CELEBRITIESSHOWBIZΤι συμβαίνει με τον Sin Boy;

Τι συμβαίνει με τον Sin Boy;

Πέντε ημέρες, δεκατρία posts στο Instagram και μια εσπευσμένη αλλαγή ονόματος είναι τα «υλικά» ενός πυκνού μυστηρίου που κύκλωσε την persona του πολυσυζητημένου ράπερ, ο οποίος κατάφερε να γίνει το πιο πολυσυζητημένο όνομα της ελληνικής δισκογραφίας φέτος.

Από τον Κώστα Μπουρούση

Τι σχέση μπορεί να έχει ο Στέλιος Καζαντζίδης και ο Michael Jackson με τον Sin Boy; Πέρα από τη σχεδόν μεταφυσική σύμπτωση ότι και οι τρεις γεννήθηκαν τον Αύγουστο -με διαφορά δεκαετιών- φαινομενικά, μουσικά και αισθητικά ουδεμία σχέση διατηρούν. Κι όμως, ο σταρ ράπερ που δοκίμασε τον τελευταίο χρόνο υπερβολική δόση δόξας και διασημότητας, κατάφερε σε μια ακατανόητη -τουλάχιστον για το μυαλό ενός μέσου ακροατή του- να εντοπίσει τις εκλεκτικές συγγένειες ανάμεσα σ’ εκείνον, στον θρύλο του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού και στον αείμνηστο Αμερικανό ποπ σταρ. Ως κοινή συνισταμένη ανάμεσα στον συλλογισμό του προέβαλε το γεγονός ότι όλοι τους πολεμήθηκαν από το -αόριστο στη σύστασή του αλλά παντοδύναμο- σύστημα, με σκοπό να σιωπήσουν, ώστε να μην κοινωνήσουν το νευραλγικής σημασίας για την ανθρωπότητα μήνυμά τους. Ο Sin Boy την τελευταία εβδομάδα άλλους τους προβλημάτισε, κάποιους τους τρόμαξε και πολλούς τους οδήγησε να πιστέψουν ότι κάτι πάει ξεκάθαρα λάθος στη σκέψη του. Ασφαλές συμπέρασμα δεν μπόρεσε να βγάλει κανείς, πέρα φυσικά από εκείνους που απέδωσαν τις δημοσιεύσεις του στο Instagram στην καλύτερη περίπτωση σε ανηλεές τρολάρισμα, στη χειρότερη σε ξεκάθαρη προσπάθεια να εστιάσει την προσοχή επάνω του – φυσικά προς άγραν δημοσιότητας. Από όλους, πάντως, ζήτησε σε δημοψήφισμα που έκανε μέσω story να αποφασίσουν αν είναι η σωστή στιγμή να αλλάξει το καλλιτεχνικό nickname του και να αναβαπτιστεί σε Lil Jesus. Οδηγήθηκε, λέει, σε αυτή την απόφαση ώστε να μην πληρώσει με τη ζωή του την απήχηση και την επιδραστικότητά του. Αν, πάντως, σκοπός του ήταν να αναδυθεί ξανά στον αφρό της επικαιρότητας, πέτυχε διάνα, αφού κάθε site που σέβεται τα σκανδαλοθηρικά ένστικτα των αναγνωστών του ασχολήθηκε με την περίπτωσή του.

Μέσα σε πέντε ημέρες ο Sin Boy ή Lil Jesus, όπως προτιμά πια να προσφωνείται, δημιούργησε ένα παλίμψηστο συζήτησης, μπλέκοντας στις δημοσιεύσεις του εκτός από τον Καζαντζίδη και τον Jackson, τον Παντελή Παντελίδη, τον πρωτομάστορα του γεφυριού της Άρτας, μια δράκα ράπερ, τον Χριστό, την Παναγία, τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 -υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικούς μήνες είχε παραχωρήσει τηλεοπτική συνέντευξη καλεσμένος στο «Late Night Show» του Γρηγόρη Αρναούτογλου- τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τις πυρκαγιές στο Μάτι και την επένδυση στο παλαιό αεροδρόμιο του Ελληνικού. Κεντρική ιδέα όλων αυτών των posts ήταν ότι ο ίδιος απειλείται ή κινδυνεύει ή προσπαθεί να ξεσκεπάσει μια αλήθεια, η οποία όταν κοινοποιηθεί θα απειλήσει ακόμα και τον εκτροχιασμό της Γης από τον άξονά της. Μάλιστα, για να υπογραμμίσει τη σοβαρότητα όσων αντιμετωπίζει ακύρωσε όλες τις προγραμματισμένες εμφανίσεις του για τον Σεπτέμβριο, ενώ τόνισε σε ένα από τα μηνύματά του ότι στην περίπτωση που αλλάξει το «attitude» του, τότε δεν θα απευθύνεται ο ίδιος στο κοινό των 300 χιλιάδων followers του ή θα του έχει συμβεί κάτι. Εννοείται ότι τα σχόλια που ακολουθούν τις αναρτήσεις του από το πιστό και αφοσιωμένο ποίμνιο των θαυμαστών του είναι πολλά και τα περισσότερα από αυτά εκφράζουν φόβο, ανησυχία και απορία. Γιατί ο Sin Boy καίει τα λεφτά του; Γιατί ένας 25χρονος που απέκτησε καντάρια φήμης μοιάζει παραδομένος στο θυμικό του; Γιατί ξαφνικά διαδίδει θεωρίες συνωμοσίας στις οποίες πρωταγωνιστεί και μάλιστα ως στόχος κάποιων σκοτεινών δυνάμεων; Κανείς δεν μπορεί να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα. Μαρκετινίστικο τρικ; Παρενέργεια της ξαφνικής ανόδου της μετοχής του στο χρηματιστήριο της σόου μπιζ; Κάτι πιο σοβαρό; Η αλήθεια κρύβεται κάπου εκεί μέσα, στο μυαλό του ράπερ που -μας αρέσει, δεν μας αρέσει- έπλασε ένα hit που βρέθηκε στην άκρη της γλώσσας ανθρώπων από 6 έως 106 ετών, σπάζοντας όλα τα ρεκόρ views στο youtube.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS