CELEBRITIESMUSICCovid ή όχι τον διαγωνισμό η Ολλανδία;

Covid ή όχι τον διαγωνισμό η Ολλανδία;

Θα διεξαχθεί ή όχι η φετινή διοργάνωση; Οι διοργανωτές ανησυχούν για τον κορωνοϊό, ενώ οι χώρες που συμμετέχουν προετοιμάζονται πυρετωδώς για τις τρεις φαντασμαγορικές βραδιές στο Ρότερνταμ.

Από τον Κωνσταντίνο Χάμπαλη:

Οι οργανωτές του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision, που αναμένεται να γίνει τον Μάιο στο Ρότερνταμ, διαβεβαίωσαν ότι στόχος τους είναι να διασφαλίσουν τη διεξαγωγή της μουσικής εκδήλωσης, που προσελκύει το ενδιαφέρον εκατομμυρίων τηλεθεατών παγκοσμίως. Το κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο της Ολλανδίας NPO γνωστοποίησε ότι συνεχίζει τις διαβουλεύσεις με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ραδιοτηλεόρασης, συμπαραγωγό της Eurovision, προκειμένου να εξετάσουν τον αντίκτυπο που θα μπορούσε να έχει η επιδημία του νέου κορωνοϊού στον διαγωνισμό.

«Είναι πολύ νωρίς να σχολιάσουμε τα πιθανά σενάρια, καθώς εξαρτώνται από τις εξελίξεις το επόμενο διάστημα. Ο στόχος μας παραμένει να οργανώσουμε έναν αξέχαστο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision», ανέφερε το NPO, όπως μεταδίδει το ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεων ANP. To NPO – σύμφωνα με το ΑΠΕ – δεν θέλησε να σχολιάσει τις πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες ο διαγωνισμός θα μπορούσε να διεξαχθεί χωρίς την παρουσία των χιλιάδων θερμών θαυμαστών του και να μαγνητοσκοπηθεί κεκλεισμένων των θυρών. Συνολικά, 65.000 θεατές αναμένονται σε εννέα διαφορετικές εκδηλώσεις, περιλαμβανομένου του τελικού της 16ης Μαΐου.

ΑΝΤΡΙΣΤΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ
Ο Μιχάλης Μαρίνος, αύριο στις 5 μ.μ., στην ΕΡΤ1, μας ενημερώνει για όλα όσα συμβαίνουν στον μαγικό κόσμο της Eurovision. Στο πλατό της εκπομπής θα βρεθεί ο Φωκάς Ευαγγελινός. Ο σημαντικός χορευτής και χορογράφος, που έχει αναλάβει την καλλιτεχνική επιμέλεια της φετινής εμφάνισης της Στεφανίας στην Eurovision, αποκαλύπτει μυστικά και συναρπαστικές καλλιτεχνικές ιστορίες. Ο άνθρωπος που έχει γράψει ξεχωριστή ιστορία και στον θεσμό του διαγωνισμού, μιλά στον Μιχάλη Μαρίνο για όλα όσα έχουν αξία να ακουστούν και να συζητηθούν.

ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΒΕΣ ΓΙΑ ΤΟ «SUPERG!RL»
Μετά την επίσημη παρουσίαση του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Ρότερνταμ, η Stefania, βρίσκεται στην Ελλάδα για να πραγματοποιήσει τις πρόβες για τη σκηνική παρουσίαση του τραγουδιού! Την καλλιτεχνική επιμέλεια ανέλαβε ο Φωκάς Ευαγγελινός, που αναμένεται να «απογειώσει» επί σκηνής το «SUPERG!RL»! Ήδη το video clip του τραγουδιού στο Youtube κατέγραψε μέσα σε μία μόλις εβδομάδα ρεκόρ προβολών για μια ελληνική συμμετοχή ξεπερνώντας το 1,5 εκατομμύριο προβολές, με τις θετικές αντιδράσεις να ξεπερνούν τις 42 χιλιάδες! Ενώ πολύ καλή είναι και η πορεία του τραγουδιού και στην πλατφόρμα του Spotify με 250.000 streams ήδη! Υπενθυμίζουμε ότι η Ελλάδα θα εμφανισθεί στο πρώτο μισό του Β’ Ημιτελικού, στις 14 Μαΐου.

Η ARILENA ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ
Μετά τη νίκη της στον εθνικό διαγωνισμό της Αλβανίας με το τραγούδι «Shaj», η Arilena Ara θα εκπροσωπήσει τη χώρα της στη Eurovision. Η ίδια με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποκάλυψε τον τίτλο της revamp version της αλβανικής συμμετοχής «Fall From the Sky», η κυκλοφορία του οποίου αναμένεται σύντομα. Υπενθυμίζουμε ότι η Αλβανία θα διαγωνισθεί στο δεύτερο ήμισυ του Β’ Ημιτελικού στις 14 Μαΐου.

«YOU» ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση της Βόρειας Μακεδονίας (MRT) παρουσίασε, τη συμμετοχή της για τον διαγωνισμό. Ο Vasil Garvanliev θα τραγουδήσει το κομμάτι με τίτλο «You», για λογαριασμό της Βόρειας Μακεδονίας, ένα τραγούδι το οποίο είναι δημιουργία των Nevena Neskovska, Kalina Neskovska και Alice Shrader. Υπενθυμίζεται ότι η Βόρεια Μακεδονία θα συμμετάσχει στο πρώτο «μισό» του πρώτου ημιτελικού, ο οποίος θα φιλοξενηθεί στην αρένα «Ahoy», στις 12 Μαΐου.

Τη Φινλανδία στη Eurovision θα εκπροσωπήσει ο Aksel Kankaanranta. Θα τραγουδήσει το «Looking Back» στο δεύτερο μισό του δεύτερου ημιτελικού. Η συμμετοχή της χώρας επιλέγηκε ανάμεσα σε 426 συμμετοχές.

ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΡΤ ΠΟΣΤΑΛ
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στα γυρίσματα των καρτ ποστάλ, τα σύντομα φιλμάκια που προηγούνται κάθε συμμετοχής. Τα φετινά βιντεάκια θα ξεκινούν με πλάνο τους καλλιτέχνες που ανοίγουν τα μάτια τους, μία ιδέα που πηγάζει από το μότο της Eurovision, «Open Up». Ακολούθως θα έχουν ως θέμα Ολλανδούς να δείχνουν στους συμμετέχοντες καλλιτέχνες τον τρόπο ζωής των Ολλανδών.

ΚΙ Ο SANDRO ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ
Η πρώτη επίσημη παρουσίαση του τραγουδιού που ερμηνεύει ο Sandro Nicolas για την Κύπρο, έγινε την περασμένη Παρασκευή. Βασικός συντελεστής του «Running» δεν είναι άλλος από τον ταλαντούχο Alfie Arcuri, από την Αυστραλία. Την ομάδα πλαισιώνουν ο Γερμανός τραγουδιστής και συνθέτης Octavian, o τραγουδοποιός και μουσικός παραγωγός Sebastian Metzner Rickards, ο ίδιος ο Sandro, καθώς και ο TeoArkitekt, κατά κόσμον Θεόφιλος Πουζμπούρης.

Δάσκαλος φωνητικής του Sandro θα είναι ο Άλεξ Παναγή! Το video clip του τραγουδιού γυρίστηκε στην Αθήνα υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Αλέξανδρου Κωστελίδη, ενώ καλλιτεχνικός διευθυντής και ο υπεύθυνος για την εμφάνιση του Sandro θα είναι ο εξαιρετικός στο είδος του Marvin Dietmann! Η Κύπρος θα διαγωνιστεί στον πρώτο ημιτελικό στις 14 Μαΐου, ενώ θα εμφανιστεί στο δεύτερο μισό του διαγωνιστικού μέρους της βραδιάς (Θέσεις 9-17).

ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΕΔΩ…
Μια ευκαιρία ακόμα θα έχουν οι φίλοι της Eurovision να προμηθευτούν εισιτήρια, ώστε να παρακολουθήσουν το μεγάλο γεγονός από κοντά. Την Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020, στις 9 μ.μ. -ώρα Κύπρου, θα ανοίξει ξανά ο σύνδεσμος της ιστοσελίδας, απ’ όπου θα γίνει η αγορά των εισιτηρίων. Μπορείτε να αγοράσετε τα εισιτήρια από την ιστοσελίδα tickets.songfestival.nl μέσω του πρακτορείου Paylogic ή του Ticketswap και από πουθενά αλλού.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS