GOOD LIFEΔΙΑΤΡΟΦΗΑυτές οι τροφές προκαλούν φούσκωμα 

Αυτές οι τροφές προκαλούν φούσκωμα 

Αυτό το ενοχλητικό και μόνιμο φούσκωμα που έχουμε και δεν λέει να φύγει, πολύ πιθανόν να προκαλείται από διάφορες τροφές που καταναλώνουμε και ίσως ο οργανισμός μας δεν τις επεξεργάζεται σωστά.

Μία καλή αρχή είναι να καταναλώνουμε μικρότερα γεύματα ώστε να μην νιώθουμε αυτό το σφίξιμο, τη δυσφορία και το πρήξιμο στην κοιλιά μας.

Μετά το φαγητό είναι κάπως φυσιολογικό να παρατηρούμε φούσκωμα ωστόσο αυτό συνήθως μετά από λίγο υποχωρεί. Τι γίνεται όμως στις περιπτώσεις που δεν υποχωρεί τόσο εύκολα;

Ένας από τους λόγους που φουσκώνει η κοιλιά μας επίσης είναι γιατί συσσωρεύεται μια ασυνήθιστη ποσότητα αερίων εκεί και αυτό συμβαίνει για διάφορους λόγους.

Αρχικά καλό είναι να προσέξουμε τι τρώμε αλλά και τις ποσότητες, όπως επίσης και η ώρες της ημέρας που επιλέγουμε να τρώμε.

Αν λοιπόν το φούσκωμα είναι συχνό πρόβλημα, ξεκινήσετε κόβοντας τα γαλακτοκομικά για να δείτε αν έχετε δυσανεξία στη λακτόζη.

Τροφές που προκαλούν φούσκωμα

Τα τρόφιμα FODMAP είτε δεν χωνεύονται είτε χωνεύονται ατελώς, γεγονός που προκαλεί αυξημένη ζύμωση από τα βακτήρια του εντέρου και δημιουργεί περισσότερα αέρια.

FODMAPs σημαίνει ζυμώσιμοι ολιγοσακχαρίτες, δισακχαρίτες, μονοσακχαρίτες και πολυόλες και αναπτύχθηκε για να περιγράψει αυτούς τους ανεπαρκώς απορροφούμενους υδατάνθρακες βραχείας αλυσίδας που μπορούν να οδηγήσουν σε υπερβολική συσσώρευση υγρών και αερίων, με αποτέλεσμα φούσκωμα, κοιλιακό άλγος και διαταραχές του γαστρεντερικού. Φαινομενικά αθώες τροφές, που μπορούν όμως να προκαλέσουν κοιλιακές διαταραχές.

Τέτοια τρόφιμα είναι:

Μπρόκολο

Φασόλια

Φακές

Σκόρδο

Σιτάρι

Κρεμμύδια

Μήλα

Χυμοί

Κεράσια

Αβοκάντο

Ανθρακούχα ποτά

Ζυμαρικά

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS