GOOD LIFEΣΠΙΤΙΈχεις άδεια βαζάκια από κεριά; Έξυπνοι τρόποι για να τα αξιοποιήσεις

Έχεις άδεια βαζάκια από κεριά; Έξυπνοι τρόποι για να τα αξιοποιήσεις

Διπλό καλό: Ανακύκλωση και χρηστικότητα στο maximum!

Τα κεριά για πολλούς είναι αδυναμία μεγάλη! Εξάλλου τίποτα δε συγκρίνεται με ένα αρωματικό κερί που κάνει τον χώρο να μοσχομυρίζει φρεσκάδα.

Φυσικά όταν τελειώνουν γρήγορα και μένουν άδεια βαζάκια από εδώ κι από εκεί σκεφτόμαστε ότι είναι κρίμα να τα πετάξουμε. Από την άλλη το να συλλέγουμε τόσα άδεια γυάλινα βάζα φαίνεται άχρηστο.

Ωστόσο, επειδή εμείς είμαστε υπέρμαχοι της οικολογίας, δεν πετάμε τίποτα, αντίθετα προσπαθούμε να τα μεταποιήσουμε και να τους δώσουμε νέα χρηστικότητα.

Πώς να τα καθαρίσεις
Το μυστικό για να καθαρίσεις τα γυάλινα βάζα με κερί είναι να τα καταψύξεις για τουλάχιστον μερικές ώρες. Όλα αυτά τα υπολείμματα κεριού θα στερεοποιηθούν και θα σκληρύνουν, ώστε να μπορείς να το αφαιρέσεις χωρίς να θρυμματιστεί. Στη συνέχεια, με ένα μαχαίρι σπας το κερί για να το αφαιρέσεις από το βάζο και το πλένεις πολύ καλά. Μόλις έχεις ένα όμορφο βάζο έτοιμο για να του δώσεις νέα ζωή, δοκίμασε αυτά τα εύχρηστα hacks για να τους δώσεις χρηστικότητα.

Κάνε το βάζο: Εάν έχεις ένα μεγαλύτερο βάζο κεριού, ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να το επαναχρησιμοποιήσεις είναι να το μετατρέψεις σε βάζο. Πρόσθεσε λίγο νερό και μερικά λουλούδια.

Αποθήκευση: Μπορείς να τα κάνεις κάτι σαν μολυβοθήκη, ή να οργανώσεις τα πινέλα του μακιγιάζ σου, ή επίσης είναι καλά για να αποθηκεύσεις μικρά αξεσουάρ όπως καρφίτσες, δαχτυλίδια κ.α.

Γλαστράκι μικρό: Μπορείς να φυτέψεις μέσα κάποιο μικρό παχύφυτο και να το φροντίζεις με μπόλικη αγάπη!

Νέο κερί: Ίσως η καλύτερη χρήση για ένα παλιό κερί; Να το αναγεννήσεις κάνοντας το καλύτερο DIY. Μπορείς να αγοράσεις φυτίλια και κερί με βάση τη σόγια κάτι που θα βρεις στα περισσότερα καταστήματα χειροτεχνίας. Λιώσε το κερί στα μικροκύματα σε ένα μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων και μόλις υγροποιηθεί κόλλησε το φυτίλι στον πάτο του δοχείου και ρίξε σιγά σιγά το κερί στο βάζο. Τοποθέτησε το κερί στο ψυγείο για 10 λεπτά για να στερεοποιηθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS