GOOD LIFEΕΞΟΔΟΣScale, το νέο talk of the town

Scale, το νέο talk of the town

 
Είναι το εστιατόριο που στεγάζεται στο ισόγειο του ολοκαίνουργιου ξενοδοχείου, του MAP, πρώην Zoo Club, στην πρωτεύουσα. Η είσοδος και ο χώρος είναι εντυπωσιακός. Το πολύ ενδιαφέρον μενού του αποτελείται από 3 επιλογές σαλάτας, 9 starters και 6 κυρίως πιάτα. Τέλος, 3 γλυκά, το loukoumi crème brulee, το chocolate cream και το mastiha cream συμπληρώνουν τη λίστα.
Η κουζίνα, κυρίως μοντέρνα μεσογειακή, έχει έντονα αρώματα και ωραίες ισορροπίες υλικών και γεύσεων. Η πρώτη ύλη είναι διαλεγμένη και οι γευστικοί συνδυασμοί εξαιρετικοί.  Οι 3 επιλογές μας όσον αφορά τα πρώτα πιάτα, το seafood cabbage, το seabass carpaccio με σορμπέ καυτερής πιπεριάς και το wild mushrooms ragout (ένα «ριζότο» πατάτας με σάλτσα καπνιστού τυριού, μαύρη τρούφα και μελάτο αυγό – να ξεχωρίζει)  ήταν πεντανόστιμες.  Αξίζει να αναφερθώ στο Duet of Lamb, το αρνί με τραγανό τραχανά, πουρέ καρότου, συνοδευόμενο από ένα ονειρεμένο μπριός ψωμάκι με γέμιση από μαγειρευτό αρνί, ένα πιάτο για το οποίο αξίζει να επιστρέψεις σε αυτό το χώρο.
Το Hanging Tender steak ήταν επίσης αξιόλογο. Βρήκα πως τα γλυκά, τα οποία δεν υστερούσαν σε τίποτα σε παρουσίαση, γευστικά δεν εντυπωσίασαν τόσο όσο το φαγητό. Η λίστα των κρασιών σίγουρα είναι αξιόλογη και απόλαυσα ένα κόκκινο Mattaro-Yiannoudi του οινοποιείου Ζαμπάρτα.  Ανυπομονώ να ξαναπάω να δοκιμάσω τις υπόλοιπες επιλογές στο μενού. Σπουδαίο φαγητό! Στασίνου 15, Λευκωσία, 22444999
 

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS