CELEBRITIESMUSICRunning with a Superg!rl

Running with a Superg!rl

Ελλάδα και Κύπρος έδωσαν στη δημοσιότητα τα τραγούδια που θα διεκδικήσουν μια θέση στον τελικό της Eurovision, ενώ μέχρι τη Δευτέρα αναμένεται να συμπληρωθεί και η λίστα με τις 41 συμμετοχές της φετινής διοργάνωσης. 

Από τον Κωνσταντίνο Χάμπαλη

Στη φετινή διοργάνωση λαμβάνουν μέρος 41 χώρες! Αν και με την επιστροφή της Βουλγαρίας και της Ουκρανίας θα μπορούσε ο αριθμός των διαγωνιζόμενων χωρών να αγγίξει τις 43, η αποχώρησή της Ουγγαρίας και του Μαυροβουνίου διατηρούν τον αριθμό ίδιο με τα περσινά επίπεδα και οι 35 από αυτές καλούνται να ξεπεράσουν τον σκόπελο των ημιτελικών. Ήδη, μέχρι σήμερα, έχουν επιλέξει τη συμμετοχή τους 24 χώρες! Ενώ οι υπόλοιπες θα επιλέξουν μέχρι τη Δευτέρα (9 Μαρτίου). Επίσης, η δημιουργία των postcards θα ξεκινήσει άμεσα και μέχρι τέλος του μήνα θα έχουν ολοκληρωθεί όλες. 

Οι Little Big για τη Ρωσία

Η Ρωσία και φέτος επέλεξε τον εκπρόσωπό της με εσωτερικές διαδικασίες όπως άλλωστε συμβαίνει τα τελευταία χρόνια. Και ενώ πολλά ονόματα είχαν ακουστεί ότι θα εκπροσωπήσουν τη χώρα, το Channel 1 ανακοίνωσε ότι τη χώρα θα εκπροσωπήσει το συγκρότημα Little Big. Η ανακοίνωση έγινε μέσω του κεντρικού δελτίου του καναλιού. Σε ό,τι αφορά το τραγούδι αυτό αναμένεται να κυκλοφορήσει τις επόμενες ημέρες.

«Hasta La Vista» από τη Σερβία

Ο τελικός του Beovizija 2020 ολοκληρώθηκε την περασμένη Δευτέρα στο Βελιγράδι και την πρώτη θέση κατέλαβε το τραγούδι «Hasta La Vista», με ερμηνεύτριες τις Hurricane και έτσι θα εκπροσωπήσει τη Σερβία στο διαγωνισμό. Υπενθυμίζεται ότι η χώρα θα συμμετάσχει στον δεύτερο ημιτελικό, που θα γίνει στις 14 Μαΐου και μάλιστα, στο πρώτο μισό (θέσεις εμφάνισης: 1-9) της βραδιάς.

Με «Alcohol» η Ρουμανία στο Ρότερνταμ

Την πρώτη μέρα της Άνοιξης επέλεξε το κρατικό κανάλι της Ρουμανίας, TVR, να ανακοινώσει το όνομα του φετινού εκπροσώπου της. Η Roxen, ως εκπρόσωπος της χώρας, ερμήνευσε τα 5 υποψήφια τραγούδια ώστε να αναδειχθεί το τραγούδι, που θα είναι η επίσημη συμμετοχή της χώρας στη Eurovision. Το τραγούδι «Alcohol you» κέρδισε στη συνολική βαθμολογία του κοινού και της επιτροπής που μοιράστηκαν τις ψήφους. Η χώρα θα παρουσιαστεί στις 12 Μαΐου, στο δεύτερο μέρος του πρώτου ημιτελικού.

Με dubstep μουσική η Γεωργία

Ο Tornike ήταν νικητής της φετινής έκδοσης του Georgian Idol ο οποίος επιλέγηκε για να εκπροσωπήσει τη χώρα του στο διαγωνισμό. Η επιλογή του τραγουδιού έγινε από ειδική επιτροπή. Το «Take Me As I Am», είναι μία μίξη από κλασικό ροκ, ηλεκτρονικής και dubstep μουσικής και που φιλοδοξεί να κερδίσει το κοινό της Ευρώπης.

ΠΟΠ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
Μπαλάντα ανέμενε η πλειοψηφία των φανατικών του διαγωνισμού ότι θα ερμηνεύσει ο 23χρονος Sandro Nicolas για την Κύπρο με ποπ τραγούδι θα ανεβεί τελικά στη σκηνή του κλειστού συνεδριακού κέντρου Ahoy Arena στο Ρότερνταμ στις 12 Μαΐου. Το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας παρουσιάστηκε για πρώτη φορά χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΡΙΚ κερδίζοντας τις εντυπώσεις. Μάλιστα έγινε λόγος ότι πρόκειται για ένα κομμάτι το οποίο θα καταπλήξει με τη σκηνική του παρουσίαση και τις χορευτικές ικανότητες του εκπροσώπου μας.

Α ΛΑ ΧΟΥΝΤΙΝΙ Η STEFANIA ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ
Δόθηκε στη δημοσιότητά το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον 65ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Με τον τίτλο «Superg!rl» η 17χρονη Stefania ερμήνευσε το κομμάτι με το οποίο η Ελλάδα θα διεκδικήσει μια θέση στο μεγάλο τελικό της 16ης Μαΐου. Το «Superg!rl» είναι ένα σύγχρονο pop, up tempo τραγούδι με έθνικ στοιχεία. Το τραγούδι ενθαρρύνει τους εφήβους να πιστέψουν στον εαυτό τους και να κυνηγήσουν τα όνειρά τους.

Είναι εμπνευσμένο από τη ζωή και την καθημερινότητα της Stefania, η οποία βρήκε τη δύναμη να συνδυάσει τις υποχρεώσεις της ως μαθήτρια και ταυτόχρονα να κυνηγήσει το όνειρό της, που είναι το τραγούδι. «Η Stefania έχει μια πολύ δυνατή φωνή και πολύ ωραία χροιά», δήλωσε ο γνωστός συνθέτης και παραγωγός Δημήτρης Κοντόπουλος.

«Για να είμαι ειλικρινής, ήταν δύσκολο να βρούμε το κατάλληλο τραγούδι για την Stefania, αφού θέλαμε να ταιριάζει τόσο στην ηλικία όσο και στην προσωπικότητά της, αλλά πιστεύω ότι τα καταφέραμε. Είναι η πρώτη φορά που συνεργάζομαι για το διαγωνισμό της Eurovision με τους Arcade, μια πολύ ταλαντούχα ομάδα από συνθέτες και παραγωγούς, ενώ είναι πάντα τιμή μου να συνεργάζομαι με τη Sharon Vaughn, μια εξαιρετική στιχουργό με διεθνείς επιτυχίες», τονίζει.

Από την πλευρά του ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Κώστας Καρύδας, μιλώντας για το video clip, δήλωσε: «Δημιουργήσαμε μια ιστορία με σουρεαλιστικά στοιχεία.

Ακολουθούμε μια νεαρή κοπέλα που βρίσκει τη δύναμη να αγκαλιάσει την ιδιαιτερότητά της σε μια κοινωνία που τη βλέπει σαν κάτι ξένο. Πρόκειται για ένα ταξίδι εξερεύνησης της δύναμης εντός της. Το βίντεο έρχεται να συμπληρώσει το τραγούδι, το οποίο είναι δυναμικό και φρέσκο. Όλη η ομάδα αποτελείται από επαγγελματίες, που ο καθένας στον τομέα του έδωσε το 100% για να βγει ένα άρτιο αποτέλεσμα. Επίσης, είχαμε μια άψογη συνεργασία με τη Stefania, η οποία μας εξέπληξε με την εργατικότητα και τις υποκριτικές της ικανότητες» δήλωσε με ικανοποίηση. Να σημειωθεί ότι την καλλιτεχνική επιμέλεια της σκηνικής παρουσίασης έχει αναλάβει ο καταξιωμένος χορογράφος Φωκάς Ευαγγελινός.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS