ΜΟΔΑBραδινές τσάντες: To απόλυτο αξεσουάρ της γκαρνταρόμπας μας

Bραδινές τσάντες: To απόλυτο αξεσουάρ της γκαρνταρόμπας μας

Της Μικαέλλας Μικελλίδου

«Οι πολυτελείς τσάντες κάνουν τη ζωή σου πιο ευχάριστη», λέει ο σχεδιαστής Karl Lagerfeld. Αλλά μία τσάντα από ακριβό ύφασμα και πολυτελή στολίδια αποτελεί επίσης επένδυση για την γκαρνταρόμπα μιας γυναίκας.

Ωστόσο, στην καθημερινότητά μας και την εργασία μας επιλέγουμε να κρατάμε μεγάλες και ευρύχωρες τσάντες. Τις αγαπάμε γιατί είναι εύχρηστες και μπορούμε να μεταφέρουμε τα αγαπημένα μας αντικείμενα παντού μαζί μας.

Όμως μια μεγάλη τσάντα δεν ταιριάζει σε όλες τις περιστάσεις, αφού μπορεί να αποδειχτεί δύσχρηστη και άκομψη, όπως για παράδειγμα στις βραδινές εξόδους. Το dress code επιβάλλει για το βράδυ τσάντες μικρού μεγέθους και κομψές. Τόσο για τις βόλτες, για το after eight ποτό με φίλους, όσο και για τις εξόδους για cinema ή φαγητό.

Για κάθε λοιπόν βραδινή μας εμφάνιση ανατρέχουμε στην γκαρνταρόμπα μας και διαλέγουμε την τσάντα που ταιριάζει με το βραδινό μας outfit και συνάδει με τις τάσεις της σεζόν. Ακόμα και σε ένα απλό σύνολο, η τσάντα μπορεί να αλλάξει τον κανόνα και να δημιουργήσει ένα αξεπέραστο στιλ.

Δείτε τις παρακάτω επιλογές και διαλέξτε την τσάντα που ταιριάζει στην αποψινή σας έξοδο.

Clutch bag ή φάκελος
Η clutch bag είναι ένα διαχρονικό κομμάτι που ταιριάζει με πολλά σύνολα και δεν θα μας προδώσει ποτέ. Τη βρίσκουμε σε διάφορα μοτίβα, χρώματα ή ακόμα και σε leopard prints. Τα καλά νέα είναι ότι μια τσάντα φάκελος μπορεί να κρατηθεί από το πρωί στο γραφείο και να μεταμορφωθεί στο απόλυτο βραδινό αξεσουάρ για το απογευματινό μας ποτό. Φοριέται ακόμα και με τζιν και μπλέιζερ πλαισιώνοντας ιδανικά μια φινετσάτη εμφάνιση.

retrovi clutch bag (retrovi.com)
retrovi clutch bag (retrovi.com)

Τσάντα με αλυσίδα

Μια τσάντα με αλυσίδα αποτελεί την πιο ασφαλή επιλογή για μια επίσημη έξοδο (γκαλά, δεξιώσεις). Λόγω του μεγέθους της αλλά και της αλυσίδας της μπορεί να κρατηθεί άνετα χωρίς να μας επιβαρύνει. Είναι μια κλασική επιλογή που ταιριάζει με ακριβά και πολυτελή υφάσματα.

Χιαστί τσαντάκι
Ένα τσαντάκι χιαστί φοριέται εύκολα και μας λύνει τα χέρια όταν πρόκειται να πάμε σε πάρτι ή συναυλίες. Τη βρίσκουμε σε διάφορα υφάσματα και σχέδια, αλλά πάντα πρέπει να προσέχουμε το ύφασμα για τη κάθε περίσταση. Για παράδειγμα, μια υφασμάτινη τσάντα χιαστί δείχνει όμορφη αλλά δεν παύει να έχει καθημερινή χρήση. Επίσης, υπάρχουν τσαντάκια χιαστί με περίτεχνα στολίδια, όπως χάντρες ή πέρλες, που μπορούν να αναδείξουν ακόμα ένα απλό μονόχρωμο φόρεμα ή το καθημερινό μας τζιν σε ένα σικ σύνολο.

Wristlet bag

Μια τσάντα που μας ταξιδεύει σε άλλη εποχή, στα αγαπημένα 20s. Είναι απλά μικρή, όμορφη και φτιαγμένη… για να χωράει λίγα. Συνήθως είναι διακοσμημένη με χάντρες ή κεντητά λουλούδια πάνω σε βελούδο.  Συνδυάζεται αρμονικά με φορέματα ή φούστες από πολυτελή υφάσματα.

 

Minaudiere Clutch Bag
Είναι η «σταρ» της νύχτας, αφού αποτελεί την πιο επίσημη επιλογή και τη συναντάμε ακόμα και στο κόκκινο χαλί. Μοιάζει με τη τσάντα φάκελο αλλά διακοσμείται με ακριβά στολίδια, κυρίως με ακριβές πέτρες ή κρυστάλλους. Αναμφισβήτητα αποτελεί το «κόσμημα» της γκαρνταρόμπας μας που δεν μπορεί να λείπει από τις πιο glam εμφανίσεις μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS