CELEBRITIESSHOWBIZΒασίλης Μίχας: «Η διαφορά ηλικίας δεν είναι εμπόδιο στον έρωτα»

Βασίλης Μίχας: «Η διαφορά ηλικίας δεν είναι εμπόδιο στον έρωτα»

Στο νέο σήριαλ του Omega «Έρωτας με διαφορά», ο Βασίλης ερωτεύεται μια γυναίκα 39 ετών. Πόσο κοντά στο τηλεοπτικό του alter ego, είναι ο 28χρονος σέξι ηθοποιός;

ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΡΑΣΙΝΟ

Μαθαίνω πως από τα επτά σου χρόνια έπαιζες ποδόσφαιρο. Πώς μπήκε η υποκριτική στη ζωή σου;
Μικρός δεν είχα μπει στην διαδικασία να σκεφτώ να «ανοίξω» καλλιτεχνικά, να δοκιμάσω πράγματα – είτε είναι θέατρο, είτε τραγούδι και χορός. Το μόνο που έβλεπα ήταν μια μπάλα. Λόγω του μπαμπά και του θείου μου που έπαιζαν ποδόσφαιρο, μπήκα και εγώ στον αθλητισμό από τα επτά μου. Έφτασα να παίζω μέχρι και στην Μικρή Μεικτή Αθηνών, αλλά κάποιοι τραυματισμοί στα δεκαέξι ανέκοψαν την ποδοσφαιρική μου πορεία για λίγο και οριστικά στα δεκαεννέα μου, με έναν ακόμη τραυματισμό στο γόνατο! Παράλληλα, έκανα και modeling και στη συνέχεια -μετά από μια οντισιόν όπου πήγα για την εμπειρία- πήρα το ρόλο στην «Επιστροφή» και ξεκίνησα να βλέπω την υποκριτική σοβαρά.

Παρατηρείς κοινά σημεία μεταξύ ποδόσφαιρου και θεάτρου;
Ναι, υπάρχουν πολλά. Πολλές φορές, πιάνω τον εαυτό μου, κυρίως όταν μιλάω με τον κολλητό μου, που είναι ο τερματοφύλακας Παναγιώτης Ξυδιάς, να του αναλύω τι γίνεται στην δική μου δουλειά και να του μιλάω με ποδοσφαιρικούς όρους, π.χ. o coach -δάσκαλος στην υποκριτική- μού πρότεινε να κάνω αυτό (χαμογελάει). Και στο θέατρο υπάρχουν ομάδες: Είναι οι συμπαίκτες μου. Ο προπονητής είναι ο σκηνοθέτης.

Ποια στοιχεία πήρες από την αθλητισμό, τα οποία σε βοηθάνε στο τωρινό επάγγελμά σου;
Σίγουρα είναι η πειθαρχεία και η συνέπεια. Ανεξάρτητα από το πώς νιώθω και αν είμαι κουρασμένος, θα πάω στην ώρα μου και στην προπόνηση και στο γύρισμα και στις πρόβες. Η διάθεσή μου δεν παίζει τόσο σημαντικό ρόλο. Θα είμαι εκεί. I will just do it. Κοιτάζω να κάνω τα μαθήματά μου, τα σεμινάριά μου, να δουλεύω συνεχώς το παίξιμο μου. Επίσης, θα κυνηγήσω αυτό που με ενδιαφέρει. Θα στείλω βιογραφικό, αν κάπου που άκουσα ότι γίνεται μια ωραία δουλειά που θέλω να συμμετάσχω, ή θα έπαιρνα τηλέφωνο κάποιον σκηνοθέτη. Στο modeling, ας πούμε, το έχω κάνει. Όταν ζούσα στην Ιταλία, πήγα στον D&G, ζήτησα να μου πουν ποιος πρέπει να με δει, έστειλα την κάρτα μου, με έστειλαν στον casting director τους, με είδαν, και λίγους μήνες αργότερα με κάλεσαν σε μια δουλειά τους.

Έχεις ζήσει αρκετούς μήνες στο εξωτερικό ως μοντέλο, από το Παρίσι και το Μιλάνο μέχρι και την Κίνα. Πώς ήταν η εμπειρία αυτή;
Όντως έχω ταξιδέψει αρκετά και είχα την τύχη να ζήσω αρκετούς μήνες στο εξωτερικό. Δεν θα ξεχάσω την διαμονή μου στη Μαδρίτη, γιατί έμοιαζε πολύ το vibe τους με το δικό μας. Επίσης, γνώρισα άτομα που μπήκαν στην διαδικασία να με ξεναγήσουν στην πόλη τους και έτσι είδα μια άλλη πλευρά της. Το ίδιο έκανα κι εγώ, όταν αντίστοιχα εκείνοι ήρθαν στην Αθήνα. Αναφορικά με το modeling, έχω περπατήσει στα Fashion Weeks του Μιλάνο, του Λονδίνου και της Μαδρίτης. Έχω κάνει αρκετά editorials σε διεθνείς τίτλους περιοδικών όπως το «Esquire» και το «GQ» Τουρκίας, σχεδόν σε όλα τα ελληνικά περιοδικά, έχω συνεργαστεί με τον Roberto Cavalli και γενικά ήμουν πολύ κοντά στους D&G, με την έννοια ότι ήμουν πάντα στα παιδιά από τα οποία θα επέλεγαν για show τους. Δεν θα ξεχάσω, στο πρώτο μου casting, που ο Domenico Dolce με ρώτησε αν είμαι ποδοσφαιριστής. Το σκαρί με προδίδει! (γελάει).

Το να γίνεις ηθοποιός σε τριβέλιζε χρόνια ή ήταν ξαφνική απόφαση;
Το σκέφτηκα ένα καλοκαίρι, γύρω στα 24 μου. Με μάγευε -και μέσα στο modeling- το να βρίσκομαι σε φωτογραφήσεις με θέμα κάποια άλλη εποχή, ντυμένος ανάλογα. Κάπως έτσι μου βγήκε, χωρίς να το αποφασίσω με λογική. Εκείνο το καλοκαίρι, πήγα σε ένα μπαρ για να ρωτήσω αν μπορούσα να δουλέψω. Εκεί, γνώρισα την casting director Λυδία Γεωργανά, που είχε έρθει ως πελάτισσα και, όπως μιλούσαμε, μου είπε «έχεις σκεφτεί να γίνεις ηθοποιός;». Την δουλειά στο μπαρ δεν την πήρα, αλλά γνώρισα μια εξαιρετική κυρία, η οποία με βοήθησε -αργότερα- να φτιάξω το βιογραφικό μου για την οντισιόν στην «Επιστροφή», το οποίο είδε ο σκηνοθέτης Αλέξανδρος Πανταζούδης και ζήτησε να με δει. Είμαι βαθιά ευγνώμων και στους δύο!

Αισθάνεσαι τυχερός που στα 28 σου, και χωρίς αρχική επιθυμία να γίνεις ηθοποιός ή έχοντας κάνει αντίστοιχες σπουδές, κατάφερες να κερδίσεις δύο πρωταγωνιστικούς ρόλους;
Σίγουρα, νιώθω τυχερός. Η «Επιστροφή» μού χάρισε την τριβή με τα καθημερινά γυρίσματα, και με «ζέστανε». Είδα ότι αυτό που κάνω, μου αρέσει πολύ. Δε φοίτησα σε δραματική σχολή, γιατί πάντα δούλευα. Ωστόσο, συνεχίζω σεμινάρια υποκριτικής, μέχρι σήμερα.

Εσύ τι νιώθεις περισσότερο; Αθλητής, μοντέλο ή ηθοποιός;

Νιώθω ότι από όλα μπορείς να πάρεις και πως η μόδα είναι είδος Τέχνης. Είναι ωραίο να έχεις σφαιρική αντίληψη των πραγμάτων. Βλέπω τον εαυτό μου ως αθλητή πρώτα, αλλά σίγουρα το καλλιτεχνικό κομμάτι και η δημιουργικότητα με ενδιαφέρουν, με απασχολούν, με τροφοδοτούν. Το ψάχνω πώς μπορώ να επικοινωνήσω· με ειλικρίνεια και απλότητα.

Τι ρόλο κρατάς στο νέο σήριαλ του Star που μεταδίδεται και στην Κύπρο από το Omega «Έρωτας με διαφορά»;
Είναι ένας νέος, πολύ free, που αν ήταν ζώο, θα ήταν σκύλος (γελάει). Ζει το τώρα και ανατρέπεται όλη η ζωή του όταν ερωτεύεται μια μεγαλύτερή του γυναίκα, 39 ετών, την οποία υποδύεται η Φαίη Ξυλά. Από την πρώτη στιγμή, ένιωσα πολύ άνετα μαζί της. Είμαι τυχερός γιατί την εκτιμώ και ως άνθρωπο και ως ηθοποιό. Πάντα όταν έχεις τέτοιους συνεργάτες, είναι συν, γιατί με βοηθάει και εμένα να γίνομαι καλύτερος.

Στο σήριαλ, μια γυναίκα 39 ετών ερωτεύεται έναν νεότερό της. Εσύ θα ερωτευόσουν σε περίπτωση τέτοιας διαφοράς ηλικίας; Ή θέτεις φραγμούς;
Γιατί, όχι; Δεν έχω τέτοια θέματα στον έρωτα.

Τι ζητάς από μια σχέση;
Όσον αφορά στο θέμα της εμφάνισης, δεν έχω κάτι συγκεκριμένο. Με ενδιαφέρει το κομμάτι της επικοινωνίας. Είναι πολύ σημαντικό για μένα. Ο στόχος μια σχέσης είναι να ανεβάζει ο ένας τον άλλον.

Εσύ τι δίνεις;
Είμαι δοτικός, πιστεύω. Είμαι εκεί, με την ενέργειά μου, με τον χρόνο μου ώστε να περάσουμε καλά. Όταν είσαι παρών στα πράγματα, δεν χρειάζεται κάτι άλλο.

Αν και είσαι μικρός, πιστεύεις ότι έχεις βρει αυτό που θέλεις δίπλα σου;

Υπάρχουν στιγμές που έχω νιώσει ολοκληρωμένος. Δεν περιμένω κάτι από το υπερπέραν, αλλά μικρές καθημερινές στιγμές ευτυχίας.

Ενοχλεί τις σχέσεις σου η αναγνωρισιμότητά σου;

Δεν νομίζω. Όχι.

Τι σου λένε στον δρόμο; Τα κορίτσια σε πλησιάζουν;
Μερικές με αγνοούν, άλλες με κοιτάνε και άλλες μού μιλάνε. Τώρα και με την μάσκα, δύσκολα με αναγνωρίζουν, αν και έρχονται μερικάκορίτσια και μου λένε «σε καταλάβαμε από το βλέμμα σου!». Γενικά, ο κόσμος είναι πολύ ευγενικός.

Αγόρια σού εκφράζουν τον θαυμασμό τους ή ακόμα και τον έρωτά τους;
Στα social media, λαμβάνω κάποια, λίγα μηνύματα. Συνήθως, μου στέλνουν κάτι όμορφο και απλό, όπως «είσαι πολύ όμορφος» ή «μου αρέσεις».

Τι γνώμη έχεις για τον έρωτα, μέσα από τα social media;
Στη δική μου περίπτωση είναι λίγο περίεργο γιατί δεν με γνωρίζουν προσωπικά. Βλέπουν μια εικόνα στην τηλεόραση και κάπως γοητεύονται. Σπάνια με έχει κεντρίσει κάτι για να νιώσω κάτι αληθινό. Προσωπικά, προτιμώ την επαφή και όχι ένα μήνυμα στο Instagram.

Είναι σήμερα οι σχέσεις δύσκολες; Έχουμε γίνει εμείς πιο απαιτητικοί;
Υπάρχει όντως δυσκολία στις σχέσεις σήμερα. Σε αυτό παίζει ρόλο πώς προβάλουμε τον εαυτό μας και πώς θέλουμε να μας βλέπουν οι άλλοι. Οι σχέσεις είναι δύσκολες γιατί απαιτούν χρόνο, ενέργειες συνεχείς και ευθύνη. Όταν είσαι σε σχέση δεν σκέφτεσαι μόνο για την πάρτη σου, αλλά και για τον άλλον. Όταν είμαστε σε μια φάση αναζήτησης για τη σχέση, πρέπει πρώτα εμείς οι ίδιοι να είμαστε δοτικοί και μετά να μοιράσουμε ό,τι πρέπει να μοιραστεί. Αυτό απαιτεί προσπάθεια και προσοχή.

Πόσο έτοιμος είσαι να ακούσεις φήμες πως έχεις δεσμό με τη συμπρωταγωνίστριά σου, Φαίη Ξυλά;
Έτοιμος είμαι, γιατί η απάντηση είναι μία: Δεν μιλάω για τα προσωπικά μου και ούτε πρόκειται να μιλήσω. Το λένε ήδη. Με κολακεύει που το λένε, γιατί μάλλον αυτό που βγάζουμε ως εικόνα μαζί είναι πειστικό.

Έχεις «δίχτυα προστασίας» σε όλο αυτό που ζεις τα τελευταία χρόνια;
Πιστεύω ότι τέτοια «δίχτυα» είναι ο τρόπος που έχω μεγαλώσει, η γειτονιά μου, τα ερεθίσματα της παιδικής μου ηλικίας. Η μητέρα μου είναι από την Αλβανία και πηγαίναμε συχνά εκεί. Έχω δει τον κόσμο να ζει χωρίς ρεύμα και νερό, ενώ εμείς ζούμε με αυτά ως δεδομένα. Όλα αυτά με έκαναν να εκτιμήσω όσα έχω. Από την άλλη, ο πατέρας μου είναι από τα Γιάννενα, έναν μαγικό τόπο. Οι γονείς μου έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν για να έχουμε ευτυχισμένα χρόνια. Εγώ γεννήθηκα στην Κυψέλη και σχολείο πήγαινα στην Γκράβα. Ένα ακόμη καλό που μου έκανε το ποδόσφαιρο είναι ότι ως παιδί δεν κρινόμουν για την εμφάνισή μου, αλλά για τις επιδόσεις μου.

Αισθάνθηκες bullying από συμμαθητές σου;
Υπήρξε bullying στο δημοτικό, αλλά ήταν τόσο στιγμιαίο ώστε το ξεπέρασα αμέσως. Σου ανέφερα το σχολείο μου γιατί είναι multi-culti. Αυτή η αίσθηση bullying που βίωσα με βοήθησε να κάνω παρέα με παιδιά που μου ταιριάζουν πραγματικά, με βοήθησε να ξεκαθαρίσω. Έχω τους ίδιους φίλους από τότε. Είμαστε μια δυνατή πεντάδα. Είναι οικογένειά μου.

Φαίνεσαι εσωστρεφής και ντροπαλός. Αυτή είναι η άμυνά σου;
Δεν είμαι και πολύ εκδηλωτικός. Είμαι συγκρατημένος. Χρειάζομαι πάντα λίγο χρόνο στις επαφές μου. Επιλογή είναι. Εξαρτάται με ποιον είμαι. Δεν νιώθω την ανάγκη να δείξω κάτι. Αν νιώσω όμως άνετα, γίνομαι η ψυχή της παρέας.

Πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου στα 40 σου;
Να είμαι ένας επιτυχημένος καλλιτέχνης, ο οποίος να είναι συνδεδεμένος με την αλήθεια της καρδιάς του. Θέλω να έχω οικογένεια. Πιστεύω πως στα 40 μου, θα έχω δύο κόρες και έναν γιο, αλλά θα έχω τρέλα με τις κόρες, μεγάλη τρέλα! (γελάει). Και θα ήθελα να έχω ένα σπίτι στο κέντρο που να βλέπει την Ακρόπολη, να είναι ψηλά!

Info:
Η σειρά «Έρωτας με διαφορά» προβάλλεται κάθε Πέμπτη στις 21:15 από το Omega.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS