CELEBRITIESSHOWBIZΤι θα δούμε στο 5ο επεισόδιο του Game of Thrones;

Τι θα δούμε στο 5ο επεισόδιο του Game of Thrones;

Η μεγάλη μάχη του Γουίντερφελ ολοκληρώθηκε και το 4ο επεισόδιο του Game of Thronesξεκίνησε με τους πρωταγωνιστές να πενθούν για όσους έπεσαν στην μεγάλη μάχη εναντίον του στρατού του Βασιλιά της νύχτας. Προχώρησε όμως πολύ γρήγορα στο επόμενο κεφάλαιο, που περιλάμβανε (καμία έκπληξη) πολύ δράμα.

Το επεισόδιο διάρκειας 80 λεπτών έμοιαζε με μεσαιωνική τραγωδία. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Τύριον: «Μπορεί να τους νικήσαμε (τους νεκρούς), αλλά ακόμα έχουμε να αντιμετωπίσουμε εμάς». Μετά την επιτυχή ένωση με τον κοινό σκοπό να νικήσουν το στρατό των νεκρών, οι χαρακτήρες άρχισαν να πέφτουν γρήγορα θύματα των πιο καταστροφικών παρορμήσεων τους.

Η Ντενέρις δεν θέλει να περιμένει άλλο για να πάρει το θρόνο. Και φυσικά δεν έχει κανέναν σκοπό να τον παραχωρήσει στον ανιψιό της, ούτε καν να κυβερνήσει μαζί του. Ο Τζον συνεχίζει να μην θέλει τον θρόνο και να θέλει την Ντάνι, όμως συνεχίζει να είναι και πολύ ειλικρινής κάτι που αναμφισβήτητα θα του κοστίσει. Με ποιο τρόπο, θα μάθουμε στα επόμενα δύο επεισόδια.

Είναι δεδομένο πάντως πως υπήρχαν στιγμές που μας έκαναν να σκεφτούμε πως το τέλος τουΤζον (οριστικό αυτή τη φορά) πλησιάζει. Αποχαιρέτησε τους πιο αγαπημένους του φίλους, τον Τόρμουντ και τον Σαμ (έμαθε μάλιστα πως η Γκίλι είναι έγκυος και το παιδί τους έχουν αποφασίσει να το ονομάσουν Τζον), αποχαιρέτησε τον ανταρόλυκο του, ενώ η Σάνσα υπενθύμισε πως το Κινγκς Λάντινγκ δεν στάθηκε ποτέ «τυχερό» για τους άντρες της οικογένειας της.

Την ίδια ώρα ο Τζέιμι, αφού κοιμήθηκε με την Μπριέν στην συνέχεια την παράτησε για να γυρίσει στην Σέρσεϊ. Η Σέρσεϊ συνεχίζει να μην κάνει πίσω, κινδυνεύοντας να πνίξει στο αίμα τον λαό της, ο Τύριον έχει σοβαρές αμφιβολίες για το αν η Ντάνι είναι κατάλληλη για να κάτσει στον σιδερένιο θρόνο και μέσα σε όλα αυτά συνεχίστηκαν οι μεγάλες απώλειες για την Ντενέρις, στη μάχη της για να γίνει η ηγέτιδα των επτά βασιλείων.

Αγαπάς; Απόδειξη

Η Ντάνι λέει πως αγαπάει τον Τζον και το μόνο που του ζητάει είναι ένα πολύ απλο πράγμα. Να μην πει πουθενά πως είναι στην πραγματικότητα ο Αίγκον Ταργκέριεν. Από τη στιγμή που ο Τζον δεν επιθυμεί το θρόνο, αυτό θα μπορούσε να είναι εύκολο, εκτός του ό,τι ο Τζον γενικότερα έχει αλλεργία στα… ψέμματα.

Η Ντάνι εξέφρασε ένα λογικό αίτημα. Αν ο Τζον δεν θέλει να είναι βασιλιάς, έχει πραγματικά μηδενική επιθυμία να είναι βασιλιάς, δεν υπάρχει κανένας λόγος να πει πουθενά ποιος πραγματικά είναι.
Ο Τζον είναι ικανός να κάνει θυσίες και κρατώντας αυτό το μυστικό είναι ένα άλλο είδος θυσίας. Αλλά είναι ακριβώς αυτό το είδος θυσία που ο Τζον δεν μπορεί να κάνει. Η ειλικρίνεια του είναι το μεγαλύτερο του ελάττωμα. Γιατί η ειλικρίνεια σε έναν κόσμο όπου οι άνθρωποι είναι εγωιστές και σκληροί και η ζωή είναι άδικη αποτελεί μια πιθανώς θανατηφόρα ευθύνη.

«Δεν έχω ποτέ ζητήσει τίποτα. Αλλά σε παρακαλώ. Μην το κάνεις αυτό, παρακαλώ» του ζητάει η Ντάνι.

«Σ ‘αγαπώ και τίποτα δεν πρόκειται να το αλλάξει αυτό, αλλά είναι η οικογένειά μου και μπορούμε να συνυπάρχουμε» απαντάει κι όλοι οι θεατές γελάνε με το πόσο αφελής εμφανίζεται.

Ο επόμενος στόχος της Άρυα

Η μεγάλη ηρωίδα του προηγούμενου επεισοδίου και της μάχης του Γουίντερφελ, η Άρυα, δεν φάνηκε σε καμία περίπτωση να επιδιώκει να γιορτάσει για την επιτυχία της. Αφού απέρριψε την πρόταση γάμου του ( άρχοντα πλέον) Τζέντρι, έφυγε μαζί με το «κυνηγόσκυλο» για το Κινγκς Λάντινγκ έχοντας προφανώς στόχο να διαγράψει άτομα από τη λίστα της.

Συνάντηση πολέμου

Σε μια συνάντηση στρατηγικής, η Σάνσα υποδεικνύει ότι τα στρατεύματά τους είναι εξαντλημένα και θα πρέπει να πάρουν κάποιο χρόνο για να ξεκουραστούν πριν προχωρήσουμε σε άλλη μάχη.

Αλλά η Ντενέρις δεν την ακούει. Αισθάνεται ότι κάθε λεπτό που περιμένει, η Σέρσεϊ γίνεται ισχυρότερη (εκτός αυτού, μένουν μόνο τρία επεισόδια του Game of Thrones).

Η Ντενέρις είναι ανένδοτη και ο Τζον την στηρίζει, παρότι φαίνεται να μην συμφωνεί. Δεν μου αρέσει αυτή η απόφαση από τον Τζον που σκέφτηκε περισσότερο πως να μην στεναχωρήσει την αγαπημένη του, παρά τι είναι λογικό να κάνει.

Έχοντας περάσει τη μάχη στην κρύπτη, ίσως η Σάνσα και ο Τύριον είναι οι μόνοι που μπορούν να σκεφτούν καθαρά. Και αφού νίκησαν τον Νύχτα Βασιλιά και τον Στρατό των Νεκρών, η Σέρσεϊ πρέπει να μοιάζει σαν ένας εξαιρετικά εύκολος εχθρός όμως γρήγορα αποδείχτηκε πως δεν είναι έτσι.

Ένας έρωτας… μεγάλος;

Το ειδύλλιο μεταξύ του Τζέιμι και της Μπριέν χτίζεται χρόνια και η ολοκλήρωση του ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενη. Ο Τζέιμι μάλιστα δείχνει αποφασισμένος αρχικά αν μείνει στο Βορρά μαζί της, αφού εκείνη προστατεύει τη Σάνσα.

Πολύ αργότερα, όμως ο Τζέιμι ακούει πως η Ντάνι έχει χάσει έναν ακόμα δράκο και είναι έτοιμη να… ψήσει την Σέρσεϊ. Οι παλιές του εμμονές επανεμφανίζονται. Ο Τζέιμι αφήνει την Μπριέν για να γυρίσει στην αδελφή του.

Το τέλειο παράδειγμα κάποιου που βρίσκεται σε μια τοξική σχέση από την οποία δεν μπορεί ποτέ να ξεφύγει. Επίσης, για τον Τζέιμι η αφοσίωσή του στην οικογένειά του αποτελεί βασικό στοιχείο της φύσης και του χαρακτήρα του.

Ισχυρίζεται λοιπόν πως δεν είναι πραγματικά καλός άνθρωπος κι αφήνει τον Βορρά και την Μπριέν που ξεσπάει σε κλάματα.

Ένα μυστικό που δεν έμεινε κρυφό

Μια οικογενειακή συνάντηση των Στάρκς πηγαίνει περίπου όπως θα περίμενε κανείς.

Ο Τζον αρχικά στηρίζει την Ντάνι, επισημαίνοντας ότι πήγε εκεί για να τους σώσει όλους. Η Σάνσα σημειώνει πως η Άρυα ήταν στην πραγματικότητα αυτή που σκότωσε τον Βασιλιά της Νύχτας, κάτι που είναι άδικο – χωρίς τη Ντάνι να θυσιάσει χιλιάδες στρατιώτες της, δεν υπάρχει κανένας τρόπος να επιβιώσουν.

Ο Μπραν κοιτάζει τον Τζον και λέει, «Αυτή είναι η επιλογή σου».

Μετάφραση: Ξέρω το μυστικό σου, αλλά δεν χρειάζεται να τους πω το μυστικό σου και, ίσως, δεν θα έπρεπε να το κάνεις. Δεδομένης της γνώσης του Μπραν για το χρόνο και τον χώρο, ο Τζον θα έπρεπε ίσως να τον πάρει παραπέρα για να δει αν μπορεί να του δώσει μερικές συμβουλές για το τι πρέπει να κάνει.

 

Αλλά ο Τζον λέει το μυστικό του. Αναμενόμενο. Αλλά πρώτα, τους βάζει να ορκιστούν ότι σίγουρα δεν θα πει κανείς σε κανέναν το πιο εντυπωσιακό βασιλικό κουτσομπολιό που έχει ακούσει ποτέ κάποιος. Συμφωνούν. Αν δεν τους άρεσε νωρίτερα η Ντάνι, θα τους αρέσει ακόμα λιγότερο μετά από αυτό.

Αργότερα, η Σάνσα συνομιλεί με τον Τύριον και κάνει ένα ακόμα σχόλιο κατά της Ντάνι. Ο Τύριον λέει: «Είσαι αποφασισμένη να μην την συμπαθήσεις», το οποίο είναι αρκετά αληθινό. Αλλά τώρα η Σάνσα έχει έναν κρυμμένο Άσσο. Καταφέρνει να κρατήσει το τεράστιο μυστικό του Τζον για τουλάχιστον 15 λεπτά.

Μετά ο Τύριον το λέει στον Βάρυς ο οποίος σωστά σημειώνει πως ένα μυστικό που το ξέρουν περίπου οκτώ άνθρωποι δεν είναι πλέον μυστικό, αλλά πληροφορία. Στην συνέχεια ο Βάρυς σημειώνει πως όταν κυκλοφορήσει παραπέρα η πληροφορία αυτή, όλος ο Βορράς θα επιμείνει στο να γίνει ο βασιλιάς ο Τζον. Κι όχι μόνο ο Βορράς. Άλλωστε ο Τζον είναι άντρας…

Η Ντένερις συνεχίζει να μετράει μεγάλες απώλειες

Η Ντάνι φτάνει στο Κινγκς Λάντινγκ με τους δράκους της κι εκεί που καμαρώνει πάνω στον Ντρόγκο ο άλλος δράκος, ο Ρίγκαλ δέχεται ένα δόρυ. Και μετά ένα δεύτερο κι ένα τρίτο. Είναι μια ενέδρα και είναι τόσο συγκλονιστική. Πρόκειται για το Γιούρον Γκρέιτζοϊ και το στόλο του. Ο Ρίγκαλ πεθαίνει και η Ντάνι μοιάζει να μην μπορεί να καταλάβει τι συνέβη. Ο Γιούρον έχει έναν από αυτούς τους γιγαντιαίους σκορπιούς που είδαμε για πρώτη φορά την περασμένη σεζόν και κατάφερε να σκοράρει στην πρώτη του βολή. Κάθε πλοίο είναι εξοπλισμένο με ένα τέτοιο όπλο.

Ο Ντάνι είναι εξαγριωμένη και μπορεί κανείς να διακρίνει τη μανία της καθώς συνειδητοποιεί ότι έχει χάσει ένα δράκο και πρέπει να αφήσει το στόλο της ανυπεράσπιστο.

Στο κύριο πλοίο, ο «Γκριζοσκώληκας» λέει στη Μισάντεϊ να φύγει. Ο στόλος καταστρέφεται και οι επιζώντες κολυμπούν στην ακτή, όμως η Μισάντεϊ δεν βρίσκεται ανάμεσα τους.

Πολεμική συνάντηση II: Η Σέρσεϊ έχει βάλει χιλιάδες ανθρώπινες ασπίδες μέσα στα τείχη για να «παίξει» με την απροθυμία της Ντάνι να σκοτώσει αθώους πολίτες. Λέει επίσης στον Γιούρον ότι είναι έγκυος, οδηγώντας τον να πιστέψει ότι είναι το παιδί του αντί για του Τζέιμι. Ο Τύριον και ο Βάρυς προειδοποιούν τη Ντάνι να μην σκοτώσει αθώους, όμως εκείνη συμφωνεί απρόθυμα και προειδοποιεί πως αν η Σέρσεϊ δεν κάνει πίσω, αυτή τη φορά δεν θα κάνει πίσω ούτε κι αυτή.

Ο Τύριον και ο Βάρυς έχουν μια μυστική συνομιλία στην αίθουσα του θρόνου του Dragonstone για την Ντάνι και αν θα πρέπει να στηρίξουν τελικά για Βασιλιά τον Τζον Σνόου. Ο Βάρυς αισθάνεται ότι ο Τζον θα είναι ένας καλύτερος ηγέτης, ενώ ο Τύριον συνεχίζει αν στηρίζει (όχι θερμά) την Ντάνι λέγοντας «Θα κάνει τη σωστή επιλογή – με τη βοήθεια των πιστών συμβούλων της».

Ο Βάρυς ξεκαθαρίζει πως: «Θα ενεργήσω προς το συμφέρον του λαού ανεξάρτητα από το προσωπικό κόστος. Ο καθένας μας έχει μια επιλογή να κάνει. Προσεύχομαι να επιλέξουμε με σύνεση». Είναι ασαφές τι σκέφτεται ο Βάρυς να κάνει εδώ, αλλά δεν ακούγεται καλό για την Ντάνι.

Σέρσεϊ – Ντάνι 2-0

Όλα αυτά οδηγούν σε μια συνάντηση στις τεράστιες πύλες του Kings Landing.

Η Σέρσεϊ, ο Γιούρον και το «Βουνό» βρίσκονται πάνω στα τείχη, με μια τρεμάμενη Μισάντεϊ σε αλυσίδες. Η Ντενέρις, ο Τύριον και ο «Γκριζοσκώληκας» με ένα τρομακτικά μικρό ποσοστό των επιζώντων Άσπιλων είναι κάτω.

Ο Τύριον κάνει κάποια βήματα προς τα εμπρός και προσπαθεί να συνομιλήσει με τον Κουίμπερν για μια μικρή διπλωματία «χέρι με χέρι». Όταν βλέπει πως δεν θα βγάλει άκρη πλησιάζει την Σέρσεϊ η οποία επιλέγει να μην τον σκοτώσει. Της λέει πως δεν είναι απόλυτο τέρας, αφού πάντα αγαπούσε τα παιδιά της και της ζητάει να σκεφτεί αυτό που έχει στην κοιλιά της και να παραδοθεί.

Εκείνη ως απάντηση ρωτάει την Μισάντεϊ αν έχει κάτι τελευταίο να πει και η Μισάντεϊ φωνάζει, αρκετά δυνατά για να ακούσει η Ντάνι: «Dracarys!»

Είναι μια τελευταία λέξη ανυπακοής και μια μάλλον τέλεια στιγμή για τη Μισάντεϊ. Ήταν σκλάβα όταν τη γνώρισε η Ντάνι, κι εδώ δείχνει δύναμη ακόμη και όταν έχει συλληφθεί και αντιμετωπίζει τον θάνατο.

Επιπλέον, είναι ένα σαφές μήνυμα προς τη βασίλισσα της: Κάψτους όλους.

Το Βουνό κόβει το κεφάλι της Μισάντεϊ.

Και η αντίδραση της Ντάνι … ξεκάθαρη οργή.

Δεν έχουμε δει ποτέ κάτι ανάλογο με την Ντενέρις. Το πρόσωπο της δείχνει τόσο σοκ, θλίψη, οργή που μοιάζει σαν να έχει εμφανιστεί η… Τρελή Βασίλισσα. Το τελευταίο διάστημα έχει υπομείνει τη Σάνσα και την αντίληψη των Βόρειων. Έχασε τόσους πολλούς από τους στρατιώτες της στη μάχη του Γουίντερφελ και στη συνέχεια δεν κέρδισε μεγάλη αναγνώριση. Έχασε τον αγαπημένο της Σερ Ζόρα. Έμαθε πως ο άντρας που αγαπάει έχει προτεραιότητα στη διαδοχή του θρόνου. Έχει χάσει έναν δεύτερο δράκο. Και τώρα έχει χάσει και τη Μισάντεϊ.

Η Μητέρα των Δράκων ανέχτηκε αρκετά.

Ας δούμε το τρέιλερ του 5ου επεισοδίου που δείχνει (καμία έκπληξη) επικό.

Δείτε το βίντεο:

O 8ος κύκλος της σειράς προβάλετε αποκλειστικά από τα κανάλια Novacinema . Η Nova Cyprus εξασφάλισε όλους τους προηγούμενους 7 κύκλους της σειράς οι οποίοι θα διατίθενται σε Box Set στην υπηρεσία Nova On Demand, έτσι ώστε οι συνδρομητές να έχουν τη δυνατότητα να δουν όλα τα προηγούμενα επεισόδια, όποτε εκείνοι θέλουν, πριν την πρεμιέρα του 8ου κύκλου στις 14 Απριλίου που θα προβάλλεται ταυτόχρονα με την Αμερική και με Ελληνικούς υποτίτλους. Το Box Set θα βρίσκεται αποκλειστικά στην υπηρεσία Nova On Demand μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2019.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS