CELEBRITIESSHOWBIZΈβελυν Καζαντζόγλου: «Είμαι ένα ήσυχο κορίτσι, που όμως ερωτεύεται έντονα»

Έβελυν Καζαντζόγλου: «Είμαι ένα ήσυχο κορίτσι, που όμως ερωτεύεται έντονα»

Το fashion girl, με τους 176 χιλιάδες followers, αποχαιρετά το καλοκαίρι με μια φωτογράφηση στα πιο instagramable σημεία της Ύδρας και δηλώνει ότι σε δέκα χρόνια από σήμερα θέλει να έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα project, που θα μείνει αξέχαστο στην ιστορία της παγκόσμιας μόδας.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΝΙΑ ΝΕΟΚΛΕΟΥΣ

Με ποια συναισθήματα αποχαιρετάς το φετινό καλοκαίρι;
Φέτος, ήταν ένα περίεργο καλοκαίρι για όλους μας. Το αποχαιρετώ γλυκά, όμως, γιατί μου δόθηκε η ευκαιρία να περάσω πολύ χρόνο με αγαπημένους φίλους και με την οικογένεια μου και να τους χορτάσω! Είχα την ευκαιρία να ταξιδέψω σε πολλά όμορφα μέρη της Ελλάδος, που δεν είχα ανακαλύψει μέχρι τώρα (σκοπεύω να το συνεχίσω και τον χειμώνα αυτό!) και μιας κι οι επαγγελματικές μου υποχρεώσεις περιορίστηκαν στο εσωτερικό της χώρας, λόγω του κορωνοϊού, βρήκα τον χρόνο να ξεκουραστώ, να γεμίσω τις μπαταρίες μου και να σχεδιάσω μαζί με την ομάδα μου τα projects που έρχονται.

Ένα από τα μέρη που ταξίδεψες ήταν και η Ύδρα, όπου πραγματοποιήθηκε και η παρούσα φωτογράφηση. Αλήθεια, πώς ήταν να πρέπει να συμπεριφέρεσαι φυσιολογικά κάτω από τόσο περίεργες συνθήκες;
Η αλήθεια είναι ότι περάσαμε πολύ ωραία, καθώς βρεθήκαμε σε ένα απ’ τα ομορφότερα μέρη της Ελλάδος. Ταξιδέψαμε τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας μαζί με τον Νικόλα Μάστορα, ο οποίος ανέλαβε τη φωτογράφηση ενώ το art direction ανέλαβα εγώ, κάτι που ως μοντέλο δεν είχα τη δυνατότητα να κάνω και το απόλαυσα πολύ! Είναι δεδομένο ότι πρέπει να εναρμονιστούμε με τη νέα κατάσταση και να βρει ο καθένας τον τρόπο να λειτουργεί μέσα σ’ αυτήν. Δεν υπάρχουν μόνο αρνητικά στην περίοδο που διανύουμε, υπάρχουν και πολλά θετικά. Εγώ, προσπαθώ να επικεντρώνομαι στα θετικά. 

Τι θετικό νιώθεις ότι σου άφησε όλη αυτή η κατάσταση που ζήσαμε και που ζούμε;
Το ότι με ανάγκασε, όπως και πάρα πολύ άλλο κόσμο, να αναθεωρήσω πολλά τα οποία είχα ως δεδομένα. Προσπάθησα και προσπαθώ να μεταχειρίζομαι αυτή την πρωτόγνωρη για όλους μας κατάσταση, ως μια πρόκληση και ως έναν τρόπο για να εξελιχθώ. Με έκανε να εκτιμήσω την αξία των σχέσεων και τη σημασία που έχει όχι μόνο η υγεία του καθενός αλλά και η υγεία του συνόλου, σωματικά και ψυχικά. Έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι κάθε μέρα είναι μια νέα αρχή, γι’ αυτό είναι καλύτερα να βλέπουμε τα εμπόδια ως αφορμή για να ανακαλύψουμε καλύτερα τον εαυτό μας. 

Είσαι ένα πρόσωπο που έχουμε συνδέσει με τα ταξίδια. Έχεις υπολογίσει πόσες ακυρώσεις χρειάστηκε να κάνεις αυτό το διάστημα; 
Τα ταξίδια είναι, πράγματι, η ζωή μου. Ταξιδεύω πάρα πολύ λόγω δουλειάς και πάντα με πολλή χαρά και προσμονή για το καινούριο. Η αλήθεια είναι ότι υπήρξαν αρκετές ακυρώσεις αυτό το διάστημα, οι οποίες είχαν στόχο την ασφάλειά μας. Αυτές που με στεναχώρησαν περισσότερο είναι όσες συνδέονται με τις διοργανώσεις του εξωτερικού, όχι επειδή δεν μπόρεσα να ταξιδέψω, αλλά επειδή καθ’ όλη αυτή την περίοδο έχουν ακυρωθεί δεκάδες events, έχει μείνει πολύς κόσμος χωρίς δουλειά, γεγονότα που μας έχουν επηρεάσει όλους επαγγελματικά κι αναπόφευκτα αυτή η αβεβαιότητα επιδρά αρνητικά και στην ψυχολογία μας.

Τώρα, κάνεις σχέδια για επόμενα ταξίδια;
Τα ταξίδια είναι μέρος της καθημερινότητάς μου και δεν τελειώνουν ποτέ! Τα ταξίδια στην Ελλάδα δεν σταμάτησαν, παρά μόνο κατά την περίοδο της καραντίνας. Ευελπιστώ ότι σύντομα η αγορά θα επανέλθει σε μια σχετική ισορροπία, δίνοντας σε όλους μας την ευκαιρία να εντάξουμε και πάλι στο πρόγραμμά μας τα projects του εξωτερικού.

Έχεις βρει όλα αυτά τα χρόνια ένα μέρος του πλανήτη όπου θα μπορούσες να ζήσεις για πάντα;
Αγαπώ την Ελλάδα όσο καμία άλλη χώρα. Μπορώ να με φανταστώ να ζω σε διάφορα μέρη του κόσμου, όμως, για λίγο. Στο τέλος κάθε ταξιδιού ανυπομονώ να επιστρέψω εδώ, στη βάση μου, στους δικούς μου ανθρώπους, στις μυρωδιές της χώρας μου. 

Πόσο κοντά είναι η πραγματική σου ζωή σε αυτήν που παρακολουθούμε στα social media;
Σίγουρα δεν ξυπνάω βαμμένη, ούτε κυκλοφορώ στο σπίτι με ρούχα υψηλής ραπτικής! Ως γυναίκα μού αρέσει να περιποιούμαι τον εαυτό μου και να τον προσέχω, αλλά περνάω επίσης πολλές στιγμές χαρούμενη με τις πιτζάμες μου, χωρίς ίχνος μακιγιάζ, με μια αλογοουρά, χαζεύοντας σειρές και τρώγοντας άφθονο junk food (ναι, οι φίλοι μου με μισούν γι’ αυτό). Το καλοκαίρι μ’ αρέσει να κυκλοφορώ με outfits που τα ονομάζω «στολές εργασίας» κι αποτελούνται από biker shorts και κορμάκια (σίγουρα με έχετε πετύχει έτσι στον δρόμο), ενώ τον χειμώνα με εσωθερμικά!

Το Instagram είναι ξεκάθαρα ένα εργαλείο δουλειάς για σένα. Υπάρχουν φορές που νιώθεις να χάνεις τον έλεγχο;
Γενικά είμαι control freak, οπότε όχι, δεν χάνω τον έλεγχο. Μάλιστα, η αλήθεια είναι ότι η ανάγκη μου για συνοχή στο feed είναι τέτοια που ενδεχομένως μου έχει στοιχίσει κι αρκετές συνεργασίες, καθώς προτεραιότητά μου αποτελεί πάντα η fashion αισθητική. Στόχος μου είναι να εξελίσσομαι συνεχώς και να δημιουργώ up to date περιεχόμενο, με εικόνες που αγγίζουν την ψυχή και την αισθητική των ακολούθων μου. 

Σου εξασφαλίζει αυτή η δουλειά το εισόδημα που χρειάζεσαι για να ζήσεις;
Νιώθω πολύ τυχερή, διότι έχω δίπλα μου συμμάχους με τους οποίους δουλεύουμε μαζί πολλά χρόνια. Προτεραιότητά μου αποτελούν οι σχέσεις, η ομάδα κι η εξέλιξη. Θεωρώ ότι ο άνθρωπος πρέπει να αναζητά πολύ πιο σημαντικά πράγματα από τα υλικά για να νιώθει εξασφαλισμένος. Γενικά, πάντως, δεν μου αρέσει να παραπονιέμαι.

Τι δεν θα αναρτούσες ποτέ για όλα τα χρήματα του κόσμου;
Δεν αναρτώ για χρήματα ή χωρίς χρήματα, τίποτα που δεν με εκφράζει ή που δεν το πιστεύω.

Έχεις διαγράψει ποτέ ανάρτησή σου;
Στα τόσα χρόνια, όπως όλοι, ναι έχω διαγράψει αναρτήσεις. Κυρίως παλαιότερα όμως, υλικό που σήμερα δεν μου αρέσει τόσο πολύ αισθητικά.

Από τι υλικά φτιάχνεται σήμερα ένας influencer, Έβελυν των 176,000 ακολούθων;
Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποια κρυφή συνταγή. Σίγουρα, το να δημιουργείς συνεχώς καινούρια πράγματα και το να μη μένεις στάσιμος, είναι καθοριστικό. Φυσικά υπάρχουν και κάποια σημαντικά tips όπως, το να παραμένεις πιστός στο content σου, να διατηρείς συνοχή και μια ενιαία χρωματική παλέτα στο feed σου αλλά και να δίνεις ιδιαίτερη σημασία στις λεπτομέρειες της κάθε φωτογραφίας σου. Παρόλα αυτά, αυτό που ξέρω με σιγουριά είναι ότι τον σημαντικότερο ρόλο παίζει η ψυχή που βάζεις στη δουλειά σου και το συναίσθημα που καλλιεργείς στο κοινό που σε ακολουθεί.

Τι πρότυπο θέλεις να είσαι για τους followers σου;
Η λέξη πρότυπο ίσως και να με φοβίζει λίγο. Δεν νιώθω πρότυπο. Θεωρώ ότι ο κόσμος έχει άποψη και μπορεί να κρίνει μόνος του ποιον θέλει να συμβουλεύεται. Είμαι, απλώς, μια επαγγελματίας στον χώρο της μόδας και των media, ο οποία προσπαθεί να κάνει τη δουλειά της όσο καλύτερα γίνεται. Σε ένα γενικότερο πλαίσιο, πάντως, δεν θα ήθελα ποτέ για παράδειγμα, μία δική μου αστοχία να οδηγήσει τους followers μου σε μία αντίστοιχη δική τους.

Είσαι από τις γυναίκες που αγαπούν οι γυναίκες. Έχεις σκεφτεί γιατί;
Τις γυναίκες τις αγαπώ και τις θαυμάζω. Είχα πάντα δίπλα μου πολύ ισχυρά γυναικεία πρότυπα και φίλες που αποτελούν τεράστια πηγή δύναμης κι έμπνευσης. Δεν θα ήμουν αυτό που είμαι σήμερα χωρίς εκείνες. Θεωρώ δεδομένο ότι οι γυναίκες πρέπει να αλληλοστηρίζονται κι η αλήθεια είναι ότι ποτέ μου δεν κατάλαβα γιατί πολλές φορές δημιουργούνται καταστάσεις ανταγωνισμού.

Εσύ, ποιες γυναίκες θαυμάζεις;
Όλες οι γυναίκες όπως και όλοι οι άνθρωποι γενικότερα έχουμε κάτι αξιοθαύμαστο. Οι δυναμικές γυναίκες, οι γυναίκες που δεν φοβούνται να ξεχωρίσουν, να παθιαστούν, να πάρουν ρίσκα και θέση είναι εκείνες που με ιντριγκάρουν. Όχι, όμως, περισσότερο ή λιγότερο από εκείνες που έχουν μια ανεξήγητη εσωτερική δύναμη και μια ακλόνητη ηρεμία απέναντι σε όλα όσα καλούνται να αντιμετωπίσουν. Γενικά, θαυμάζω τις γυναίκες.

Πόσο συχνά γκουγκλάρεις το όνομά σου; Ποιο είναι το πιο περίεργο πράγμα που γράφτηκε ποτέ για σένα;
Σπάνια γκουγκλάρω τον εαυτό μου, σχεδόν ποτέ. Φυσικά, όμως, έχω τους φίλους μου που όλο και κάτι θα μου πουν (γέλια). Δεν θυμάμαι να έχει γραφτεί ποτέ κάτι πολύ περίεργο. Επιφυλάσσομαι όμως!

Στην Κύπρο πόσο συχνά έρχεσαι σήμερα; Τι σου λείπει περισσότερο από εδώ;
Η Κύπρος είναι η δεύτερη πατρίδα μου. Το δεύτερο σπίτι μου. Πολύς κόσμος δεν γνωρίζει ότι στην Κύπρο έχω δικό μου σπίτι, στο οποίο μάλιστα περνάω πολύ μεγάλα χρονικά διαστήματα, όταν δεν ταξιδεύω για επαγγελματικές υποχρεώσεις. Πάντα έρχομαι στην Κύπρο με την ίδια λαχτάρα να βρεθώ κοντά στους φίλους μου, που είναι σαν οικογένεια, ενώ φροντίζω να αναπληρώνω τον χαμένο χρόνο μαζί τους σε κάθε ευκαιρία.

Η νέα περίοδος τι θα σου φέρει επαγγελματικά;
Ο κορωνοϊός έχει χτίσει μια αβεβαιότητα γύρω από κάθε σχέδιο και project. Είναι πολύ δύσκολο αυτή την περίοδο να ξέρει κάποιος τι θα του φέρει το μέλλον. Παρόλα αυτά με τους συνεργάτες μου ψάχνουμε συνέχεια νέες ιδέες κι έχουμε εργαστεί πολύ σκληρά, οργανώνοντας projects που ευχόμαστε ότι θα προχωρήσουν.

Ο κόσμος της μόδας πώς θα προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα; Τι θα ισχύσει με τα fashion weeks;
Ο κόσμος της μόδας ανέκαθεν υπήρξε δημιουργικός και πρωτοπόρος – ήδη έχουμε παρακολουθήσει shows online- ενώ, η μάσκα είναι το νέο trend! Περιμένω με ανυπομονησία το Tokyo Fashion Week, που θα γίνει ψηφιακά. Ένα νέο είδος εποχής ξεκινά που ίσως φέρει μεγάλες αλλαγές στον κόσμο της μόδας. Να υπογραμμίσουμε, όμως, ότι οι αλλαγές δεν πρέπει να μας φοβίζουν, καθώς συνήθως δημιουργούν νέες ευκαιρίες. Ωστόσο, fashion weeks όπως του Μιλάνου και του Παρισιού θα γίνουν κανονικά, αλλά θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα επικρατήσει τελικά!

Ποιες τάσεις θα επικρατήσουν τώρα το φθινόπωρο; Ποια είναι η αγαπημένη σου;
Σίγουρα θα δείτε πολλά monochrome σύνολα, blazers, jeans που επιστρέφουν δυναμικά, μεταλλικά υφάσματα και παγιέτες, wool-blend σύνολα, patchwork patterns και silk-satin φορέματα. Πρωταγωνιστικό ρόλο, όμως, θα έχουν οι leather εμφανίσεις και τα ανδρόγυνα power suits, που εμένα προσωπικά με τρελαίνουν. Ακόμη, παραλλαγές της φόρμας που γνωρίσαμε μέσα στην καραντίνα και τις κρατάμε. Γενικά, μου αρέσει να υποστηρίζω απλές εμφανίσεις οι οποίες ξεχωρίζουν με ένα και μόνο statement item.

Θα συμμετείχες ως κριτής σε έναν διαγωνισμό τύπου «GNTM», αν σου γινόταν πρόταση;
Το «GNTM» είναι ένα πρόγραμμα που μου αρέσει πολύ να παρακολουθώ, καθώς αφορά τη μόδα και απαρτίζεται από ανθρώπους που έχουν σημαντική εμπειρία. Στο παρελθόν μού έχουν γίνει αντίστοιχες προτάσεις, ωστόσο, δεν καταφέραμε τελικά να προχωρήσουμε. Πιστεύω πολύ στο timing των πραγμάτων οπότε, ίσως, μελλοντικά ευδοκιμήσει.

Ο έρωτας είναι στις προτεραιότητές σου σήμερα; Υπάρχει στη ζωή σου;
Γενικά, στη ζωή μου είμαι κυρίως υπέρμαχος της ισορροπίας κι όχι τόσο πολύ των προτεραιοτήτων. Θα σου πω χαριτολογώντας ότι σε έναν ιδανικό κόσμο, δουλειά, φίλοι και προσωπική ζωή καταλαμβάνουν το 33,3% έκαστος. Πιστεύω ότι ο έρωτας είναι κινητήριος δύναμη για όλους, όποτε υπάρχει -δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή- είναι ένα συναίσθημα, το οποίο δεν με φοβίζει έστω κι ως προτεραιότητα.

Ακρότητες στον έρωτα έζησες;
Εξαρτάται τι ορίζεις ως ακρότητα! Γενικά, θα σου πω, είμαι ένα ήσυχο κορίτσι, το οποίο, όμως, ερωτεύεται έντονα. Όπως σε όλα τα πράγματα στη ζωή μου, έτσι και στον έρωτα, προσπαθώ να βρίσκω ισορροπία και ηρεμία.

Σήμερα, τι πρέπει να έχει ένας άντρας για να σε κερδίσει;
Το βασικό είναι να καταλαβαινόμαστε και να συνεννοούμαστε. Να με εμπνέει. Να μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες και να αντιμετωπίζουμε τη ζωή με τον ίδιο τρόπο. Επειδή η δουλειά μου είναι πολύ απαιτητική και ταξιδεύω συνέχεια, σίγουρα δεν θα πρέπει να με περιορίζει σε αυτό το κομμάτι, ενώ η αλήθεια είναι ότι συνήθως με κερδίζουν δημιουργικοί και σχεδόν εργασιομανείς άντρες. Δεν θα μπορούσα να συνυπάρξω με κάποιον στον οποίο δεν αρέσουν τα ταξίδια και το (πολύ) φαγητό!

Αν κάποιος σε ρωτούσε πριν από μια δεκαετία τι θα ήθελες να έχεις κατορθώσει δέκα χρόνια μετά, πόσο μέσα θα έπεφτες στα όσα έχεις καταφέρει μέχρι σήμερα;
Θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό γι’ αυτά που έχω καταφέρει μέσα σε αυτή τη δεκαετία και του δίνω εύσημα γιατί έχω δουλέψει πολύ γι’ αυτά. Δεν μου θέτω ποτέ ακατόρθωτους στόχους αλλά πάντα υψηλούς, τους οποίους κυνηγάω με πάθος. Δεν μπορώ να συγκρίνω το τώρα με δέκα χρόνια πριν, καθώς πριν από μια δεκαετία η βιομηχανία της μόδας οριζόταν από την τηλεόραση και τα περιοδικά, ενώ τώρα τα ηνία έχουν πάρει τα digital μέσα. Νιώθω, όμως, ότι τα έχω πάει καλά και το σημαντικότερο νιώθω ευτυχισμένη που μου δίνεται η δυνατότητα να κάνω αυτό που αγαπώ.

Για τα επόμενα δέκα χρόνια τι θα ήθελες να έχεις καταφέρει;
Θα ήθελα να συνεχίσω να αντιμετωπίζω με τον ίδιο τρόπο τους στόχους μου, να έχω εξελιχθεί προσωπικά κι επαγγελματικά και -γιατί όχι;- να έχω δημιουργήσει κάποιο project, που θα μείνει αξέχαστο στην ιστορία της παγκόσμιας μόδας. Dream big!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ
ART DIRECTION: ΕΒΕΛΥΝ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ
STYLING: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΝΤΟΜΑΝΙΑΝ

*ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ HYDREA HOSPITALITY ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS