CELEBRITIESSHOWBIZΗ Μαρία Κορτζιά μιλάει για όλα: Πώς βιώνει την απόσταση με τον...

Η Μαρία Κορτζιά μιλάει για όλα: Πώς βιώνει την απόσταση με τον Πιέρο τώρα στην καραντίνα;

Ανυπομονεί για την επόμενη μέρα, την άρση των περιορισμών, που θα την επανενώσει με τον αγαπημένο της. Ήδη συμπληρώνουν δύο μήνες χωριστά, το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα -όπως λέει- που έμειναν μακριά ο ένας από τον άλλο στην πολύχρονη σχέση τους. Η Μαρία Κορτζιά, παραμένει αισιόδοξη για το αύριο και προσπαθεί μέσα από την εκπομπή της στον Kiss Fm να μοιράσει την αισιοδοξία της και σε άλλους.

ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΡΙΑ ΠΑΥΛΙΔΟΥ
Φωτογραφίες: Μιχάλης Κυπριανού
Styling: Shona Muir

Προλάβατε να κάνετε μήνα του μέλιτος ή δεν σας άφησαν οι υποχρεώσεις και στη συνέχεια οι εξελίξεις με τον κορωνοϊό; 
Δεν κάναμε, η αλήθεια να λέγεται! Λίγες ημέρες μετά τον γάμο ο Πιέρος έπρεπε να ταξιδέψει πίσω στην Κοπεγχάγη, αφού ξεκινούσε προετοιμασία με την ομάδα του. Κάποια στιγμή θα γίνει και αυτό!

Πόσο καιρό έχετε να ειδωθείτε; Ποια ήταν η τελευταία φορά που ήσασταν μαζί;
Η τελευταία φορά που ήμασταν μαζί ήταν αρχές Μαρτίου. Είχε δεχθεί ήδη την πρόταση από την Αστάνα, η συμφωνία είχε κλείσει, οπότε έπρεπε μέσα σε λίγες μέρες να ταξιδέψει για τη μετεγγραφή του. Αργότερα, έγιναν όλα αυτά με τον κορωνοϊό, έκλεισαν τα αεροδρόμια και δυστυχώς έχω να τον δω από τότε! Περιττό να πω ότι είναι το μεγαλύτερο διάστημα που μείναμε μακριά ο ένας από τον άλλο, μέσα στα τόσα χρόνια που είμαστε μαζί.

Μιλάτε καθημερινά; Ανησυχείς γι’ αυτόν; Εκείνος ανησυχεί για σένα;
Εννοείται πως μιλάμε πολλές φορές στη διάρκεια της ημέρας. Ανησυχούμε ο ένας για τον άλλο. Η αλήθεια είναι πως ο Πιέρος βρίσκεται σε πιο δύσκολη θέση από εμένα. Είναι εντελώς μόνος του, όπως και άλλοι συμπαίχτες του. Μακριά από τη χώρα τους και χωρίς την οικογένειά τους. Μακάρι να μπορούσα να ήμουν εκεί.

Πώς είναι η κατάσταση εκεί, στο Καζακστάν; Ισχύουν περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας, όπως εδώ;
Ναι, στην Αστάνα τουλάχιστον τα μέτρα που ισχύουν είναι ακριβώς τα ίδια με τα δικά μας. Και τα κρούσματα στο Καζακστάν είναι περίπου τα ίδια, απλά σε ποσοστό είναι πολύ μικρότερο μιας και το Καζακστάν είναι μια τεράστια χώρα.

Αλήθεια, ποια ήταν η πρώτη σου σκέψη όταν έμαθες για τη μετεγγραφή του Πιέρου στο Καζακστάν; Απ’ ό,τι θυμάμαι εσένα δεν σου αρέσει το κρύο…
Ήμουν θετική, αλλά η αλήθεια έπρεπε να το σκεφτούμε πολύ. Δεν θυμάμαι, όμως, να είπα πως δεν μου αρέσει το κρύο… Αγαπώ και το καλοκαίρι και τον χειμώνα. Ακόμα κι αν δεν μου άρεσε, εννοείται πως δεν θα στεκόταν ποτέ εμπόδιο μια τόσο μικρή λεπτομέρεια στο όνειρο του Πιέρου.

Προγραμματίζατε να πήγαινες εκεί κοντά του;
Ναι. Κανονικά θα ερχόταν μέσα στον Μάρτιο λόγω Εθνικής και στη συνέχεια θα φεύγαμε μαζί. Τελικά, τελευταία στιγμή ακυρώθηκε η Εθνική, όταν έκλεισαν και τα αεροδρόμια και έτσι δεν κατάφερα ακόμα να πάω.

Τι σου λείπει περισσότερο αυτή την περίοδο, Μαρία, πέρα από τον Πιέρο;
Οι συγγενείς, οι φίλοι, η δουλειά και η καθημερινότητά μου!

Η εκπομπή σου στον Kiss FM συνεχίζεται κανονικά, σωστά;
Ναι, συνεχίζουμε κανονικότατα! Κάθε πρωί στις δέκα μέχρι τη μία το μεσημέρι θα μας βρείτε στον Kiss 89,0.

Πώς είναι η εμπειρία του ραδιοφώνου, ειδικά αυτή την περίοδο;
Η επικοινωνία με τον κόσμο είναι πάντα μαγική μέσα από το ραδιόφωνο. Πόσο, μάλλον, τέτοιες δύσκολες μέρες, όπου ο κόσμος είναι κλεισμένος στο σπίτι του. Είναι σημαντικό να μπορούμε να δίνουμε μια νότα αισιοδοξίας, να προσφέρουμε μερικές ευχάριστες στιγμές. Προγραμματίζαμε αυτή τη συνέντευξη για αρχές Μαρτίου, μα τελικά οι εξελίξεις ήταν καταιγιστικές. Ευτυχώς, που είχαμε προλάβει και κάναμε τη φωτογράφηση.

Αισθάνεσαι κι εσύ λες και έχει περάσει διπλάσιος και τριπλάσιος χρόνος από τότε;
Δεν είναι μόνο ο χρόνος. Από τον Μάρτιο όντως έχουν αλλάξει τόσα πολλά στην καθημερινότητα όλων μας. Από τη μια μέρα στην άλλη, άλλαξε η ζωή μας ολόκληρη. Σύντομα, όμως, θα βγούμε πιο δυνατοί από όλο αυτό.

Μένεις μόνη ή την καραντίνα την περνάς μαζί με την οικογένειά σου;
Για καλή μου τύχη μένω στο πατρικό μου, με την οικογένειά μου.

Πώς έχει διαμορφωθεί η καθημερινότητά σου, λοιπόν; Είσαι από αυτούς που μαγειρεύουν; Που βλέπουν ταινίες; Πώς αξιοποιείς τον χρόνο σου;
Όσα μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος στο σπίτι, αυτά κάνω κι εγώ. Ταινίες, σειρές, μαγείρεμα, ξεκούραση, παιχνίδια! Προσπαθώ να περνώ τις ώρες μου όσο πιο δημιουργικά γίνεται.

Πέρασε καθόλου από το μυαλό σου πώς θα ήταν τώρα η ζωή σου, αν είχες ένα παιδάκι;
Θα ήταν πολύ όμορφη! Πάντα ένα παιδί σε οποιαδήποτε συνθήκη φέρνει χαρά. Το μόνο στενάχωρο, θα ήταν πως θα έκανε λίγο καιρό να δει τον πατέρα του. Από την άλλη, όμως, τώρα με τον κορωνοϊό είναι πολλές οι οικογένειες που είχαν κάτι τέτοιο να αντιμετωπίσουν. Με δύναμη και πίστη θα το περνούσαμε κι εμείς.

Είναι κάτι που θέλετε και οι δύο, ένα μωρό στη ζωή σας; Το είχατε συζητήσει;

Ναι, πολλές φορές. Εδώ και καιρό είμαστε πανέτοιμοι και θα είμαστε τρισευτυχισμένοι όταν με το καλό έρθει!

Με τη ζυγαριά πώς τα πας αυτές τις μέρες της καραντίνας;
Προσπαθώ να την αποφεύγω, να μη ανεβαίνω καν επάνω (γέλια). Ένα θέμα με τη ζυγαριά το έχουμε όλοι μας, πόσο μάλλον αυτές τις μέρες που τρώμε περισσότερο από ποτέ.

Πώς κυκλοφορείς στο σπίτι;
Συνήθως με πιτζάμες και αθλητικές φόρμες.

Μένεις όλες τις ώρες στο σπίτι ή εκμεταλλεύεσαι το sms για ξεμούδιασμα έξω;
Μένω στο σπίτι. Θα στείλω sms μόνο όταν πρέπει να πάω σε φαρμακείο ή να πάρω το σκυλάκι μου βόλτα.

Δεν τρελαίνει το γεγονός ότι ο καιρός γίνεται ανοιξιάτικος, ο ήλιος βγαίνει, και εμείς πρέπει να είμαστε κλεισμένοι σπίτι;
Σίγουρα, όταν ο καιρός είναι τόσο καλός και πλέον ηλιόλουστος, θέλουμε ακόμα περισσότερο να βγούμε και να κάνουμε τις βόλτες μας. Είναι δύσκολο για όλους μας, αλλά η σκέψη μου πάει πάντα στους ανθρώπους που παλεύουν για εμάς και αμέσως νιώθω τυχερή που μπορώ να είμαι, τουλάχιστον, στο σπίτι μου.

Σε έχει βάλει σε διαδικασία σκέψης όλη αυτή η κατάσταση; Έχεις αναθεωρήσει κάτι στη ζωή σου;
Εννοείται, όλοι μας έχουμε μπει σε σκέψεις, σε αγωνία και ανυπομονησία για ένα καλύτερο αύριο. Σκεφτόμαστε αν τελικά θα επιβιώσουμε κι αν θα είναι όλα όπως πριν. Όλα περνούν από το μυαλό μας και όχι άδικα. Δεν ξέρω αν έχω αναθεωρήσει για κάτι. Το μόνο, όμως, που ξέρω είναι πως αντιλήφθηκα ότι τελικά το σημαντικότερο στη ζωή μας είναι η υγεία. Κι αυτή την περίοδο το έχουμε καταλάβει όσο ποτέ άλλοτε. Πράγματα που θεωρούσαμε δεδομένα τώρα είναι πολυτέλεια.

Άφησες πλάνα στη μέση;
Όχι, δεν άφησα κάτι στη μέση. Το μόνο που σίγουρα θα ήθελα ήταν να ήμουν με τον σύζυγό μου. Θα γίνει, όμως, κι αυτό σύντομα.

Τι πιστεύεις; Πώς επηρεάζονται οι bloggers από όλη αυτή την κατάσταση; Τι θα αλλάξει στο μέλλον;
Έχουν επηρεαστεί -κατά τη γνώμη μου- και οι bloggers και οι influencers, λόγω του ότι πολλές εταιρίες προτίμησαν να αφήσουν πίσω κάποιες διαφημιστικές καμπάνιες. Ελπίζουμε, όμως, σύντομα όλα να γίνουνε όπως πριν και εταιρίες και επαγγελματίες να σταθούν στα πόδια τους.

Πες μου κάτι που κάνεις αυτή την περίοδο, το οποίο δεν έκανες προηγουμένως.

Περνώ περισσότερο ποιοτικό και ουσιαστικό χρόνο με τους δικούς μου ανθρώπους.

Με τους φίλους σου πώς επικοινωνείς; Βιντεοκλήσεις ή κανονικά μηνύματα;
Λίγο απ’ όλα. Κάτι που δεν κάναμε πριν και κάνουμε τώρα, είναι να μιλάμε συχνά με βιντεοκλήση και να λέμε όλοι μαζί τα νέα μας.

Έτυχε να μιλήσεις με ανθρώπους που πιο παλιά αμελούσες να το κάνεις, απορροφημένη από τα τρεχάματα της καθημερινότητας;
Δεν μπορώ να πω πως μου συνέβη αυτό. Ακόμα κι όταν ήταν βαρυφορτωμένο το πρόγραμμά μου μιλούσα με όλες τις φίλες και όλους τους φίλους μου, οπότε δεν υπάρχει κάποια διαφορά. Ίσως, απλά, τώρα να έχουμε περισσότερο χρόνο και την ευχέρεια να πούμε περισσότερα.

Τα ταξίδια σού λείπουν;
Ναι, ταξίδευα πολύ συχνά κι αυτό σίγουρα μου λείπει. Ονειρεύομαι σύντομα να μπορούμε, υγιείς όλοι μας, να ζούμε ξανά και να απολαμβάνουμε την κάθε μας στιγμή.

Σε αγχώνει η επόμενη μέρα;

Θέλω να είμαι αισιόδοξη και να μην αγχώνομαι. Ήδη ακούω πως τα πράγματα πάνε καλύτερα. Και ελπίζω να συνεχίσουν να είναι και σύντομα να απαλλαγούμε απ’ όλο αυτό.

Όταν τελειώσει όλο αυτό, θα κάνεις χειραψία, θα αγκαλιάζεις και θα φιλάς τους φίλους σου όπως προηγουμένως ή πιστεύεις ότι αυτό, πλέον, θα αλλάξει;
Νομίζω θα είμαι πιο προσεκτική από πριν, όχι τόσο για μένα αλλά περισσότερο για τους άλλους που ίσως δεν επιθυμούν μια αγκαλιά, μια χειραψία. Δεν θα ήθελα με τίποτα να τους φέρω σε δύσκολη θέση.

Ποιο θα είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνεις όταν τελειώσουν τα περιοριστικά μέτρα;
Εννοείται, να δω τον σύζυγό μου!

Πες μου κάτι που σου είπε ο Πιέρος αυτές τις μέρες, για να σου δώσει δύναμη.
Μόνο που του μιλάω και τον βλέπω έστω από μακριά, παίρνω δύναμη. Όταν νιώσει πως εξαντλείται η υπομονή μου και με βλέπει στενοχωρημένη κάνει ό,τι μπορεί για να νιώσω καλύτερα.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS