CELEBRITIESSHOWBIZΗ νέα ζωή της Kate Moss

Η νέα ζωή της Kate Moss

Τη χρονιά που πέρασε, έκλεισε 30 χρόνια στη fashion industry – 30 χρόνια στην κορυφή. Η «αξία» της σύμφωνα με το Forbes φτάνει, σήμερα, τα 80 εκατομμύρια δολάρια (!). Αλλά η ζωή της έχει αλλάξει. Η «νέα» Κate Moss δεν πίνει αλκοόλ, κάνει γιόγκα, κοιμάται νωρίς και -επιτέλους- πήρε κιλά.

Από την Κάλλια Καστάνη

Η ιστορία της Kate Moss, είναι ένα ζαλισμένο έπος των 90’s. Το πώς, ανακαλύφθηκε το 1998, στα 14 της, στο αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης, από τη Sarah Doukas, τη διευθύντρια του Storm Models Management. Οι πασαρέλες, οι φωτογραφήσεις, τα εξώφυλλα στα μεγαλύτερα περιοδικά μόδας. Και μετά, οι άγριες, ξέφρενες νύχτες των fashion parties, το αλκοόλ, τα drugs, τα σκάνδαλα. Ο παράφορος, rock n’ roll έρωτάς της με τον Johnny Depp που της έσπασε την καρδιά. Και η παρακμή, δίπλα στον Pete Doherty – εκείνη η σκοτεινή περίοδος, όπου έμοιαζε σχεδόν να αποσυντίθεται σε δημόσια θέα.


Η Kate Moss άφησε πίσω της εδώ και καιρό  την «άσωτη» ζωή. 

 

Η Katherine (Κate) Ann Moss δεν μιλάει πολύ για όλα αυτά. Ή μιλάει σπάνια. Μότο της (κι αυτό της το έμαθε ο Depp), είναι το: «Ποτέ μην παραπονιέσαι, ποτέ μην εξηγείς». Ήταν μόλις 19 χρονών όταν τον συνάντησε, το 1993 – ήδη μια σταρ. Έναν χρόνο νωρίτερα, είχε εμφανιστεί στο εξώφυλλο του περιοδικού «The face» – ένα λιγνό, όχι πολύ ψηλό πιτσιρίκι, χωρίς στήθος, χωρίς μακιγιάζ, με αυθάδικο μούτρο. Η εμφάνισή της σήμανε το τέλος της εποχής των πληθωρικών supermodels, της Cindy, της Νaomi, της Linda. Ξαφνικά, οι γυναίκες με καμπύλες ήταν out. Ο βρώμικος ρεαλισμός, το heroin chic, η -σχεδόν- ανορεξική φιγούρα της Kate Moss, θα άλλαζαν τη μόδα για πάντα.


Μαζί με την κόρη της Lila Grace.

Για το ξεκίνημά της μίλησε πρόσφατα και η ίδια η -44χρονη, πλέον, Kate Μοss- σε μια σπάνια τηλεοπτική συνέντευξη, στην εκπομπή «Τoday». Κι εκεί, αποκάλυψε για πρώτη φορά πως ένιωθε τρομακτικά άβολα ποζάροντας topless. «Ναι, υπήρξε πίεση», παραδέχτηκε, «δούλευα με μια γυναίκα φωτογράφο, που την έλεγαν Corinne Day, και πάντα της άρεσα χωρίς να φοράω μπλούζα – κάτι που δεν μου άρεσε καθόλου όταν πρωτοξεκίνησα».

Το ίδιο, συνέβη κι όταν πόζαρε για τον Mario Sorrenti, για την καμπάνια του «Οbsession», του οίκου Calvin Klein, το 1993. «Τότε, ο Μario ήταν ο φίλος μου, οπότε το είχα συνηθίσει. Και πάλι, θυμάμαι να λέω, “μπορώ να φορέσω μερικά ρούχα;”. Αλλά αυτή ήταν η δουλειά, οπότε απλώς την έκανα», εξήγησε η Κate. «Δεν θα συνιστούσε, πάντως, στα νεαρά μοντέλα να κάνουν γυμνό, αν δεν το θέλουν. Δεν θα άφηνα την κόρη μου να το κάνει», λέει. Την κοιτάζω τώρα που είναι 15 ετών και σκέφτομαι πως το να ποζάρω topless στην ηλικία της ήταν τρελό».

Η κόρη της Μoss, η 16χρονη Lila Grace Moss-Hack έκανε πέρσι το ντεμπούτο της στον χώρο της μόδας και η Κate, δηλώνει αποφασισμένη να τη στηρίξει. Η δική της μητέρα, λέει, πίστευε πως δεν είχε φωτογένεια. Οι σχέσεις τους ήταν πικρές, τεταμένες. Αλλά με τη Lila Grace τα πράγματα είναι αλλιώς. «Από τότε που την απέκτησα άλλαξε η ζωή μου. Δεν ήμουν ποτέ ξανά μόνη μου. Πάντα είχα το μωρό μου. Σήμερα, είμαστε πολύ κοντά, κάνουμε παρέα σαν φίλες, πάμε μαζί για ψώνια. Έχει πλάκα». Υπάρχει άραγε κάτι που θα ήθελε να πει στην κόρη της, κάτι που θα βοηθούσε και την ίδια, αν το γνώριζε όταν ξεκινούσε; «Ναι, πως αύριο είναι μια καινούρια ημέρα. Όλα περνάνε. Μπορεί να είσαι σε μια απαίσια φάση και να σκέφτεσαι πως ήρθε το τέλος του κόσμου, αλλά όλα περνάνε».

Ακριβό απόσταγμα σοφίας από ένα κορίτσι που τα tabloids αποκαλούσαν κάποτε «Cocaine–Kate» – «η Kate της Κοκαϊνης». Μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε το 2005, τις θλιβερές φωτογραφίες στα πρωτοσέλιδα που την έδειχναν να σνιφάρει, ειπώθηκε πως η καριέρα της τελείωσε. Αλλά αποδείχτηκε πολύ σκληρή για να πεθάνει. Και πολύ καλή manager του «brand Moss». Έμεινε μακριά από τα φώτα, μπήκε σε rehab κι ένα χρόνο αργότερα επέστρεψε στις πασαρέλες, κερδίζοντας πίσω τα συμβόλαια που είχε χάσει, σχεδιάζοντας ρούχα, χτίζοντας μια μίνι αυτοκρατορία.


Μαζί με τον Johnyy Depp, με τον οποίο έζησε έναν παράφορο έρωτα.

 

Ιδιοκτήτρια Model Agency, με αναλογίες κανονικής γυναίκας 

Πέρσι, έκανε ακόμα ένα βήμα. Έχοντας δίπλα της, μια μικρή, εκλεκτή ομάδα συνεργατών, εγκαινίασε το δικό της πρακτορείο – ένα μικρό, ευέλικτο γραφείο, για μοντέλα με ιδιαίτερη προσωπικότητα, όπως η δική της. Αν και απολαμβάνει ακόμα το modeling, η Κate δεν ανεβαίνει πια στην πασαρέλα τόσο συχνά όσο παλιότερα. Δηλώνει πως, όταν ξεκινούσε η ίδια, η βιομηχανία της μόδας ήταν «πολύ πιο διασκεδαστική». Τα πράγματα σίγουρα άλλαξαν από τότε που μπήκαν στο παιχνίδι τα social media. Ωστόσο, δηλώνει, μερικές αλλαγές γίνονται προς το καλύτερο. «Πλέον, υπάρχει μεγαλύτερη ποικιλία. Θεωρώ πως είναι σωστό. Υπάρχουν τόσα διαφορετικά μεγέθη και χρώματα και ύψη. Γιατί να έχεις ένα συγκεκριμένο μέγεθος και να εκπροσωπείς όλους αυτούς τους ανθρώπους; Οπότε ναι, σίγουρα είναι καλύτερα». Αυτό σημαίνει άραγε πως μετανιώνει για όσα είχε πει στο περιοδικό WWD, το 2009 («Τίποτα δεν είναι τόσο νόστιμο, όσο το να δείχνεις αδύνατη»), τη δήλωση που προκάλεσε «σεισμό» στα media και καμπάνιες επαγρύπνησης για τις διατροφικές διαταραχές; Ναι, σίγουρα.

Και η ίδια, άλλωστε, έχει αλλάξει. Τα τελευταία δέκα χρόνια, η Κate Moss πήρε κιλά, απέκτησε στρογγυλάδες. Σήμερα πια, μοιάζει με κανονική γυναίκα. Σχεδόν. Τα media αναπαράγουν εικασίες πως προσπαθεί να μείνει έγκυος, από τον νέο σύντροφό της, τον 31χρονο Γερμανό αριστοκράτη και φωτογράφο Nikolai von Bismarck. Δεν επιβεβαιώνει τίποτα. Όπως και να ‘χει, οι άγριες μέρες της νιότης της είναι πίσω. Εδώ και καιρό έχει αντικαταστήσει τη βότκα με ενεργειακούς χυμούς. Και κάνει γιόγκα καθημερινά. «Είμαι καλό κορίτσι», δηλώνει γελώντας. «Πηγαίνω για ύπνο και πίνω πάρα πολύ νερό. Όχι πολύ καφέ και προσπαθώ να μειώσω τα τσιγάρα που κάνω. Πλέον, με φροντίζω πολύ».


H νέα Kate Moss με «κανονικές» αναλογίες, τον περασμένο Μάιο στο Red Carpet του Met Gala 2018 .

Η Μοss, λέει πως χρησιμοποιεί κρέμες, υδατικές, προϊόντα ομορφιάς πιο τακτικά («όσο μεγαλώνεις, έχεις περισσότερα πράγματα να κρύψεις»), αλλά δεν είναι εμμονική με την εμφάνισή της. Κι αυτή ακριβώς η χαλαρή, απροσποίητη φύση της εξηγεί, ίσως και την -ασυνήθιστα- μακριά «βασιλεία» της στη fashion industry. «Όλες μπορούμε να δούμε κάτι από τον εαυτό μας στην Κate», ομολογεί η Tricia Ronane, πρώην μοντέλο και παλιά φίλη της Moss. «Οι γυναίκες βλέπουν ότι ζει μια κανονική ζωή, έχει δουλειά και είναι μαμά, πηγαίνει έξω με φίλους και έχει ένα σύντροφο. Τη βλέπουμε να κάνει αυτά τα πράγματα για να φανεί εξαιρετική, ενώ δεν φαίνεται να τρώει πολύ χρόνο ανησυχώντας γι’ αυτό. Είναι ένας προσιτός τρόπος ζωής, με τον οποίο όλοι μπορούμε να ταυτιστούμε.» Όσο γι’ αυτούς που την κατηγορούν πως απλώς μεγάλωσε, βαρέθηκε κι εγκατέλειψε τον εαυτό της; Από την Κate, κανένα σχόλιο. Είπαμε: «Ποτέ μην παραπονιέσαι, ποτέ μην εξηγείς».

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS