CELEBRITIESSHOWBIZΤζολί και Πάλτροου καταγγέλλουν τον Γουάινσταϊν για σεξουαλική παρενόχληση

Τζολί και Πάλτροου καταγγέλλουν τον Γουάινσταϊν για σεξουαλική παρενόχληση

Αυξάνονται συνεχώς οι καταγγελίες των σταρ του Χόλιγουντ για σεξουαλική παρενόχληση που δέχθηκαν από τον μεγαλοπαραγωγο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του “The New Yorker”, 13 γυναίκες παρενοχλήθηκαν σεξουαλικά ή δέχθηκαν σεξουαλική επίθεση από τον Γουάινσταϊν ενώ τρεις απ’ αυτές ισχυρίζονται ότι τις βίασε.

Ο Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν κατηγορείται συγκεκριμένα για το βιασμό της Ιταλίδας ηθοποιού Asia Argento, της Lucia Evans και μιας ακόμα γυναίκας, ενώ είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά τις ηθοποιούς Rosanna Arquette και Mira Sorvino μεταξύ δεκάδων άλλων γυναικών.

Μεταξύ των θυμάτων του προστέθηκαν οι Αντζελίνα Τζολί και Γκουίνεθ Πάλτροου.

Η Τζολί προμόταρε την ταινία «Playing by Heart» το 1998 όταν ο Γουάινσταϊν προσπάθησε να την εκμεταλλευτεί σεξουαλικά σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου. «Είχα μια κακή εμπειρία με τον Γουάινσταϊν όταν ήμουν νέα και, ως αποτέλεσμα, αποφάσισα να μην ξαναδουλέψω μαζί του αλλά και να προειδοποιήσω όσους σκόπευαν να δουλέψουν» είπε η Τζολί μιλώντας στους New York Τimes.

«Με πήρε τηλέφωνο o Γουάινσταϊν και άρχισε να ωρύεται. Με απείλησε να μην ξαναμιλήσω σε κανέναν για το τι έγινε» πρόσθεσε.

Θύμα του Γουάινσταϊν ήταν και η Ιταλίδα ηθοποιός Άζια Αρτζέντο, την οποία φέρεται να βίασε σε ένα ξενοδοχείο στη Γαλλία.

«Ήμουν 21 χρονών και μου ζήτησε να πάω στο δωμάτιο του. Είχα επιφυλάξεις αλλά με είχε διαβεβαιώσει πως δεν θα ήμασταν μόνοι. Όταν πήγα όμως ήταν με το μπουρνούζι και μου ζήτησε να του κάνω μασάζ. Μετά μου επιτέθηκε και ήταν τόσο βαρύς που δεν μπορούσα να ξεφύγω». Η Αρτζέντο τελικά υποκρίθηκε, όπως δηλώνει η ίδια, πως το απήλαυσε για να τελειώσει το μαρτύριο της.

Αποπομπή του «βασιλιά» του Χόλιγουντ Χ. Γουάινσταϊν στον απόηχο των κατηγοριών για σεξουαλική παρενόχληση.

Στο μεταξύ, αφού εκδιώχθηκε ο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν από την εταιρία του και έφυγε με ιδιωτικό αεροπλάνο για Ευρώπη προκειμένου να υποβληθεί σε αποτοξίνωση από…. το σεξ, η 41χρονη σύζυγός του, σχεδιάστρια μόδας Τζορτζίνα Τσάπμαν, ανακοίνωσε πως τον εγκαταλείπει.

«Η καρδιά μου σπάει για όλες τις γυναίκες που βίωσαν τεράστιο πόνο εξαιτίας αυτών των ασύλληπτων πράξεων. Επέλεξα να αφήσω τον άντρα μου», δήλωσε η Τζορτζίνα Τσάπμαν.

«Η φροντίδα των μικρών παιδιών μου είναι η πρώτη μου προτεραιότητα και ζητώ από τα μίντια να σεβαστούν την ιδιωτικότητά μας αυτές τις στιγμές», συμπλήρωσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS