να διατηρεί την επικοινωνία του.

Ξέρατε από την αρχή ότι θέλετε τα ίδια πράγματα; Ήσασταν στην ίδια φάση όταν γνωριστήκατε;
Σταυρής: Σε πολύ διαφορετικές. Στο διάστημα πριν γνωριστούμε, εγώ δούλευα στη Λεμεσό και το μόνο που με απασχολούσε ήταν η δουλειά μου. Η Έλενα μπήκε στη ζωή μου πολύ ξαφνικά. Γνωρίζοντάς την, της είπα από την αρχή ότι έψαχνα για κάτι σοβαρό και ότι εγώ δεν είμαι εδώ για να παίξω.

Έλενα: Στην αρχή, μπορώ να σου πω ότι μου φαινόταν πολύ καλό για να είναι αληθινό όλο αυτό. Εγώ δεν είχα μπει ποτέ προηγουμένως σε αυτόν τον τρόπο σκέψης και η αλήθεια είναι με φόβισε μια τέτοια δέσμευση, γιατί δεν ήμουν προετοιμασμένη να κάνω σχέση.
Σταυρής: Η αρχή ήταν πολύ περίεργη. Η Έλενα ήταν πολύ φλου και για σχεδόν πέντε μήνες, δεν απαντούσε καν στα μηνύματά μου. Όταν τελικά τα φτιάξαμε, αποφάσισα να μετακομίσω στη Λάρνακα αλλά να εξακολουθώ να δουλεύω στη Λεμεσό. Αυτό μας έδωσε την ευκαιρία να έχουμε περισσότερο χρόνο μαζί, ενώ σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα γνώρισα την Έλενα και στους γονείς μου.

Έλενα: Ένα πράγμα που εκτιμώ πολύ στον Σταύρο είναι ότι μου ξεκαθαρίζει από την αρχή το κάθε τι, έτσι ώστε να το περιμένω. Δεν θα μου πει άλλα και μετά να κάνει άλλα. Κάπως έτσι είμαι και εγώ ως άνθρωπος, επομένως με το να ξεκαθαρίσουμε και οι δύο τις θέσεις μας από την αρχή, αφέθηκα στο να ζήσω αυτή τη σχέση όπως της αξίζει.

Σταυρής: Με την Έλενα η αλήθεια είναι ότι στο παρελθόν ήρθαμε πολλές φορές σε ρήξη, κυρίως για τα ωράρια που δούλευα, παρόλο που ήξερε ότι προτεραιότητά μου ήταν η δουλειά μου. Όταν τελικά καταφέραμε να το ρυθμίσουμε όλο αυτό, ήρθε το «MasterChef».

Που αν δεν κάνω λάθος, Έλενα, έγινε μετά από δική σου παρότρυνση…
Έλενα: Περίπου. Ο Σταύρος εκείνη την περίοδο βρισκόταν σε μια κομβική στιγμή της ζωής του, αφού είχε αναλάβει μια πολύ σημαντική θέση στο εστιατόριο του ξενοδοχείου Parklane.
Σταυρής: Έκανα διάλειμμα, θυμάμαι, όταν η Έλενα μού έστειλε στο Messenger το trailer του «MasterChef», γράφοντάς μου «Θέλεις να πας»;
Έλενα: Φυσικά τότε εγώ δεν είχα ιδέα ότι η εκπομπή ήταν κάτι τόσο μεγάλο, ότι θα περνούσαν έξι μήνες μέχρι να ξανασυναντηθούμε ή ότι θα μιλούσαμε στο τηλέφωνο κάθε δύο βδομάδες.
Σταυρής: Ήταν πολύ δύσκολος ο αποχαιρετισμός, αν αναλογιστείς μάλιστα ότι τη μέρα που θα παραδίδαμε στην παραγωγή το τηλέφωνό μας, με την Έλενα κλείναμε ένα χρόνο σχέσης.
Έλενα: Ήμουν με δύο φίλες μου εκείνη τη μέρα, όταν μου είπε «Καλή αντάμωση αγάπη μου, μπαίνω στο σπίτι, δίνω το τηλέφωνό μου».

Θυμάσαι τι είπατε την πρώτη φορά που ξαναμιλήσατε;
Έλενα: Θυμάμαι ότι στην αρχή μου μίλησε μια κοπέλα από την παραγωγή και ότι δίνοντάς μου τον Σταύρο στο τηλέφωνο εγώ άρχισα αμέσως να τρέμω. Ήταν λες και μιλούσα με κάποιον ξένο. Χάσαμε και οι δύο τα λόγια μας, ήταν πολύ άβολο.
Σταυρής: Απαγορευόταν να πούμε τι κάνουμε. Είχαμε μπροστά μας πέντε λεπτά. Της είπα μόνο, «Είμαι καλά, πες μου εσύ τα νέα σου». Έτσι συνεχίστηκε για όλο τον υπόλοιπο καιρό.

Βλέποντας σήμερα τα πράγματα από μεγάλη απόσταση, ποιες σκέψεις σού αφήνει η συμμετοχή σου στο «MasterChef»;
Ακόμα δεν μπορώ να το συνειδητοποιήσω ότι συνέβη στ’ αλήθεια. Κάποιες φορές, δεν σου κρύβω, βάζω σε επανάληψη τον τελικό και κλαίω κάθε φορά που τον παρακολουθώ. Άλλαξε τα πάντα στη ζωή μου. Πλέον με ξέρει όλος ο κόσμος. Κάνοντας μια ανασκόπηση, σκέφτομαι ποιος ήμουν πριν και ποιος είμαι τώρα και σοκάρομαι. Είναι κάτι που θα το κρατώ για πάντα μαζί μου.

Κάτι που έμεινε από τότε μετέωρο είναι το αν τελικά μοιραστήκατε τα λεφτά με τον Βαρθαλίτη…
Η αλήθεια είναι πως το συζητούσαμε για καιρό μέχρι να βρούμε τη φόρμουλα σε σχέση με τις τράπεζες και τις εφορείες. Τελικά, πριν από λίγες μέρες μιλήσαμε με τον Σταύρο και το θέμα κανονίστηκε. Θα σου πω μόνο ότι ο Βαρθαλίτης στάθηκε πολύ κύριος στον λόγο του. Είναι φίλος μου αδερφικός και η Έλενα όταν μιλώ στο τηλέφωνο μαζί του το καταλαβαίνει, παρόλο που του μιλώ στα κυπριακά.

Με άλλους κράτησες επαφή;
Κράτησα με τον Τζον, με τον Δημοσθένη και με την Κατερίνα.

Με τους κριτές;
Με τον Κοντιζά περισσότερο, με τον οποίο μιλούμε συχνά και στο Viber. Ο Κουτσόπουλος μού στέλνει στα social media διάφορες πλάκες, με τον Ιωαννίδη συνήθως ανταλλάζουμε reactionς στο Instagram.

Έζησες όλη την εμπειρία από μέσα. Σήμερα πώς βλέπεις το «MasterChef 5» ως τηλεθεατής;
Σίγουρα πολύ διαφορετικά από τον υπόλοιπο κόσμο. Σίγουρα θα στηρίζω πάντα το παιχνίδι και την παραγωγή, γιατί με βοήθησαν και μένα. Δεν θα καίγομαι, όμως, αν τύχει να χάσω κάποιο επεισόδιο. Προς το παρόν περιμένω να τελειώσουν οι οντισιόν και να ξεκινήσει το σπίτι για να επικεντρωθώ και εγώ σ’ αυτούς που θα κρίνω ότι αξίζουν. Το «MasterChef» δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι δεν έχει να κάνει μόνο με τη μαγειρική. Οι παίκτες πρέπει να μπορούν να διαχειριστούν όλη την ψυχολογία και όλο το στάδιο του εγκλεισμού και της συγκατοίκησης, για να βγάλουν όση γνώση μαγειρικής έχουν προς τα έξω. Αυτό είναι κάτι που εγώ θεωρώ ότι κατάφερα στο μέγιστο.

Εσύ γιατί νομίζεις ότι έφτασες στον τελικό;
Επειδή είμαι ο καλύτερος μάγειρας που πέρασε ποτέ από το «MasterChef». Ειδικά και με τα λόγια του Κουτσόπουλου που άκουσα μετά τον τελικό, ότι ίσως να είμαι ο καλύτερος μάγειρας που πέρασε ποτέ, δεν έχω λόγο να μην το πιστεύω.

Σήμερα πού σε βρίσκουμε σε σχέση με τα επαγγελματικά σου;
Καταρχάς με την εκπομπή μου στην τηλεόραση, τις «Επιπλογκουρμεδιές», που ο κόσμος την αγκάλιασε, όχι μόνο στην Κύπρο, αλλά και στο εξωτερικό. Επιπλέον, έχω το κανάλι μου στο YouTube, κάποιες συνεργασίες για μικρά βίντεο με κάποιους χορηγούς, αλλά και με φαγητό που προσπαθούμε να βγάλουμε προς τα έξω με οποιονδήποτε τρόπο, με take away και delivery, μέχρι να δούμε αν θα κάνουμε κάποια επένδυση, έστω και υπό αυτές τις τόσο δύσκολες συνθήκες.

Με την Έλενα μοιράζεσαι τους επαγγελματικούς σου προβληματισμούς;
Σταυρής: Η Έλενα ξέρει όλες τις κινήσεις που κάνω, όπως και όλα τα έσοδα και τα έξοδα που έχω. Είναι ο μόνος άνθρωπος που ξέρω ότι είναι σίγουρα στη ζωή μου και που του έχω φουλ εμπιστοσύνη. Πολλές φορές ερχόμαστε σε ρήξη σε σχέση με το οικονομικό κομμάτι, όμως, όπως λέμε και οι δυο, μακάρι να τσακωνόμαστε πάντα γι’ αυτό και όχι για το οτιδήποτε άλλο.

Έλενα: Νομίζω οι τσακωμοί μας έχουν να κάνουν με τη μέρα και την πίεση. Υπάρχουν φορές που μπορεί κάποιος να κάνει κάτι πολύ «κακό» και να περάσει απαρατήρητο, ενώ υπάρχουν κάποιες άλλες που λόγω της ιδιοτροπίας μας τσακωνόμαστε με το παραμικρό.

Το στοιχείο της ζήλιας, υπάρχει στη σχέση σας;
Σταυρής: Πάρα πολύ έντονα. Η Έλενα είναι περισσότερο ζηλιάρα, όμως συνήθως το ρίχνουμε και στην πλάκα. Λόγω της δουλειάς μου αλλά και του γεγονότος ότι πλέον έχω μια αναγνώριση, προσπαθώ να κρατώ ισορροπίες με τον κόσμο που γνωρίζω και η Έλενα νομίζω πλέον το καταλαβαίνει. Από την άλλη, δεν είμαι ο άνθρωπος που θα έκανα έτσι κι αλλιώς κάτι πίσω από την πλάτη της.

Έλενα, εσύ συμβουλεύεσαι τον Σταυρή σε σχέση με τη ζωή σου;
Τον συμβουλεύομαι για τα πάντα, αλλά στο τέλος κάνω ό,τι θέλω. Μου αρέσει γενικά να παίρνω απόψεις από διάφορους ανθρώπους που θέλω να με επηρεάζουν, όμως η πιο σημαντική γνώμη είναι αυτή του Σταύρου, γιατί ξέρω ότι πάντα μου απαντά ειλικρινά, ρεαλιστικά και με μόνο γνώμονα το δικό μου συμφέρον. Ο Σταύρος δεν είναι ο άνθρωπος που θα μου χαδέψει τα αυτιά για κάτι που θέλω να κάνω. Αντίθετα, μιλά πάντα με τη φωνή της λογικής. Όταν καμιά φορά θολώνω από το συναίσθημα για κάτι, ο Σταύρος μού λέει πάντα αυτό που χρειάζομαι για να «ξυπνήσω».

Ποιο είναι το πιο μεγάλο κοινό σας όνειρο;
Σταυρής: Νομίζω το να φτιάξουμε μια μέρα το δικό μας σπίτι. Έναν χώρο εντελώς δικός μας, που θα τον δημιουργήσουμε από το μηδέν με τη δική μας αισθητική.

Ο γάμος είναι κάτι που συζητάτε σε αυτή τη φάση;
Έλενα: Όχι, γιατί προς το παρόν δεν έχουμε ακόμα αυτή την ανάγκη. Ο Σταύρος, ως άνθρωπος, ζει το τώρα αλλά βλέπει πάντα και το μέλλον. Εγώ, από την άλλη ζω μόνο το τώρα, επομένως για την ώρα είναι κάτι απομακρυσμένο και για τους δυο μας.

Σταυρής: Αν καθίσω να σκεφτώ τον γάμο, θα πρέπει να τον κτίσω πάρα πολύ ωραία μέσα στο μυαλό μου και όπως θα τον κτίσω, έτσι και να τον πραγματοποιήσω. Ιδανικά, αυτό που θα ήθελα όταν θα έρθει εκείνη η ώρα είναι να κάνουμε ένα γάμο σε κλειστό κύκλο, μόνο με εκείνους που αγαπάμε και να τον ζήσουμε όπως ονειρευόμαστε. Προς το παρόν, όμως, δεν είναι στις άμεσες προτεραιότητές μας.

Σταυρή, την τελευταία φορά που βρεθήκαμε, είχες πει ότι βλέπεις πολύ ψηλά, μέχρι τα αστέρια. Αυτό παραμένει στις σκέψεις σου;
Ναι και δεν νομίζω ότι θα φύγει ποτέ. Ακόμα και τις μέρες που μπορεί να το βγάλω από τη σκέψη μου, κάποιος θα βρεθεί στον δρόμο και θα μου το θυμίσει. Παίρνοντας όλη αυτή την αγάπη και τη δύναμη από τον κόσμο ξέρω ότι μπορώ να τα καταφέρω. Το όνειρό μου δεν θα τελειώσει ποτέ.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΝΙΑ ΝΕΟΚΛΕΟΥΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΤΤΗΣ
STYLING: SHONA MUIR
ΜΑΚΙΓΙΑΖ: YAS RAVANPAK (ILONA MAKE UP)
ΜΑΛΛΙΑ: LOCATION A

*Ευχαριστίες στο ξενοδοχείο Radisson Blu για τη φιλοξενία.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS