GOOD LIFEΥΓΕΙΑΜια πρώτη γνωριμία με τη Life Coach Άννη Παττίχη

Μια πρώτη γνωριμία με τη Life Coach Άννη Παττίχη

Σας καλωσορίζω στην καινούργια στήλη του Φιλελεύθερου. Μια στήλη αυτογνωσίας και αυτοβελτίωσης. Εδώ, σε αυτήν την στήλη, θα διαπραγματευτούμε μαζί έναν κόσμο γεμάτο θέματα που ενδιαφέρουν και εμπνέουν. Θα εξερευνήσουμε μαζί ότι σας προβληματίζει και σας προκαλεί. Είτε είναι μεγάλες επιλογές ζωής ή μικρές προκλήσεις τις καθημερινότητας.

Περιμένουμε τις δικές σας ερωτήσεις ή απορίες τις οποίες θα απαντούμε με απλό και κατανοητό τρόπο. Θέλουμε να δώσουμε μέσα από αυτή την στήλη την ευκαιρία στον κόσμο να μας κάνει ερωτήσεις για τα θέματα που τους απασχολούν και να τα απαντούμε με τον πιο απλό και κατανοητό τρόπο. Ασφαλώς θα είναι ανώνυμα. Ελπίζουμε ότι με αυτό τον τρόπο θα μπορεί ο κόσμος να παίρνει απαντήσεις στις πολλές ερωτήσεις που έχουν. Πιστεύω ότι ο κόσμος διψά για απαντήσεις για τις καθημερινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν.

Να σας συστηθώ λίγο. Το 1998 τέλειωσα το Μεταπτυχιακό μου στην Κλινική Ψυχολογία και άρχισα δειλά-δειλά να βλέπω πελάτες. Στην πορεία αντιλήφθηκα ότι ήθελα να προσθέσω και άλλα εργαλεία στο καλάθι μου σαν ψυχοθεραπεύτρια, για να μπορώ να βοηθώ τους πελάτες μου πιο ολοκληρωτικά.
Το πρώτο που πρόσθεσα ήταν η υπνοθεραπεία, που πάλι ήταν κάτι το πρωτόγνωρο στην Κύπρο εκείνη την εποχή. Μετά ακολούθησε το EFT (Τεχνικές Συναισθηματικής Απελευθέρωσης) και ο Νευρο-γλωσσικός Προγραμματισμός NLP. Στην πορεία ακολούθησε και το life coaching και η Συναισθηματική Νοημοσύνη (EQ), τα οποία ολοκλήρωσαν το καλάθι. Τώρα εργάζομαι σαν Προπονήτρια Ζωής χρησιμοποιώντας όμως όλα τα πιο πάνω εργαλεία και άλλα πολλά που απέκτησα μέσα στα χρόνια και εξακολουθώ να μορφώνομε.

Μια ερώτηση που μου κάνουν συχνά είναι να εξηγήσω ποια είναι η διαφορά της ψυχοθεραπείας και του life coaching. Και τα δύο βοηθούν με τον δικό τους τρόπο, αλλά μέσα από την εμπειρία μου εγώ προτιμώ το life coaching. Θα έλεγα, με απλά λόγια, ότι η ψυχοθεραπεία επικεντρώνεται περισσότερο στα προβλήματα, ενώ το life coaching επικεντρώνεται περισσότερο στις λύσεις. Η προπόνηση ζωής σου δίνει την συνεχή και σταθερή υποστήριξη για να μπορείς να κάνεις τις αλλαγές που θέλεις και να αλλάξεις οποιαδήποτε περιοριστικά πιστεύω σε κρατούν πίσω.

Υπάρχει ακόμα χώρος για βελτίωση στην κατανόηση του life coaching, αλλά πιστεύω ότι οι περισσότεροι είναι πια ενημερωμένοι και αποζητούν τις υπηρεσίες των life coach.

Το life coaching είναι πιο άμεσο, πιο πρακτικό και πιο αποτελεσματικό. Είχε μια σταθερή άνθηση από τις αρχές του 21 αιώνα και συνεχίζει την ‘ανοδική’ του πορεία. Το επόμενο που εύχομαι να γίνει, είναι να ενταχθεί και το life coaching στο ΓΕΣΥ!

Τι είναι η Συναισθηματική Νοημοσύνη
Με απλά λόγια είναι η ικανότητα μας να μπορούμε να διαχειριζόμαστε τις διάφορες καταστάσεις της ζωής μας χωρίς να διαλυόμαστε! Στις συνεδρίες με τους πελάτες μου τους βοηθώ να αυξήσουν τον δείκτη του EQ τους, ώστε να μπορούν να ‘κυλούν’ με ευκολία στη ζωή. Το EQ θεωρείται τώρα πιο σημαντικό από το ΙQ. Για να μην παρεξηγηθώ και τα δύο είναι σημαντικά και μας προσφέρουν δεξιότητες και ικανότητες, απλά όταν αυξήσουμε το EQ μας, μπορούμε να πλοηγηθούμε με μεγαλύτερη άνεση στη ζωή.

Οι περισσότεροι μου πελάτες έρχονται για συγκεκριμένα θέματα, όπως το στρες, οι κρίσεις πανικού, οι φοβίες, κατάθλιψη, σταμάτημα του καπνίσματος, συναισθηματικές απογοητεύσεις, έλλειψη αυτοπεποίθησης, θάνατο προσφιλούς ατόμου, επαγγελματικές και προσωπικές προκλήσεις και άλλα πολλά και οι περισσότεροι καταλήγουν να αλλάζουν την ζωή τους. Όπως μου αρέσει να το περιγράφω – βλέπω μικρά θαύματα να γίνονται καθημερινά στο γραφείο μου. Με αυτά και άλλα πολλά θέματα θα καταπιαστούμε στην στήλη μας.

Το σημαντικό είναι να μπορούμε να διαχειριζόμαστε όλες τις προκλήσεις της ζωής μας με άνεση και δημιουργικότητα, δηλαδή να αυξήσουμε το EQ μας. Όλοι μας αντιμετωπίζουμε και θα αντιμετωπίσουμε προκλήσεις παντός είδους. Όταν εγώ καλλιεργήσω μια θετική στάση προς τη ζωή τότε βρίσκω πιο άμεσα και εύκολα λύσεις, με ηρεμία και γαλήνη. Το στρες στις μέρες μας είναι η πιο μεγάλη πανδημία!

Ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε αυτό το ταξίδι μαζί σας και να ακούσουμε τις απόψεις και τις ιδέες σας. Μείνετε συντονισμένοι………..!

Στείλτε τις ερωτήσεις σας στην
Άννη Παττίχη
TransformNow Coaching Academy
Προπονήτρια Ζωής
ΜΑ Κλινική Ψυχολογία
Υπνοθεραπεύτρια
[email protected]
Tel: 99468260

https://www.facebook.com/transformnowannie/

https://www.facebook.com/annie.pattichi

https://www.youtube.com/channel/UCxAAmI3A7Zdczu02KmUEmgw

https://www.linkedin.com/in/anniepattichi/

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS