CELEBRITIESSHOWBIZZayn Malik: Ο μουσουλμάνος superstar

Zayn Malik: Ο μουσουλμάνος superstar

Ξεκίνησε από το βρετανικό «XFactor». Λίγο αργότερα «εκτόξευσε» τους «One Direction» κι ας ήταν μόλις 17 ετών. Η αποχώρησή του από το δημοφιλές boy band, υπό άλλες συνθήκες, θα ήταν μια «καλλιτεχνική αυτοκτονία». Όχι όμως για τον Zayn Malik, τον πρώτο μουσουλμάνο superstar του 21ου αιώνα, που θεωρείται φαινόμενο της μουσικής βιομηχανίας.

Της Κωνσταντίνας Γεωργίου

Μάντσεστερ, 2010: Ένα 17χρονο αγόρι ανεβαίνει στη σκηνή του βρετανικού «X-Factor». Αγκαλιάζει το μικρόφωνο και αποκαλύπτει τη βελούδινη φωνή του. Παίρνει με ευκολία τα πολυπόθητα «ναι». Στην πορεία, οι κριτές τού προτείνουν να γίνει μέλος σ’ ένα boy band που θέλουν να φτιάξουν μαζί με τέσσερις άλλους συμμετέχοντες. Κάπως έτσι, ξεκινά η ξέφρενη πορεία των «One Direction».

malik

Πέντε χρόνια αργότερα, αποφασίζει να αποχωρήσει. Αισθάνεται πως το συγκρότημα τον περιορίζει καλλιτεχνικά. Τα κομμάτια των «One Direction» δεν τον αντιπροσώπευαν απόλυτα. «Μπορεί να ήμασταν η μεγαλύτερη, η πιο διάσημη μπάντα του κόσμου, αλλά ήταν περίεργο. Μας έλεγαν να δείχνουμε χαρούμενοι για κάτι που δεν ήμασταν καθόλου χαρούμενοι», δήλωσε ο Zayn Malik. Την απόφασή του δεν είδαν με καλό μάτι τα υπόλοιπα παιδιά του συγκροτήματος, εξ ου και είχαν ψυχρανθεί οι σχέσεις τους για ένα διάστημα.

Κι εκεί που όλοι νόμιζαν ότι ο Zayn Malik είχε υπογράψει τη «θανατική του καταδίκη» στη μουσική βιομηχανία, επανήλθε δριμύτερος. Το πρώτο του solo album που κυκλοφόρησε τον περασμένο Μάρτιο, βρέθηκε αμέσως στην κορυφή των αμερικανικών και βρετανικών chart, δικαιώνοντας για άλλη μια φορά τη μητέρα του, που πίστεψε στον τεμπέλη έφηβο γιο της και τον πίεσε να δηλώσει συμμετοχή στο «X-Factor».

malik1

Αλλά κι εκείνος, δεν την άφησε ποτέ παραπονεμένη. Όταν άρχισε να αποκτά φήμη και χρήματα της αγόρασε ένα σπίτι, που τόσο πολύ ποθούσε. Ο Zayn Malik, άλλωστε, δεν θα μπορούσε ποτέ να ξεχάσει τις ταπεινές του ρίζες. Γεννήθηκε στη Βρετανία από Πακιστανό πατέρα και Βρετανίδα μητέρα με Ιρλανδέζικες ρίζες, η οποία ασπάστηκε τον μουσουλμανισμό για να παντρευτεί τον άντρα της ζωής της. Το 2014 δεν δίστασε να υποστηρίξει ανοικτά την Παλαιστίνη και να δεχθεί έτσι απειλές κατά της ζωής του. Παρά τις κατά καιρούς κατηγορίες ότι κάνει πλύση εγκεφάλου στους θαυμαστές του, ο ίδιος υποστηρίζει ότι δεν θέλει να τους επηρεάζει κατά αυτόν τον τρόπο. «Είμαι ένας κανονικός άνθρωπος. Μου αρέσει η μουσική. Κάνω τατουάζ, κάνω λάθη, κάνω σχέσεις. Είμαι ο εαυτός μου».

malik2

Το μόνο που θέλει ο «όμορφος βασιλιάς» -όπως σημαίνει το όνομά του- είναι να πάρει τα πινέλα και να ζωγραφίσει στον καμβά. Κάτι που όπως είχε πει, του είχαν στερήσει στους «One Direction». «Δεν έχει να κάνει με τον αριθμό εισιτηρίων που πωλείς, αλλά με τον κόσμο που αγγίζεις. Θέλω μόνο να κάνω μουσική. Αν οι άνθρωποι θέλουν να την ακούσουν, τότε θα είμαι χαρούμενος. Αν δεν θέλουν, ας μην την ακούσουν. Και με αυτό είμαι cool»!

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS