CELEBRITIESSHOWBIZΤο πιο χρήσιμο εγχειρίδιο για τη φετινή Eurovision

Το πιο χρήσιμο εγχειρίδιο για τη φετινή Eurovision

9, 11, 13 Μαΐου. Αυτές είναι οι ημερομηνίες του 62ου διαγωνισμού της Eurovision. Και για όλους όσοι ενδιαφέρονται γι’ αυτό το μουσικό/ πολιτικό πανηγυράκι, ετοιμάσαμε ένα ειδικό εγχειρίδιο με σχεδόν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που χρειάζονται για να τη βγάλετε καθαρή από τη φετινή διοργάνωση.

Από τον Κωνσταντίνο Χάμπαλη

Ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision 2017 θα είναι ο 62ος στη σειρά και θα διεξαχθεί στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο στο Κίεβο της Ουκρανίας μετά την περσινή νίκη της Jamala με το τραγούδι «1944», στη Στοκχόλμη. Αυτή θα είναι η δεύτερη φορά που ο διαγωνισμός θα φιλοξενηθεί στο Κίεβο, μετά το 2005 και θα είναι ο τέταρτος διαγωνισμός Eurovision μετά το διαγωνισμό παιδικού τραγουδιού Eurovision το 2009 και το 2013. Οι τελικές ημερομηνίες για τους δύο ημιτελικούς και για τον τελικό είναι  9, 11 και 13 Μαΐου 2017, αντίστοιχα. Σαράντα δύο χώρες θα συμμετέχουν στο φετινό διαγωνισμό. Η Πορτογαλία και η Ρουμανία επιστρέφουν έπειτα από ένα χρόνο απουσίας, ενώ η Βοσνία Ερζεγοβίνη αποχώρησε. Η Ρωσία αποχώρησε επίσης από το διαγωνισμό, ύστερα από την απόφαση των Ουκρανικών Αρχών να αποκλείσουν τη φετινή της εκπρόσωπο, Yulia Samoylova, να εισέλθει στη χώρα επειδή αποκαλύφθηκε πως η καλλιτέχνις είχε εισέλθει στην Κριμαία, χωρίς την άδεια των Αρχών και αφού είχε ήδη καταληφθεί από τη Ρωσία το 2014. Η EBU καταδίκασε τις πράξεις της Ουκρανίας.

ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Ο διαγωνισμός θα λάβει μέρος στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο στο Κίεβο, έπειτα από τη νίκη της Ουκρανίας στο Διαγωνισμό Τραγουδιού Eurovision 2016 με το τραγούδι «1944», που ερμηνεύει η Jamala. Το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο, έχει χωρητικότητα περίπου 11.000 θεατών και είναι το μεγαλύτερο εκθεσιακό κέντρο στο Κίεβο.

Η ΣΕΙΡΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΥΣ

Τον πρώτο Ημιτελικό ανοίγει η Σουηδία και κλείνει η Λετονία, ενώ τον Δεύτερο η Σερβία και το Ισραήλ αντίστοιχα. Η Ελλάδα θα διαγωνιστεί στη 10η θέση μετά την Πορτογαλία και πριν από την Πολωνία, ενώ η Κύπρος στη 15η μετά την Τσεχία και πριν την Αρμενία. Και οι δυο στον Α’ Ημιτελικό της 9ης Μαΐου. Α’ Ημιτελικός-9 Μαΐου: 1. Σουηδία, 2. Γεωργία, 3. Αυστραλία, 4. Αλβανία, 5. Βέλγιο, 6. Μαυροβούνιο, 7. Φινλανδία, 8. Αζερμπαϊτζάν, 9. Πορτογαλία, 10. Ελλάδα, 11. Πολωνία, 12. Μολδαβία, 13. Ισλανδία, 14. Τσεχία, 15. Κύπρος, 16. Αρμενία, 17. Σλοβενία, 18. Λετονία. Β’ Ηιτελικός-11 Μαΐου: 1. Σερβία, 2. Αυστρία, 3. Ρωσία, 4. Π.Γ.Δ.Μ., 5. Μάλτα, 6. Ρουμανία, 7. Ολλανδία, 8. Ουγγαρία, 9. Δανία, 10. Ιρλανδία, 11. Άγιος Μαρίνος, 12. Κροατία, 13. Νορβηγία, 14. Ελβετία, 15. Λευκορωσία, 16. Βουλγαρία, 17. Λιθουανία, 18. Εσθονία, 19. Ισραήλ. Τελικός-13 Μαΐου: Στην τελική φάση θα δούμε τη διοργανώτρια Ουκρανία να εμφανίζεται στην 22η, ενώ  η σειρά εμφάνισης της Γαλλίας, της Γερμανίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ισπανίας και της Ιταλίας θα ανακοινωθεί αμέσως μετά τον β’ Ημιτελικό.

ΣΥΣΤΗΜΑ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ

Κάθε χώρα απονέμει δύο σετ των 12, 10, 8-1 βαθμών στα 10 αγαπημένα της τραγούδια: ένα από την κριτική επιτροπή κι ένα από το κοινό.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΣ

Οι παρουσιαστές του διαγωνισμού θα είναι τρεις. Πρόκειται για τους Oleksandr Skichko και ο Volodymyr Ostapchuk οι οποίοι παρουσιάζουν το κύριο μέρος του διαγωνισμού, ενώ όσα συμβαίνουν στο green room θα παρουσιάζει ο Timur Miroshnychenko. Θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του διαγωνισμού που και οι τρεις παρουσιαστές θα είναι άντρες. Και οι τρεις τους έχουν προηγούμενες εμπειρίες παρουσίασης ενώ είναι γνωστά πρόσωπα στην ουκρανική τηλεόραση.

ΛΟΓΟΤΥΠΟ

Το σλόγκαν για το φετινό διαγωνισμό είναι Celebrate Diversity (Γιορτάζουμε τη διαφορετικότητα). Το σλόγκαν είναι το κεντρικό μήνυμα του φετινού διαγωνισμού και συνοδεύεται από ένα δημιουργικό λογότυπο που βασίζεται στο παραδοσιακό ουκρανικό περιδέραιο, γνωστό ως Namysto. Εκτός από κόσμημα, το Namysto είναι φυλακτό και σύμβολο υγείας και ομορφιάς. Είναι κατασκευασμένο από πολλές διαφορετικές χάντρες, καθεμιά με το δικό της σχέδιο, συμβολίζοντας έτσι τη διαφορετικότητα αλλά και την ατομικότητα.

ΓΙΑΤΙ Η ΙΤΑΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΒΟΡΙ;

Ο εκπρόσωπος της Ιταλίας Francesco Gabbani, έχει ήδη κλέψει την παράσταση με τον τραγούδι του Occidentali’s Karma. Από απόλυτο φαβορί, οι εμφανίσεις του προσέλκυσαν το ενδιαφέρον των οπαδών της Eurovision και των παικτών του στοιχήματος, που τον θεωρούν πλέον το μεγάλο φαβορί για τη νίκη, με απόδοση 2,00 στην Sportingbet. Ακολουθώντας τα βήματα της Lena που στέφθηκε νικήτρια το 2010 εκπροσωπώντας τη Γερμανία,  ο Gabbani κυριαρχεί στους ραδιοφωνικούς σταθμούς της Ευρώπης από πολύ νωρίς ήδη. Βρίσκεται μάλιστα στο νούμερο 1 των charts σε Ιταλία και σε Μάλτα και βρίσκεται στα charts toy iTunes σε πολλές χώρες όπως το Βέλγιο, η Σουηδία και η Ελλάδα. Ωστόσο δεν σταμάτησε εκεί. Η επιτυχία του τραγουδιστή είναι τεράστια και στα κοινωνικά δίκτυα. Το επίσημο βίντεο του τραγουδιού μάλιστα έχει 95 εκατομμύρια προβολές που αυξάνονται συνεχώς από μέρα σε μέρα.

ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ;

Η Ιταλία φαίνεται να είναι το μεγάλο φαβορί για τη νίκη, όμως όπως συμβαίνει συχνά με το πολιτικό στοίχημα, έτσι και η Eurovision αποτελεί μια δύσκολη αγορά για προγνωστικά και με δεδομένη την πιθανότητα αλλαγής της διαδικασίας ψηφοφορίας ανά πάσα στιγμή, καλό είναι να έχετε κατά νου τι έχει να προσφέρει φέτος η Βουλγαρία και η Σουηδία. Από τη στιγμή που η Ρωσία απέχει από το διαγωνισμό, ο ρωσικής καταγωγής εκπρόσωπος της Βουλγαρίας αναμένεται να πάρει τις ψήφους του ρωσικού κοινού.

Σε ηλικία 17 ετών, ο Kristian Kostov, είναι ο νεότερος εκπρόσωπος και αποτελεί το δεύτερο φαβορί με απόδοση 6,00 στην Sportingbet, με ένα τραγούδι σε στυλ Justin Bieber-style που ονομάζεται «Beautiful Mess». Οι συνθέτες του τραγουδιού έχουν εμπειρία με τη Eurovision αλλά αυτός δεν είναι ο μοναδικός άσος στο μανίκι του. Ο Kristian έχει γεννηθεί στη Μόσχα και ήταν φιναλίστ στο The VoiceKids Russia. Θα λάβει σίγουρα την ψήφο του ρωσικού κοινού. Από τα υπόλοιπα παιχνίδια ξεχωρίζει εκείνο της Σουηδίας. Το τραγούδι της ονομάζεται «I Can’t Go On» και έχει το ρυθμό τραγουδιών του Justin Timberlake. Φαίνεται πως και η Σουηδία θα λάβει υψηλή θέση στο φετινό διαγωνισμό. Προσθέστε στο μίγμα, την επιτυχημένη πορεία της Σουηδίας στο διαγωνισμό στο παρελθόν – με 2 νίκες και 5 φορές στην κορυφαία δεκάδα σε 6 χρόνια – και αγνοήστε το 9,00 του τρίτου φαβορί με δική σας ευθύνη.

 

ΤΑ ΤΡΙΑ ΦΑΒΟΡΙ

Χώρα Τραγουδιστής Τίτλος Τραγουδιού Απόδοση Προβολές YouTube
Ιταλία Francesco Gabbani Occidentali’s Karma 2,00 95 million
Βουλγαρία Kristian Kostov Beautiful Mess 6,00 2 million
Σουηδία Robin Bengtsson I Can’t Go On 9,00 3 million

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS