ΜΟΔΑΗ Βραζιλιάνα μούσα του Lagerfeld - Πάνω της ράβονται όλα τα Chanel

Η Βραζιλιάνα μούσα του Lagerfeld – Πάνω της ράβονται όλα τα Chanel

Όλοι οι μεγάλοι οίκοι μόδας έχουν καλά κρυμμένα μυστικά. Από τα υφάσματα, τα σχέδια μέχρι και τον τρόπο που θα παρουσιαστεί ένα show μόδας, οι σχεδιαστές κάνουν τα πάντα για να υπερτερήσουν στη βιομηχανία.

Ο οίκος Chanel, αποφάσισε να κρατήσει κρυφή τη μούσα του. Η Amandra Sanchez έχει περπατήσει σε όλα τα show του οίκου τα τελευταία 14 χρόνια, κι όμως κανείς δεν γνωρίζει σχεδόν τίποτα για εκείνη.

amanda2

Μπορεί να είναι η έμπιστη μούσα του Karl Langerfield και κάθε ρούχο να περνάει από εκείνη, πριν δοκιμαστεί σε οποιοδήποτε άλλο μοντέλο, αλλά όλα τα φώτα δεν πέφτουν σε εκείνη, αλλά στην Cara Delevigne και την Kendal Jenner.

mousa-chanel3

O σχεδιαστής δεν αφήνει από τα μάτια του την Amanda Sanchez, η οποία αποκαλεί το γραφείο του ως δεύτερο σπίτι της, καθώς στο ξεκίνημα της καριέρας της δούλευε ως fitting model.

Έχοντας καταγωγή από την Βραζιλία, η Amanda με το γαλλικό στιλ, ξεκίνησε στα 20 της να δουλεύει ως το μοντέλο που φοράει πρώτο τις δημιουργίες του οίκου, όπου πάνω στην ίδια γίνονταν οι πρώτες τροποποιήσεις.

mousa2

«Είναι από την Βραζιλία, αλλά το στιλ της και η φινέτσα της ξεγελάει τον καθένα. Ο κόσμος νομίζει πως είναι Γαλλίδα. Όταν πρωτοφόρεσε ένα σακάκι Chanel, αποφάσισα πως θέλω κάθε φορά να δοκιμάζει εκείνη πρώτη τις δημιουργίες μου. Ένα σακάκι Chanel μπορεί να μεταμορφώσει ακόμη και το πιο απλό outfit και η κατάλληλη γυναίκα για να δεις αυτή την μεταμόρφωση είναι η Amandra», είχε εκμυστηρευθεί κάποτε ο Lagerfield σε φίλη του, στο ατελιέ του.

mousa-chanel2

Η καθημερινή ζωή της Amandra Sanchez δεν έχει βέβαια τα φλας και τη δημοσιότητα όσο των μοντέλων που γνωρίζουμε. Κάθε μέρα περνάει αρκετές ώρες στο ατελιέ της Chanel. Δοκιμάζει ρούχα, συζητάει με τους σχεδιαστές για το πως μπορεί να παρουσιαστεί ένα ρούχο και αρκετές φορές περιμένει το «αφεντικό» να φτάσει στο γραφείο του.

«Κάθε μέρα κάνω και κάτι διαφορετικό. Είναι απίστευτο πως από Δευτέρα φθάνει Παρασκευή,καθώς ο χρόνος περνάει σαν αστραπή κάνοντας αυτό που αγαπάς. Ο Karl Lagerfield είναι ακριβώς αυτό που δείχνει. Τρομερός επαγγελματίας, προσεκτικός με κάθε λεπτομέρεια και διορατικός. Χαίρομαι που συνεργάζομαι μαζί του τόσα χρόνια», είχε δηλώσει σε σπάνια συνέντευξή της.

mousa

Εν τέλει, τα χρόνια και η σταδιοδρομία της έδειξαν πως η Amandra δεν ήταν τυχαία επιλογή από την Chanel. Μοντέλα όπως η Caroline de Maigret, η Saskia de Brauw και η Freja Beha Erichsen «περπατούσαν» χρόνια για τον οίκο και το περίεργο… έχουν σχεδόν ίδια εξωτερικά χαρακτηριστικά με την Amandra. Είναι ψηλές, αδύνατες, με εκφραστικά μάτια, ίσια μαλλιά με αφέλειες και έχουν αυτό τον «γαλλικό αέρα» που τρελαίνει τον Karl.

Ίσως η Samandra αποφάσισε να πληρώσει το τίμημα και να μείνει μακριά από περιοδικά, δεξιώσεις, συνεντεύξεις και lifestyle, αλλά επέλεξε κάτι πιο σημαντικό… να είναι η γυναίκα που δίνει νόημα και ουσία σε κάθε δημιουργία του οίκου, πριν φορεθεί από εκατομμύρια άλλες γυναίκες. Σπάνιο προσόν!

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS