GOOD LIFEΔΙΑΤΡΟΦΗLidl Food Academy: Ζούμε καλύτερα, μαγειρεύοντας

Lidl Food Academy: Ζούμε καλύτερα, μαγειρεύοντας

Όλοι θέλουμε να χτίσουμε μια υγιή κουλτούρα γύρω από το φαγητό. Η Lidl θέλει να μας δείξει πόσο εύκολο είναι να τρως υγιεινά και πόσο δημιουργικό (και απλό) είναι να μαγειρεύεις. Το Lidl Food Academy και όλες οι εκδηλώσεις που το πλαισιώνουν, μας δίνουν την ευκαιρία να μαγειρέψουμε μαζί με καταξιωμένους σεφ και να γνωρίσουμε κουζίνες απ’ όλο τον κόσμο. 

ΑΝΤΡΕΑ ΟΡΦΑΝΟΥ  

Τρώμε υγιεινά, δεν σημαίνει τρώμε ανιαρά. Η Lidl με τη δημιουργία της Food Academy θέλει να δείξει σε όλες και όλους μας πόσο απλό είναι να εμπεδώσουμε καλές συνήθειες γύρω από το φαγητό, να ψωνίζουμε φρέσκα και ποιοτικά υλικά χωρίς να ξοδεύουμε τρελά λεφτά και πόσο κοντά μπορεί να φέρει η κουζίνα την οικογένεια και τους φίλους μας. Η Lidl έφερε στην Κύπρο πολλές και νέες γεύσεις από τις κουζίνες όλου του κόσμου, αναδεικνύοντας παράλληλα, εξαιρετικές πρώτες ύλες και προϊόντα από την κυπριακή γη και τους ντόπιους παραγωγούς. Η δημιουργία της Ακαδημίας έρχεται να συμπληρώσει αυτή τη φιλοσοφία, προσφέροντάς μας όλες τις γνώσεις και τις δεξιότητες για να αξιοποιήσουμε όλα τα υλικά στο μάξιμουμ και να δώσουμε στο τραπέζι μας χρώμα, γεύση και θρεπτική αξία!

Είμαστε ό,τι τρώμε

Η Lidl Food Academy ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2015 με μαθήματα μαγειρικής, σεμινάρια διατροφής, γευσιγνωσίας, οινογνωσίας, καθώς και σεμινάρια για εξειδικευμένες κατηγορίες τροφίμων. Υποστηρίζοντας την αξία του υγιεινού, σπιτικού φαγητού με φρέσκες πρώτες ύλες από τον τόπο μας, προσφέρει τις μαγειρικές ικανότητες που θα τις απογειώσουν. Τα μαθήματα απευθύνονται σε ενήλικες αλλά και παιδιά, με το πρόγραμμα Little Chefs που ξεκίνησε το 2022, δίνοντας την ευκαιρία σε παιδιά σχολικής ηλικίας να απασχοληθούν δημιουργικά με τη μαγειρική και παράλληλα οι γονείς να συζητήσουν θέματα που αφορούν τη διατροφή της οικογένειάς με επιστημονικούς συνεργάτες της Lidl Food Academy! Ο άρτια διαμορφωμένος χώρος της Ακαδημίας, στην οδό Στασικράτους 34 στη Λευκωσία, έχει εξοπλιστεί με 6 ολοκληρωμένες και πλήρως οργανωμένες μονάδες, μοντέρνας κουζίνας. Έχει δημιουργηθεί ειδικός χώρος για σεμινάρια και εκδηλώσεις με τραπεζαρία και καφετέρια, ενώ ο κήπος που βρίσκεται στο πίσω μέρος της Ακαδημίας προσφέρεται για δραστηριότητες και φαγητό μέσα στο πράσινο.

Μαθήματα μαγειρικής για ενήλικες

Κάθε μάθημα αποτελεί ξεχωριστή θεματική ενότητα και μπορούν να το παρακολουθήσουν μέχρι 30 άτομα. Αποτελείται από το θεωρητικό και το πρακτικό μέρος. Στους συμμετέχοντες προσφέρονται δωρεάν όλες οι πρώτες ύλες και κάθε μάθημα ολοκληρώνεται σε κοινό τραπέζι όπου όλοι έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα φαγητά που ετοίμασαν. Τα μαθήματα έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να έχουν ενδιαφέρον και να είναι ευχάριστα σε αρχάριους, αλλά και στους έμπειρους της κουζίνας. Όλα τα μαθήματα γίνονται από τους σεφ Κωνσταντίνο Πετεβίνο, Δημήτρη Ιωάννου, Ξένια Ιωάννου και Γιώργος Γεωργίου. Κάθε Σάββατο, από τις 9:00 μέχρι τη 13:00

Πρόγραμμα Ιουνίου

10 Ιουνίου Το τέλειο barbeque

Τα πάντα για το σωστό ψήσιμο, τις μαρινάδες και τις ιδανικές γαρνιτούρες.

17 Ιουνίου Μανία για ζυμαρικά

Όλα τα μυστικά για την τέλεια μακαρονάδα και τις πιο νόστιμες σάλτσες.

Top of Form

24 Ιουνίου Τα καλύτερα της κινέζικης κουζίνας

Τα πιο δημοφιλή πιάτα της κινέζικης κουζίνας, εύκολα και απλά.

Άρωμα και γεύση καλοκαιριού

H Lidl Food Academy με καλοκαιρινή διάθεση ταξιδεύει στη Λεμεσό και στην Πάφο, δίνοντας την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να εξερευνήσουν γεύσεις και αρώματα από όλο τον κόσμο. Επιπλέον, ο χώρος της Λευκωσίας μετατρέπεται σε σινεμά, συνδυάζοντας ταινίες με κουζίνες από όλο τον κόσμο. Αυτό δεν σημαίνει καλοκαίρι;

 Παρέα με τη Lidl Academy θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε διαφορετικές κουζίνες και να περάσουμε χρόνο με τα παιδιά και τους φίλους μας, μαγειρεύοντας, δοκιμάζοντας μπύρες, παρακολουθώντας ταινίες και απολαμβάνοντας μουσική και φαγητό. Μετά από την πανδημία που μας έσπρωξε στην απομόνωση και δοκίμασε τις αντοχές μας και τις κοινωνικές μας σχέσεις, έρχεται ένα καλοκαίρι γεμάτο εκδηλώσεις, με επίκεντρο το φαγητό αλλά και τη χαρά του να μοιράζεσαι.

Adobestock 293047560
Young people with popcorn watching movie in open air cinema, closeup. Space for text

Η Lidl διοργανώνει τον Ιούλιο δύο διήμερες εκδηλώσεις, σε Λεμεσό και Πάφο, στο πλαίσιο του Food Academy. Οι μαγειρικές επιδείξεις, τα μαθήματα για μικρούς σεφ και το Lidl Beer Garden, θα πραγματοποιηθούν στους ανοικτούς χώρους στάθμευσης των καταστημάτων Lidl και σε παρακείμενα πάρκα.

Μαγειρικές επιδείξεις

Μαθήματα μαγειρικής και σεμινάρια από τους σεφ της Lidl Food Academy θα πραγματοποιούνται στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα.

Μικροί σεφ

Τέσσερα μαθήματα μαγειρικής για παιδιά, ηλικιών 6-9 και 8-12, μαζί με τους γονείς τους. Σε κάθε μάθημα θα συμμετάσχουν 12 παιδιά και οι κηδεμόνες τους.

Beer Garden

H Lidl μάς συστήνει τις μπύρες της! Σε ομάδες 80 ατόμων απολαμβάνουμε παγωμένες μπύρες, μαθαίνουμε τα χαρακτηριστικά τους και συνδυάζουμε το ποτό μας με BBQ νοστιμιές.

TASTE THE SUMMER!

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων σε Πάφο και Λεμεσό, διαμορφώνεται ως ακολούθως:

ΠΑΦΟΣ, Lidl Αγίου Παύλου, Σαββατοκύριακο 8 με 9 Ιουλίου

Σάββατο 8/7

8:00-10:00 – Live link Choice FM

10:00 – 12:00 Μικροί ΣΕφ

18:00 – 20:00 Μαγειρικές επιδείξεις

19:30 – 11:30 Beer Garden

Κυριακή 9/7

10:00-12:00 Μικροί Σεφ

18:00-20:00 Μαγειρικές επιδείξεις

19:30 – 11:30 Beer Garden

ΛΕΜΕΣΟΣ, Lidl Μουτταγιάκα, 15 και 16 Ιουλίου

Σάββατο 15/7

8:00-10:00 – Live link Paphos

18:00 – 20:00 Μαγειρικές επιδείξεις

19:30 – 11:30 Beer Garden

Κυριακή 16/7

10:00 – 12:00 Μικροί Σεφ

18:00 – 20:00 Μαγειρικές επιδείξεις

19:30 – 11:30 Beer Garden

 

FOODIEMOVIE NIGHTS

Τέσσερις αγαπημένες ταινίες, έρχονται από τις 18 μέχρι τις 21 Ιουνίου στη Lidl Food Academy στη Λευκωσία (Στασικράτους). Και το καλύτερο; Πριν από τη προβολή θα σερβρίεται φαγητό εμπνευσμένο από τη θεματική της κάθε ταινίας!

18 Ιουνίου με την ταινία Πολίτικη Κουζίνα απολαμβάνουμε γεύσεις από Κωνσταντινούπολη.

19 Ιουνίου θα προβληθεί η ταινία My Big Fat Greek Wedding και θα σερβίρονται όλες οι λιχουδιές της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας.

20 Ιουνίου θα δούμε την ταινία 100 Foot journey, τρώγοντας γαλλική fusion και ινδική κουζίνα.

21 Ιουνίου παρακολουθώντας το Eat, Pray, Love θα δοκιμάσουμε νοστιμιές της ιταλικής κουζίνας και ξεχωριστά Ινδονησιακά εδέσματα.

*paid partnership with Lidl Cyprus

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS