CELEBRITIESSHOWBIZΤο εκπληκτικής αισθητικής σπίτι τους με την υπογραφή της Κέιτ Μος

Το εκπληκτικής αισθητικής σπίτι τους με την υπογραφή της Κέιτ Μος

Ήταν λίγο μετά το μαγευτικό γάμο τους στο δάσος της πολυτελούς ιδιοκτησίας τους, στο Lake at Yoo, τον περασμένο Ιούνιο, όταν ο γκουρού της κτηματαγοράς, Τζον Χίτσκοξ, και η σύζυγός του, Φίμπι, πρότειναν στην Κέιτ Μος –που ήταν μια από τις καλεσμένες– να κάνει την πρώτη της απόπειρα στην εσωτερική διακόσμηση, αναλαμβάνοντας το σπίτι τους, όπου πραγματοποιήθηκε και η τελετή του γάμου.

Της Εύας Βλαχάβα

«Ένα σαββατοκύριακο μετά το γάμο συγκεντρωθήκαμε όλοι και μιλήσαμε για τα μελλοντικά μας σχέδια, και τότε η Κέιτ ανέφερε ότι θα ήθελε ν’ ασχοληθεί με τη διακόσμηση», θυμάται η Φίμπι. «Της πρότεινα να κάνει κάτι στο Lake, ιδέα που λάτρεψε». Ο Τζον, ο οποίος μαζί με τον σχεδιαστή Φίλιπ Σταρκ και τον μεσίτη Άντον Μπίλτον έχτισαν το συγκρότημα αυτό πριν από 16 χρόνια, είχε το τέλειο project κατά νου: έναν διώροφο «αχυρώνα», χτισμένο σε μια έκταση 25 στρεμμάτων, περιτριγυρισμένο από δέντρα. «Η Κέιτ έκανε εκπληκτική δουλειά», λέει ο Τζον. «Δημιούργησε μια ζεστή ατμόσφαιρα με πινελιές rock ’n’ roll».

moss1

Μάλιστα, ο Τζον και η Φίμπι ήταν τόσο ενθουσιασμένοι με το αποτέλεσμα, ώστε αποφάσισαν να μετακομίσουν εκεί. «Μας άρεσε τόσο πολύ που δεν το πουλήσαμε, το κρατήσαμε για εμάς», εξηγεί ο Τζον. «Είχα πολλά σπίτια εδώ κατά καιρούς, αλλά αυτό έχει μοναδική αισθητική. Η Κέιτ γνωρίζει ενστικτωδώς τι λειτουργεί και τι όχι. Αν και έχουμε μετακομίσει μόλις ένα μήνα, από τις πρώτες μέρες το αισθανόμασταν σπίτι μας».

moss6

Μια γρήγορη ματιά αρκεί για να διακρίνεις την ενδιαφέρουσα αισθητική και την οξυδερκή οπτική πίσω από τη διακόσμηση στο γαλήνιο αυτό καταφύγιο. Αυτό που εντυπωσιάζει περισσότερο είναι η γυάλινη πρόσοψη, που προσφέρει μια χαλαρωτική θέα στον κήπο και την πισίνα. «Η Κέιτ έχει περάσει τη ζωή της περιτριγυρισμένη από ανθρώπους όπως ο Μάριο Τεστίνο και ο καλλιτέχνης Λούσιαν Φρόιντ. Έχει γαλουχηθεί με καλό γούστο και σωστή αντίληψη της διακόσμησης κι αυτό ξεχωρίζει από μακριά», συνεχίζει ο Τζον. Το πάθος της Κέιτ Μος για τη διακόσμηση έγινε αντιληπτό από τον Τζον Χίτσκοξ όταν είχε επισκεφθεί το σπίτι που διατηρεί το τοπ μόντελ στο συγκρότημα. «Είχαμε συστηθεί πριν από πολλά χρόνια μέσω της Τζέιντ Τζάγκερ, η οποία έχει επίσης επιμεληθεί τη διακόσμηση σπιτιών στο Lake. Είχα εντυπωσιαστεί με την αισθητική, αλλά και με το πόσο καλά είχε εκμεταλλευθεί τους χώρους. Έτσι της πρότεινα να επιχειρήσουμε μια πιο εξελιγμένη εκδοχή της διακόσμησης αυτής στο δικό μου σπίτι», εξηγεί ο Τζον. Ένα από τα αντικείμενα που ξεχωρίζουν στο σπίτι του Τζον και της Φίμπι είναι το κρεβάτι με ουρανό, εξ ολοκλήρου κατασκευασμένο από καθρέφτες, ένα χειροποίητο κομμάτι art deco δια χειρός Ντέιβιντ Χάντοκ, ο οποίος έχει σχεδιάσει και το dressing room της Κέιτ Μος στο σπίτι της, στο Λονδίνο. Παραδόξως, η Κέιτ ήξερε ακριβώς τι έπρεπε να κάνει στην κουζίνα, χώρο που δε θεωρείται το πεδίο δράσης ενός μοντέλου. «Μ’ εκείνη συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο», μας διαβεβαιώνει η Φίμπι. «Της αρέσει να μένει σπίτι και να μαγειρεύει. Φτιάχνει μέχρι και σπιτική μαρμελάδα».

moss7

«Γι’ αυτό λατρεύει την εξοχή», παρεμβαίνει ο Τζον. «Στο Λονδίνο δεν μπορεί να βγει χωρίς να την ακολουθεί το όνομά της. Εδώ είναι φίλη μέχρι και με την υπάλληλο στο πιο απομακρυσμένο μπαρ. Φέρεται φυσιολογικά και είναι προσγειωμένη». Αυτό το έχει επισημάνει και η ίδια, δηλώνοντας: «Στην εξοχή γίνεσαι ξανά παιδί. Κάνεις πράγματα που δεν μπορείς να κάνεις στην πόλη, όπως το να κοιμηθείς στην αυλή και να μαγειρέψεις στη φωτιά».

moss5

Η άλλη πλευρά της Κέιτ, αυτή του θρυλικού μοντέλου, υπάρχει παντού στο σπίτι, μέσα από έργα καλλιτεχνών όπως οι Κρις Άλεν και Τζέικ και Ντίνος Τσάπμαν, όπως επίσης από το μπρονζέ πορτρέτο της που έγινε εξώφυλλο στο περιοδικό «Pop». Όλα αυτά, όμως, κάποτε θα επιστραφούν στην ίδια κι έτσι δεν μπορεί να μην αναρωτηθεί κανείς αν το ζευγάρι θα ήθελε να βάλει το προσωπικό του στίγμα στη διακόσμηση. «Είμαι χαρούμενη που μένω στο σπίτι που έχει διακοσμήσει η Κέιτ Μος», περιορίζεται να πει η Φίμπι. Πάντως, δεν πρόκειται να εγκατασταθούν ακόμα εκεί, καθώς τους επόμενους μήνες θα ταξιδέψουν ανά τον κόσμο, με μια στάση στο Ρίο, όπου ο Τζον θα επιβλέψει τις εργασίες ενός ξενοδοχείου εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων το ερχόμενο καλοκαίρι, καθώς και μια οικιστική μελέτη στο Σάο Πάολο. Αμέσως μετά θα αναχωρήσουν για το Εκουαδόρ και τα νησιά Γκαλαπάγκος, ενώ πριν φύγουν για την Κουάλα Λουμπούρ θα βρεθούν στο Μαϊάμι, τη Μελβούρνη, το Σίδνεϊ, τις Φιλιππίνες, την Ταϊλάνδη και πολλούς ακόμα προορισμούς.

moss4Μέχρι τότε, θα απολαμβάνουν οικογενειακές στιγμές με τα παιδιά τους, τη 12χρονη κόρη του Τζον, Λίλι, και τον 13χρονο γιο της Φίμπι, Κάμερον, από προηγούμενες σχέσεις τους. Ο Τζον έχει ακόμα δύο παιδιά, τον Χένρι, 24, και την Πία, 22 ετών.

kate1

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS