UncategorizedΗ Γαλάτεια Παμπορίδη φτιάχνει την πιο νόστιμη τυρόπιτα με κανταΐφι και τυριά...

Η Γαλάτεια Παμπορίδη φτιάχνει την πιο νόστιμη τυρόπιτα με κανταΐφι και τυριά VALIO

Τυρόπιτα Κανταίφι με τυριά VALIO. 

Υλικά
500 γρ κανταίφι ξεπαγωμένο
125 γρ βούτυρο λιωμένο

Για τη γέμιση
250 γρ τυρί Ένταμ
250 γρ τυρί Ρεγκάτο
250 γρ τυρί Γκούντα
200 γρ φέτα
1 κουταλάκι ρήγανη ξηρή
6 μεγάλα αυγά
1 λίτρο γάλα
2-3 κουταλιές σουσάμι
2-3 κουταλιές καλοκυθόσπορο
Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο

Μέθοδος
Ξανίζετε το κανταίφι με τα χέρια σας να ανοιξουν οι κλωστές του. Το βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ. Τρίβετε τα κολοκυθάκια και τα αλατίζετε να βγάλουν το νερό τους. Τα σφίγγετε καλά να στραγγίσουν.Χρησιμοποιηστε λίγο από το βούτυρο για να αλειψετε ένα ορθογωνιο πυριμαχο σκευος διαστ. 23 χ 33 εκ.. περίπου. Απλωστε μέσα το μισό κανταίφι, ραντίζοντας με το μισό περίπου λιωμένο βούτυρο.

Ανακατευετε τα τυριά μαζί σε ένα μπολ με τα στραγγισμένα κολοκυθάκια. Βάζετε το μειγμα πάνω στο κανταίφι, σκορπόντας με τα χέρια σας. Καλύψτε με το υπόλοιπο κανταίφι. Το ραντίζετε με το πινέλο ζαχαροπλαστικής με τον υπόλοιπο βούτυρο.

Με ένα κοφτερο μαχάρι κοβετε το κανταίφι σε τετραγωνα κομμάτια, ως κάτω.
Σε ένα μπολ κτυπήστε τα αυγά με το γάλα. Προσθέστε αλάτι, πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο. Περιχύνετε το κανταιφι με το μειγμα . Πασπαλίζετε με το σουσάμι και τους κολοκυθόσπορους. Σε αυτό το στάδιο, το αφήνετε να τραβηξει 2-24 ώρες πριν το ψησετε. Το διατηρειτε στο ψυγειο καλυμμένο με πλαστική μεμβράνη.

Προθερμενετε το φούρνο στους 180 βαθμους στις αντιστάσεις. Μεταφερετε το κανταίφι στο φούρνο και ψηνετε για 1 ώρα μέχρι να φουσκώσει και να γίνει χρυσαφένιο. Το κανταίφι είναι καλύτερο όταν είναι ζεστό, τη μέρα που το ψήσατε. Αυτό βεβαια δεν σημαινει ότι ότι απομεινει δεν θα το απολαυσετε, αφου το ζεστάνετε.

Xryses Sintages 1
Xryses Sintages 1

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS