GOOD LIFEΥΓΕΙΑΠαγκόσμια Ημέρα Γονιμότητας: Τροφές που μπορούν να αυξήσουν τις πιθανότητες σύλληψης

Παγκόσμια Ημέρα Γονιμότητας: Τροφές που μπορούν να αυξήσουν τις πιθανότητες σύλληψης

Σήμερα, στις 15 Ιουνίου, γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Γονιμότητας. Αυτή η επίσημη ημέρα  αποτελεί μέρα ευαισθητοποίησης, ενημέρωσης και πρόληψης για τη σωστή διαχείριση της γονιμότητας

Η γονιμότητα αποτελεί ένα σημαντικό θέμα παγκοσμίως, καθώς πολλά ζευγάρια αντιμετωπίζουν προκλήσεις και δυσκολίες στην επίτευξη της σύλληψης. Τα προβλήματα με τη γονιμότητα μπορεί να οφείλονται σε ποικίλους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων της ηλικίας, της υγείας, του τρόπου ζωής και των γενετικών παραγόντων.

Ορισμένες τροφές που μπορείτε να συμπεριλάβετε στη διατροφή σας για να βελτιώσετε τις πιθανότητες επίτευξης επιθυμητής εγκυμοσύνης:

Φρούτα και λαχανικά: Αβοκάντο, Μπανάνα, Φράουλα, Πορτοκάλι είναι κάποια από τα φρούτα που μπορούν να βοηθήσουν στη ρύθμιση των ορμονών και στην υγεία του αναπαραγωγικού συστήματος.

Φυτικές ίνες : Ζυμαρικά ολικής άλεσης, μαύρο ψωμί, καστανό ρύζι, κινόα κ.λπ. Σε περίπτωση που υπάρχει δυσανεξία στη γλουτένη, θα πρέπει να αποφύγετε δημητριακά σιτάρι, κριθάρι, σίκαλη και βρώμη

Λιπαρά ψάρια : Ο σολομός, οι σαρδέλες, η ρέγκα είναι καλές επιλογές ψαριών πλουσίων σε ωμέγα-3, τα οποία είναι καλά λιπαρά που παίζουν ρόλο στην παραγωγή ορμονών, τη μείωση της φλεγμονής και στη ρύθμιση του κύκλου της γυναίκας.

Υψηλής ποιότητας πρωτεΐνες: Οι πηγές υψηλής ποιότητας πρωτεΐνης, όπως το κότοπουλο, το ψάρι, τα φασόλια, και ο σολωμός, μπορούν να βοηθήσου στην παραγωγή  ωαρίων.

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά, όπως η βιταμίνη C, η βιταμίνη E. Προσθέστε στη διατροφή σας αμύγδαλα, σπανάκι, μπρόκολο και σκόρδο

Τι να αποφεύγετε:

Επεξεργασμένη σόγια : Aποφύγετε επεξεργασμένες τροφές της όπως γάλα σόγιας, μπιφτέκια σόγιας κ.ο.κ. και προτιμήστε σόγια που έχει υποστεί ζύμωση

Eπεξεργασμένη ζάχαρη : Προτιμήστε μέλι, σιρόπι σφενδάμου, αγαύης κ.ο.κ. 

Aλκοόλ, καφεΐνη : Eιδικά σε υπερκατανάλωση, μπορούν να δράσουν αρνητικά σε θέματα γονιμότητας.

Έντονο στρες : Ξεκινήστε δραστηριότητες που σας αποφορτίζουν και καταναλώστε ροφήματα που χαλαρώνουν, όπως το χαμομήλι

Είναι σημαντικό λοιπόν κάθε γυναίκα που αντιμετωπίζει πρόβλημα γονιμότητας να γνωρίζει το σώμα της και τις εξιδεικευμένες της ανάγκες και σε συνεννόηση πάντοτε με τον γυναικολόγο της να ακολουθεί μια διατροφή και συμπληρώματα που προάγουν την γονιμότητα της.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS