ΜΟΔΑΑπό τη φύση οι επιρροές της συλλογής της Mary Katrantzou στο LFW

Από τη φύση οι επιρροές της συλλογής της Mary Katrantzou στο LFW

 

H Mary Katrantzou από την πρώτη στιγμή τράβηξε τα βλέμματα του κόσμου της μόδας. Και πώς θα μπορούσε να μην το κάνει άλλωστε; Τα έντονα χρώματα, τα καλειδοσκοπικά μοτίβα, οι mix’n’match συνδυασμοί, αλλά και αργότερα, οι παράξενες υφές και οι ιδιαίτερες γραμμές της, ήταν κάτι διαφορετικό, κάτι αναπάντεχο. Έτσι δεν δυσκολεύτηκε καθόλου να ξεχωρίσει και τελικά να γίνει μία πραγματικά σημαντική σύγχρονη σχεδιάστρια.

 

Πολλές φορές έχει πει πως εμπνέεται από τη φύση. Τα χρώματα που βλέπει καθώς και τα διαφορετικά patterns, έχουν γίνει πολλές φορές η αφορμή για να σχεδιάσει τις συλλογές της. Και μπορεί τα μοτίβα της να είναι πιο βιομηχανικά τελικά, όμως πίσω από αυτά βρίσκεται μια έμπνευση που προέρχεται από τη φύση. Αυτή ακριβώς η έμπνευση ήταν ακόμα πιο εμφανής στη συλλογή που μόλις παρουσίασε στην Εβδομάδα Μόδας στο Λονδίνο.

Γη, νερό, αέρας, φωτιά, τα στοιχεία της φύσης ήταν αυτά που τελικά την οδήγησαν να φτιάξει μια ready-to-wear συλλογή με πολλά στοιχεία Υψηλής Ραπτικής. Η χρωματική παλέτα περιλάμβανε όλες τις αποχρώσεις της ίριδας οι οποίες χρωμάτισαν φτερά, κεντήματα, λαμέ και βολάν. Όλα μαζί δημιούργησαν αυτό το -οικείο σε όλους πλέον-ψυχεδελικό πάρτι, που κάνει τα ρούχα της λίγο πιο πολύτιμα από αυτά των άλλων σχεδιαστών. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός πως υπάρχουν άνθρωποι στον κόσμο που συλλέγουν αντιπροσωπευτικά κομμάτια από τις συλλογές της, οι οποίες έχουν κάθε φορά και ένα διαφορετικό θέμα.

 

Για όσους πιστεύουν ότι η μόδα είναι τέχνη, η Mary Katrantzou είναι το τέλειο παράδειγμα. Μπορεί στη συλλογή της όλα τα ρούχα να μην είναι φορέσιμα, και κάποια να μοιάζουν περισσότερο με κοστούμια, όμως στην πραγματικότητα κάνει τη μόδα εφαρμοσμένη τέχνη.

πηγή: missbloom.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS