GOOD LIFEΣΠΙΤΙΠώς να καθαρίσεις το αγαπημένο σου χαλί και να μοσχοβολάει το σπίτι...

Πώς να καθαρίσεις το αγαπημένο σου χαλί και να μοσχοβολάει το σπίτι φρεσκάδα

Τα χαλιά σε έναν ένα σπίτι δίνουν μία πολύ όμορφη αίσθηση αφού έχουν την δύναμη να μεταμορφώνουν έναν χώρο γι΄αυτό και τα λατρεύουμε. Τι γίνεται όμως με το καθάρισμα;

Αρκετοί χρησιμοποιούν μαγειρική σόδα ωστόσο σε περίπτωση που η υφή του χαλιού ίσως δεν σου το επιτρέπει ή δεν επιθυμείς να χρησιμοποιήσεις σόδα υπάρχει ακόμη μία επιλογή.

Δοκίμασε να το κάνεις μαζί με πέρλες πλυντηρίου, κάτι που σίγουρα θα ενισχύσει το αποτέλεσμα και να του δώσεις μία φρέσκια οσμή.

Carpet

Αρχικά πάρε την ηλεκτρική σου σκούπα για να μαζέψεις τυχόν βρωμιά και υπολείμματα από το χαλί πριν πασπαλίσεις τις πέρλες στην επιφάνεια. Ανάλογα με το πόσο έντονα θέλεις να μυρίζει, πρόσθεσε μέσα, αν και συνήθως ένα καπάκι είναι αρκετό.

Μετά βάλε μπόλικη μαγειρικής σόδα πάνω από τις πέρλες και άφησε το μείγμα να καθίσει για περίπου μία ώρα. Μετά από αυτό το διάστημα, σκούπισε ξανά με ηλεκτρική σκούπα.

Μετά το σκούπισμα, θα έχει μείνει ένα πεντακάθαρο χαλί που αποπνέει το άρωμα φρέσκων ρούχων, κάτι που σπάνια θα περάσει απαρατήρητο από τους καλεσμένους σου.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS