CELEBRITIESMUSICEurovision 2023: Η τρίτη χώρα που αποσύρεται από τον διαγωνισμό λόγω υπερβολικού κόστους

Eurovision 2023: Η τρίτη χώρα που αποσύρεται από τον διαγωνισμό λόγω υπερβολικού κόστους

Η τρίτη χώρα που ανακοίνωσε ότι δεν δεν θα λάβει μέρος στη Eurovision 2023 είναι η Βουλγαρία.

Πρόκειται για την τρίτη χώρα μέχρι στιγμής, από όσες συμμετείχαν στον διαγωνισμό του 2022, που επιβεβαίωσε δημόσια ότι δεν σκοπεύει να διαγωνιστεί στον 67ο διαγωνισμό τραγουδιού μετά το Μαυροβούνιο και τη Βόρεια Μακεδονία.

Ο λόγος που αποσύρει την συμμετοχή της και η αυτή η χώρα είναι το υπερβολικό κόστος, αφού εξαιτίας του αποκλεισμού της Ρωσίας και την κατάσταση με τον πόλεμο, ζητούν από τους συμμετέχοντες ποσά που είναι απλησίαστα.

Σύμφωνα με το BBC οι χώρες καλούνται να πληρώσουν περισσότερα για να αναπληρώσουν τα χρήματα που χάθηκαν μετά το μπλοκάρισμα της Ρωσίας, η οποία ήταν ένας σημαντικός οικονομικός παράγοντας στην παραγωγή, αλλά μετά την εισβολή της στην Ουκρανία αποβλήθηκε.

Η EBU, που διοργανώνει τον διαγωνισμό, έχει πλέον επιβεβαιώσει τη λίστα των 37 συμμετεχόντων για τον διαγωνισμό του 2023.

Το πόσα που πληρώνει κάθε συμμετέχων ραδιοτηλεοπτικός φορέας για να συμμετάσχει δεν δημοσιοποιείται, αλλά το συνολικό κόστος μεταξύ όλων των συμμετεχόντων συνήθως ανέρχεται σε περίπου 5,7 εκατομμύρια ευρώ – με τον οικοδεσπότη να πληρώνει ένα επιπλέον ποσό.

Ενδεικτικά, το BBC αναμένεται να δαπανήσει 8-17 εκατομμύρια λίρες για να διοργανώσει την εκδήλωση τον ερχόμενο Μάιο, για λογαριασμό της Ουκρανίας, η οποία κέρδισε τον φετινό διαγωνισμό.

Υπενθυμίζουμε ότι το Λίβερπουλ επιλέχθηκε ως διοργανώτρια πόλη.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS