GOOD LIFEΥΓΕΙΑΑγάπα τον εαυτό σου

Αγάπα τον εαυτό σου

Η Άννη Παττίχη, προπονήτρια ζωής (life coach), απαντά σε ερωτήσεις και επιλύει προβλήματα αναγνωστών του philenews μέσα από τη στήλη Life Coach.

ΕΡΩΤΗΣΗ
Έχω ακούσει τα καλύτερα για εσάς. Συγχαρητήρια για αυτό που κάνετε. Χρειάζομαι τη συμβουλή σας για το πως να πάρω τη ζωή μου στα χέρια μου. Φοβάμαι να ρισκάρω και πάντα μένω πίσω. Έχω χάσει την αυτοπεποίθηση μου και δεν προχωρώ. Έχω κλειστεί και έχω αποφασίσει ότι έτσι θα είναι η ζωή μου από εδώ και στο εξής.
Καλή σας μέρα και ευχαριστώ πολύ – Ε

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αγαπητή Ε
Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
Η πιο απλή απάντηση που μπορώ να σου δώσω είναι να αγαπήσεις τον εαυτό σου!
Είσαι το πιο σημαντικό άτομο στη ζωή σου, γιατί μόνο με σένα ζεις 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, 7 μέρες τις βδομάδας, 365 μέρες το χρόνο!

Η αγάπη για τον εαυτό μας είναι η βάση για την υγιή σχέση με τον εαυτό μας και τους άλλους. Εδώ είναι μερικά σημαντικά πράγματα που πρέπει να θυμάστε σχετικά με την αγάπη του εαυτού:

Αυτογνωσία: Για να αγαπήσουμε τον εαυτό μας, πρέπει να κατανοούμε τις ανάγκες μας, τις επιθυμίες μας και τα όριά μας. Η αυτογνωσία είναι σημαντική για να μπορούμε να φροντίζουμε τον εαυτό μας καλύτερα.

Αυτοσεβασμός: Σημαίνει να αντιμετωπίζουμε τον εαυτό μας με σεβασμό και αξία. Αυτό σημαίνει να αποφεύγουμε την αυτοκριτική και να μην αφήνουμε την αρνητική κριτική να επηρεάσει την αυτοεκτίμησή μας.

Ευχαρίστηση: Ζήστε στιγμές ευχαρίστησης! Σημαίνει να απολαμβάνουμε τις στιγμές της ζωής μας και να επιδιώκουμε τις δραστηριότητες που μας κάνουν ευτυχισμένους. Να κάνουμε πράγματα που μας φέρνουν χαρά και ικανοποίηση.

Αποδεχθείτε τον εαυτό σας: Αποδεχθείτε τις δυνατότητες και τα αδυναμίες σας. Κανείς δεν είναι τέλειος, και αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό.

Φροντίστε τον εαυτό σας: Φροντίστε την σωματική και ψυχική υγεία σας. Αυτό περιλαμβάνει καλή διατροφή, άσκηση, αρκετό ύπνο και την αντιμετώπιση του στρες.

Θέστε όρια: Είναι σημαντικό να ξέρετε πότε να πείτε “όχι” σε πράγματα που μπορεί να σας βλάψουν ή να σας εξαντλήσουν.

Ασκήστε αυτό-συγχώρεση: Κανείς δεν είναι απαλλαγμένος από λάθη ή αποτυχίες. Μάθετε από αυτά και συγχωρήστε τον εαυτό σας.

Αναπτύξτε θετική σκέψη: Μάθετε να εστιάζετε στα θετικά στοιχεία της ζωής σας. Η παρέα με θετικούς και χαρούμενους ανθρώπους μας βοηθά να εστιάζουμε στη θετικότητα.
Η αγάπη για τον εαυτό σας είναι ένας σημαντικός παράγοντας για την ευτυχία και την ευημερία σας, καθώς και για την ικανότητά σας να αγαπήσετε και να φροντίσετε τους άλλους. Αγαπώντας τον εαυτό σας, είναι πιο πιθανό να έχετε μια θετική και υγιή συναισθηματική και ψυχική ζωή και να μπορείτε να δίνετε περισσότερο σε άλλους ανθρώπους γύρω σας.

Πολλοί συγχύζουν την αγάπη για τον εαυτό με την εγωισμό και πολλές φορές όταν το εισηγούμαι στους πελάτες μου αντιδρούν. Όταν όμως τους ρωτήσω να μου πουν ποια είναι η θετική και ποια είναι η αρνητική έννοια, κανείς δεν τα συγχύζει!

Μόνο εσύ μπορείς να περιορίσεις τις δυνατότητες σου!
Μόνο εσύ κρατάς το εαυτό σου πίσω!
Και αυτό συμβαίνει μέσα από την μάθηση που έχουμε εισπράξει τόσα χρόνια!
Μάθε να ζεις ελεύθερα!
Μάθε να χαίρεσαι την κάθε στιγμή!
Μάθε να φτάνεις στο μάξιμουμ των δικών σου ικανοτήτων και πιθανοτήτων!

Για να τα πετύχεις όλα αυτά χρειάζεται πρώτα να αποκτήσεις τη γνώση (μια γνώση πολύ διαφορετική απ’ αυτή που ξέρεις τώρα!) και μετά να την εφαρμόσεις στη ζωή σου με καθημερινή εξάσκηση.
Πάνω απ’ όλα μην τα βάζεις κάτω και μην απογοητεύεσαι!
Με την κατάλληλη καθοδήγηση και υποστήριξη μπορείς να πέτυχεις τα πάντα!
Η προπόνηση ζωής σε μαθαίνει ακριβώς πως να ζεις τη ζωή σου με αγάπη, φροντίδα και ευτυχία. Βήμα-βήμα μαθαίνει κάποιος καινούργιους τρόπους διαχείρισης της ζωής και των καθημερινών προκλήσεων.
Όλοι μπορούμε ν’ αλλάξουμε, φτάνει να το θέλουμε και να κάνουμε βήματα σταθερά καθημερινά προς την αλλαγή!

Στείλτε τις ερωτήσεις σας στην
Άννη Παττίχη
TransformNow Coaching Academy
Προπονήτρια Ζωής
ΜΑ Κλινική Ψυχολογία
Υπνοθεραπεύτρια
[email protected]
Tel: 99468260

Annilogo 1

https://www.facebook.com/transformnowannie/
https://www.facebook.com/annie.pattichi
https://www.youtube.com/channel/UCxAAmI3A7Zdczu02KmUEmgw

https://www.linkedin.com/in/anniepattichi/
https://twitter.com/AnniePattichi

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS