ΕΡΩΤΗΣΗ
Σπουδάζω Οικονομικά στην Αγγλία και νιώθω πως τον καιρό που έκανα αυτή την επιλογή δεν ήμουν αρκετά ολοκληρωμένη ως προσωπικότητα και το πιο σημαντικό το σχολείο όπου φοιτούσα δεν με καθοδήγησε σωστά, παρά μόνο σε πολύ συγκεκριμένες κατευθύνσεις. Η χώρα η γλώσσα αλλά κυρίως η σπουδή δεν με αφήνουν να ησυχάσω αφού έχω καθημερινά τάσεις φυγής και θέλω να τα παρατήσω για να ασχοληθώ με κάτι που πραγματικά θέλω (Νομική ή Δημοσιογραφία). Τα πράγματα είναι δύσκολα για μένα αφού πραγματικά απεχθάνομαι τη σπουδή μου και την Αγγλία και δυστυχώς δε μπορώ να σας μεταδώσω τον βαθμό. Αλλά η καθημερινότητα μου είναι ένα δίλημμα του αν θα φύγω ή να μείνω. Νιώθω πως χάνω πραγματικά τον χρόνο μου. – ΚΚ, Λεμεσός

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αγαπητή ΚΚ
Σ’ ευχαριστώ για την ερώτηση σου. Είναι μια ερώτηση που συναντώ πολύ συχνά από φοιτητές και μου δίνεις την ευκαιρία να την απαντήσω για πολλούς!

Είναι αλήθεια ότι στην πλειοψηφία τους οι μαθητές που έχουν να διαλέξουν τί θα ακολουθήσουν στις σπουδές τους, νιώθουν χαμένοι. Είναι μια απόφαση που θα καθορίσει το μέλλον τους και την πορεία της ζωής τους. Δυστυχώς μέσα από την υφιστάμενη παιδία, δεν έχουν την κατάλληλη καθοδήγηση και έμπνευση! Θεωρώ ότι ένα μάθημα αυτογνωσίας και αυτοβελτίωσης θα είναι μια πάρα πολύ χρήσιμή προσθήκη στο πρόγραμμα των σχολείων. Η κάθε ηλικία έχει να μάθει τα δικά της μαθήματα πως να ζει μια εμπνευσμένη ζωή.

Η εμπνευσμένη επιτυχία στη φοιτητική ζωή απαιτεί έναν συνδυασμό πάθους, οργάνωσης και δημιουργικότητας.

Το σημαντικότερο είναι να ακολουθείτε τα πάθη σας και να αναζητάτε συνεχώς ευκαιρίες για να αναπτύξετε τις δεξιότητές σας και να εμπλουτίσετε τη φοιτητική σας εμπειρία. Μην φοβηθείτε να πειραματιστείτε και να εξερευνήσετε νέα πράγματα, καθώς αυτό μπορεί να σας οδηγήσει σε απροσδόκητες και εκπληκτικές ευκαιρίες.

Υπάρχουν 2 πτυχές στην απάντηση που μπορώ να σου δώσω.
Η μια πτυχή είναι ότι τίποτε δεν συμβαίνει τυχαία στη ζωή μας. Όλα γίνονται για κάποιο λόγο. Και ο λόγος είναι για να μάθουμε κάποιο μάθημα. Το μάθημα πάντα έχει να κάνει με την εξέλιξη μας και όχι την ταλαιπωρία μας! Αν ταλαιπωρούμαστε τότε χάνουμε την ουσία και θα επαναλαμβάνουμε μέχρι να μάθουμε. Αυτή τη στιγμή έχεις 2 επιλογές – να σταματήσεις η να συνεχίσεις. Όποιαν επιλογή και αν κάνεις, ζήσε την με ένα δημιουργικό τρόπο! Γιατί αν δεν το κάνεις αυτό, το μόνο άτομο το οποίο θα ταλαιπωρείς, είναι τον εαυτό σου!

Η δεύτερη πτυχή είναι ότι από εσένα εξαρτάται ποιαν πορεία θα χαράξεις στη ζωή σου! Δηλαδή εσύ κάνεις τις συνειδήτες και υποσυνείδητες επιλογές πως θέλεις να διαμορφώσεις τη ζωή σου. Αφού λες ότι σε ενδιαφέρει περισσότερο η νομική και η δημοσιογραφία, τότε ακολούθα το όνειρο σου! Και εδώ θα είναι καλά να διαλέξεις ένα από τα δύο ή να βρεις ένα πρόγραμμα που τα έχει και τα δύο μαζί! Ότι έμαθες στα οικονομικά θα σου είναι πάντα χρήσιμο. Οπότε προχώρα με το όνειρο σου χωρίς να το ψάχνεις!

Ότι και να αποφασίσεις κάνε το με χαμόγελο και χαρά!

Η κάθε επιλογή που θα κάνεις έχει τα δικά της αποτελέσματα, τα οποία είναι πάντοτε τα ιδανικά για μας. Για την μάθηση και εξέλιξη μας. Δεν υπάρχει σωστή ή λάθος επιλογή, υπάρχει μόνο το πως θα διαλέξω να βιώσω την επιλογή που θα κάνω.

Η προπόνηση ζωής σε μαθαίνει ακριβώς πως να κάνεις επιλογές και να στέκεσαι ηρωικά πίσω τους κα να ζεις τη ζωή σου μέσα στην αγάπη, την ηρεμία και την αυτοπεποίθηση. Βήμα-βήμα μαθαίνει κάποιος καινούργιους τρόπους διαχείρισης της ζωής και των καθημερινών προκλήσεων.
Όλοι μπορούμε να αλλάξουμε, φτάνει να το θέλουμε και να κάνουμε βήματα σταθερά καθημερινά προς την αλλαγή!

Στείλτε τις ερωτήσεις σας στην
Άννη Παττίχη
TransformNow Coaching Academy
Προπονήτρια Ζωής
ΜΑ Κλινική Ψυχολογία
Υπνοθεραπεύτρια
[email protected]
Tel: 99468260

https://www.facebook.com/transformnowannie/
https://www.facebook.com/annie.pattichi
https://www.youtube.com/channel/UCxAAmI3A7Zdczu02KmUEmgw

https://www.linkedin.com/in/anniepattichi/
https://twitter.com/AnniePattichi