CELEBRITIESSHOWBIZΣταύρος Κυπριανού: Μετά τη δεύτερη ευκαιρία που του δόθηκε στη ζωή γράφει...

Σταύρος Κυπριανού: Μετά τη δεύτερη ευκαιρία που του δόθηκε στη ζωή γράφει βιβλίο

Πριν από δύο χρόνια περίπου, ο Σταύρος Κυπριανού ήρθε αντιμέτωπος με ένα πρόβλημα υγείας, το οποίο αντιμετώπισε και πλέον είναι άλλος άνθρωπος. Έχει αναθεωρήσει αξίες, μικρά καθημερινά, όλη του τη ζωή.

Ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής διαγνώστηκε με αμυλοειδική νευροπάθεια και χρειάστηκε να μεταβεί στο εξωτερικό για μεταμόσχευση ήπατος. Μπροστά στην ατυχία του στάθηκε τυχερός, καθώς βρέθηκε δότης κι έτσι του δόθηκε μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή.

Για την περιπέτεια με την υγεία του μίλησε σήμερα στον Active 107.4 & 102.5 και στην εκπομπή της Άντρης Δανιήλ, περιγράφοντας τον αγώνα που έδωσε και όλα όσα κέρδισε μέσα από την εμπειρία του.

«Για μένα ήταν ένα ηλεκτροσόκ το οποίο με επανέφερε στην πραγματικότητα από τα τρελά τα εφήμερα, τα ανούσια, τα προσωρινά. Διαγνώστηκα με μία κληρονομική νόσο και η μόνη θεραπεία ήταν η μεταμόσχευση ήπατος. Χωρίς αυτό το δώρο, δεν θα μπορούσα να ζήσω. Με μαθηματική ακρίβεια, ο ασθενής που θα διαγνωστεί με αμυλοειδική πολυνευροπάθεια, καταλήγει συνήθως μέσα στα 10 χρόνια. Μπήκα σε μια λίστα αναμονής και ανέμενα το τηλεφώνημα που θα μου έδινε τη δεύτερη ευκαιρία στη ζωή. Εκείνο το διάστημα προσπαθείς να παλέψεις με τις φοβίες σου. Θεωρώ, όμως πως όλοι κρύβουν  δυνάμεις μέσα τους, φτάνει να έρθει η στιγμή που θα χρειαστεί να τις ανακαλύψουν»

Δωρεά οργάνων και μεταμοσχευσεις: Μαθήματα ζωής απο ανθρώπους που σώθηκαν και άλλους που περιμένουν. Στο στούντιο του Active ο Σταυρος Κύπριανου και ο Κωνσταντίνος Γεωργιαδης

Publiée par Active Radio Cyprus sur Jeudi 9 novembre 2017

 

Τελικά το τηλέφωνημα που περίμενε έγινε και ο Σταύρος μετέβη στην Αγγλία για μεταμόσχευση. Η περιπέτεια αυτή τον έκανε να αναθεωρήσει τα πάντα στη ζωή του και έβαλε στόχο με την επιστροφή του στην Κύπρο να αρχίσει διάφορες ενέργειες προκειμένου να στείλει ένα δυνατό μήνυμα στον κόσμο για τη δωρεά οργάνων.

«Σκέφτηκα ότι μόλις πάρω αυτό το δώρο ζωής το πρώτο που θα πρέπει να κάνω είναι να γραφτώ στο αρχείο δυνητικών δοτών και να προσπαθήσω να στείλω το μήνυμα της δωρεάς οργάνων. H δωρεά οργάνων είναι το πιο δυνατό μήνυμα ότι η ζωή συνεχίζεται. Είναι μια απλή μαθηματική πράξη, ένας θάνατος ισούται με 8 ζωές ίσως και 9. Έαν κάποιος στο Ηνωμένο Βασίλειο, πριν διαγνωστεί εγκεφαλικά νεκρός, δεν δήλωνε την επιθυμία του να δοθούν τα όργανά του, πιθανόν εγώ να μην ήμουν αυτή τη στιγμή εδώ.» συμπληρώνει.

Ακολούθως, αποκάλυψε στον αέρα του Active 107.4 & 102.5 ότι εδώ και δύο χρόνια γράφει ένα βιβλίο στο οποίο μιλά για όλα όσα έζησε και το οποίο ετοιμάζεται να ολοκληρώσει σύντομα.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS