GOOD LIFEΥΓΕΙΑLidl Wellness Camp: Η καλή ζωή ξεκινά εδώ

Lidl Wellness Camp: Η καλή ζωή ξεκινά εδώ

Σκέψου ένα Σαββατοκύριακο παρέα με μία κορυφαία ομάδα ειδικών, οι οποίοι μπορούν να ξεκλειδώσουν τον καλύτερο εαυτό σου. Το Lidl Wellness Camp που διοργανώνεται για 4η χρονιά, το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Σεπτεμβρίου, στο χωριό Αγρός, προσφέρει εντελώς δωρεάν ακριβώς αυτό: πολύτιμα εργαλεία και γνώσεις για να βελτιώσεις το σώμα σου, την ψυχική ανθεκτικότητα, τη διάθεση και την υγεία σου. 

 ΑΝΤΡΕΑ ΟΡΦΑΝΟΥ 

Οι μεγαλύτερες αλλαγές, ξεκινούν συνήθως με μικρά και σταθερά βήματα. Το να χάσεις μόνιμα εκείνα τα περιττά κιλά που σε ρίχνουν ψυχολογικά, να εκπαιδεύσεις τον εαυτό σου πώς να χειρίζεται τις καθημερινές εντάσεις, να μεγαλώνεις τα παιδιά σου με ψυχική ανθεκτικότητα και να «κολλήσεις» με νέες θετικές συνήθειες όπως μια μέθοδος γυμναστικής που δεν ήξερες καν ότι υπάρχει! Αυτό είναι το διήμερο Lidl Wellness Camp. Μία αφετηρία για θετικές αλλαγές, για χαλάρωση, αναστοχασμό και κυρίως μια εξαιρετική ευκαιρία να πάρεις γνώσεις και εργαλεία από καταξιωμένους επαγγελματίες στους τομείς της διατροφής, της σωματικής και ψυχικής υγείας και ευεξίας.

Ένα διήμερο γεμάτο βιωματικά εργαστήρια, σεμινάρια, δημιουργικές δραστηριότητες και πρακτικές συμβουλές, στο ξενοδοχείο «Ρόδον» στον Αγρό. Στη διάρκεια του διημέρου θα υπάρχουν δραστηριότητες και παιχνίδια για παιδιά με βάση την παιδαγωγική του δάσους και το βράδυ του Σαββάτου θα γίνει προβολή καλοκαιρινού κινηματογράφου! Στο πακέτο, το οποίο περιλαμβάνει τέσσερα άτομα, δηλαδή εσένα και την οικογένεια ή την παρέα σου, περιλαμβάνονται όλα τα γεύματα και ελεύθερη είσοδος σε όλα τα εργαστήρια και σεμινάρια. Το μόνο που χρειάζεται να φέρετε είναι άνετα ρούχα και διάθεση για εξερεύνηση των απεριόριστων δυνατοτήτων που έχει το ανθρώπινο σώμα και το μυαλό.

 Mdz0182 2048px

ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΚΑΛΑ

Το Lidl Wellness Camp διεξάγεται για τέταρτη συνεχή χρονιά φέτος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Φαγητού. Πρόκειται για μία έμπρακτη προσπάθεια της Lidl Κύπρου να μοιραστεί τη φιλοσοφία της, ότι η διατροφή είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ευεξία. «Είμαστε ό,τι τρώμε», λένε εξάλλου οι ειδικοί και εμείς δεν μπορούμε παρά να συμφωνήσουμε, φροντίζοντας να μοιραστούμε τις γνώσεις και τις εμπειρίες που κάνουν τη ζωή καλύτερη. Οι καταξιωμένοι επαγγελματίες και ειδικοί του Wellness Camp, πραγματικά μπορούν να σε καθοδηγήσουν για να αλλάξεις τη ζωή σου. Ποια είναι λοιπόν τα θέματα και ποιοι είναι οι ειδικοί που θα τα αναπτύξουν, συμβάλλοντας σε αυτή τη μοναδική εμπειρία;

6380

*ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ ΚΑΙ ΕΥΕΞΙΑ

Η δρ, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Επιστημών Ζωής και Υγείας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, θα αναπτύξει την έννοια της μακροβιότητας. «Η ιδέα είναι να πεθαίνεις νέος όσο πιο αργά γίνεται» και εμείς εξερευνούμε μαζί της την επιστήμη της ανθρώπινης μακροζωίας, τα βιολογικά φαινόμενα που διατηρούν τη νεότητα μας και τις καθημερινές επιλογές που συμβάλλουν στην υγεία μας. Πρακτικές στρατηγικές για να μεγιστοποιήσουμε την ποιότητα και όχι απλώς τη διάρκεια της ζωής μας.

*ΚΑΛΟΣ ΥΠΝΟΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ

Ο Δρ Νίκος Κωνσταντίνου, Αναπληρωτής Καθηγητής Γνωστικής Νευροεπιστήμης του Τμήματος Επιστημών Αποκατάστασης στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, θα αναπτύξει τη σημασία και την αξία του ύπνου για την ανθρώπινη υγεία. Πώς επηρεάζει ο καλός ύπνος τη μνήμη, τη διάθεση, τη συγκέντρωση, τα συναισθήματα και τη διάθεση μας; Και κυρίως, ποιες είναι οι επιπτώσεις από την έλλειψη του; Οι ευεργετικές ιδιότητες του καλού ύπνου και οι τρόποι για να τον διασφαλίσουμε.

 Mdz0225 2048px

*ΓΙΑΤΙ ΠΑΧΑΙΝΟΥΜΕ

Η Νικολέττα Μιχαηλίδου, Κλινική Διαιτολόγος και Αθλητική Διατροφολόγος, εξηγεί πώς η ποσότητα του φαγητού που καταναλώνουμε μπορεί να μας παχαίνει χωρίς να το καταλαβαίνουμε. Πόσο μας ξεγελούν οι μερίδες; Τι είναι τελικά υγιεινό και τι όχι; Πόση σημασία έχει ο αργός μεταβολισμός, τι είναι οι θερμίδες και πώς διαμορφώνει το σώμα μας η καύση ενέργειας;

 Mdz0814 2048px

*ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ

Η Δρ. Ανθή Λόυτσιου, Κλινική Ψυχολόγος και  Πλαισιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεύτρια, Συντονίστρια Κλινικής Εκπαίδευσης στο Τμήμα Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου εξερευνά το θέμα της γονεϊκότητας και της σχέσης με τα παιδιά μας. Στη συζήτηση με τίτλο «Ενδυναμωμένοι Γονείς για Ανθεκτικά Παιδιά» συμμετέχει και ο Δρ. Αδάμος Χατζηπαναγή, καθηγητής Παιδιατρικής και Προέδρος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Παιδιατρικής. Η παρουσίαση θα ακολουθήσει τον καθημερινό μαραθώνιο της οικογένειας και θα φέρει την επιστήμη της συμπεριφοράς στην υπηρεσία του γονέα ώστε να ενδυναμωθεί ψυχολογικά στο ρόλο του και να βάλει βάσεις για τη ψυχική ανθεκτικότητα στα παιδιά του.

ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΑ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΩΝ

Η Κούλλα Κίκα, Χημικός στο Εργαστήριο Υπολειμμάτων Φυτοφαρμάκων του Γενικού Χημείου του Κράτους αναπτύσσει την επίδραση στον οργανισμό μας αλλά και στο οικοσύστημα της χρήσης φυτοφαρμάκων. Και κυρίως, εξηγεί πώς μπορούν οι καταναλωτές να προστατευτούν  από πιθανούς κινδύνους που εγκυμονούν στα τρόφιμα, με την υιοθέτηση σωστών καθημερινών πρακτικών στο νοικοκυριό μας.

 Mdz0775 2048px

ΜΙΚΡΟΠΛΑΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΜΑΣ

Η Δρ Ξένια Ι. Λοϊζίδου, Πολιτικός Μηχανικός και Ακτομηχανικός μιλάει για την πλαστική ρύπανση και τα μικροπλαστικά που έχουν μπει πλέον στην τροφική μας αλυσίδα και έχουν ανιχνευτεί στο ανθρώπινο σώμα. Το πλαστικό όταν μπει στο φυσικό σύστημα δεν βιοαποκοιδομείται και δεν χάνεται ποτέ. Τι μπορούμε να κάνουμε και πώς συμβιώνουμε με αυτό τον μικρόκοσμο και τις μεγάλες του επιπτώσεις;

ΔΙΑΣΗΜΕΣ ΔΙΑΙΤΕΣ

Η Χριστίνα Αριστοτέλους, Κλινική Διαιτολόγος, αναλύει τις πιο διάσημες δίαιτες, όπως η διαλλειματική νηστεία, η κετογονική διατροφή, η αυστηρή χορτοφαγία και οι δίαιτες detox και τις μακροχρόνιες επιπτώσεις τους στην υγεία. Μπορεί μία δίαιτα να είναι κατάλληλη για όλους; Μπορούν οι δίαιτες αυτές να γίνουν τρόπος ζωής; Ποια τα οφέλη τους στην υγεία και ποιοι οι πιθανοί κίνδυνοι; Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει και να δοκιμάσει δημιουργίες του chef Γιώργου Γεωργίου οι οποίες θα πληρούν χαρακτηριστικά των πιο πάνω διατροφών.

6140

ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΥΕΞΙΑ

Η Ελένη Καραγιώργη, Κλινική Ψυχολόγος και Συντονίστρια Κλινικής Εκπαίδευσης στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου μιλάει για το πώς μπορεί η δουλειά μας να μάς προσφέρει ευεξία. Με τον προβοκατόρικο τίτλο «Μακάρι να περνούσα κι άλλο χρόνο στη δουλειά και άλλες ιστορίες εργασιακής ευεξίας», θα επιχειρήσει να αλλάξει θετικά τη σχέση μας με το εργασιακό μας περιβάλλον.

ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η Δρ. Ελένη Ανδρέου Γεωργάκη, Κλινική Διαιτολόγος και Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας μαζί με τη Δρ. Μαρία Καρεκλά, Κλινική Ψυχολόγο, επιχειρούν να ανοίξουν το δύσκολο θέμα της συναισθηματικής διατροφής. Τρώμε γιατί πεινάμε ή για να αισθανθούμε καλύτερα και να καταπολεμήσουμε το στρες, τη μοναξιά, την ανία και τις εσωτερικές πληγές μας;

 Mdz0775 2048px

ΓΙΟΓΚΑ ΚΑΙ CAPOEIRA

Η Κρίστη Λουκά, ιδιοκτήτρια του Karma Pilates και Fitness Studio θα παρουσιάσει βασικές, καθημερινές ασκήσεις γιόγκα και ευλυγισίας. Ο Mastre Casquinha (Cas) εκπαιδευτής Capoeira θα παρουσιάσει τη συναρπαστική βραζιλιάνικη μέθοδο γυμναστικής αλλά και εκτόνωσης που διοχετεύει το στρες στον «πολεμικό χορό».

ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΡΟΤΥΠΟ ΖΩΗΣ

Η Μαρία Μάρκου Πικούα, Παραολυμπιονίκης Άρσης Βαρών σε Πάγκο, θα μιλήσει τη δική της εμπειρία, από την αναπηρία στον αθλητισμό και τα μετάλλια. Με τίτλο «Στάσου στα πόδια της ψυχής και ζήσε τη μαγεία της ζωής» θα δώσει την δική της προοπτική για το τι θέλουμε και τι μπορούμε να κάνουμε.

2560

Info:

Δηλώστε συμμετοχή στο www.lidlfoodacademy.com.cy για να συμμετάσχετε στην κλήρωση που θα αναδείξει τους 20 τυχερούς που θα απολαύσουν εντελώς δωρεάν το 4ο Lidl Wellness Camp μαζί με την οικογένεια ή την παρέα τους. Κάθε συμμετοχή ισχύει για 4 άτομα, έτσι συνολικά το διήμερο απευθύνεται σε 100 άτομα.

 Mdz0263 2048px

 

*paid partnership with Lidl Cyprus’

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS