ΜΟΔΑΗ Κάρα Ντελεβίν απαντάει σε όσους βρίζουν τον Λάγκερφελντ

Η Κάρα Ντελεβίν απαντάει σε όσους βρίζουν τον Λάγκερφελντ

Τον πιο πιστό του υπερασπιστή στο πρόσωπο της Κάρα Ντελεβίν έχει ο Καρλ Λάγκερφελντ, ακόμα και μετά θάνατον. Το μοντέλο αντέδρασε σφόδρα μέσω κοινωνικών δικτύων στον πόλεμο που δέχεται ο σχεδιαστής που πέθανε την Τρίτη σε ηλικία 86 ετών, καθώς πολλοί τον επικρίνουν ακόμα και τώρα για κάποιες από τις απόψεις που εξέφραζε όσο βρισκόταν στην ζωή.

Αφορμή για το ξέσπασμα της Ντελεβίν, που ούτε λίγο ούτε πολύ είπε το… αυτονόητο «ας τα λέγατε όσο ζούσε», ήταν ένα σχόλιο της ηθοποιού Τζαμίλα Τζαμίλ. Η 32χρονη πρωταγωνίστρια του «The Good Place» έγραψε για τον Λέγκερφελντ: «Χαίρομαι που κάποιος το είπε. Ακόμα κι αν είναι κάπως νωρίς. Ένας αγενής, χοντρο-φοβικός μισογύνης δεν θα έπρεπε να αναφέρεται σε όλο το διαδίκτυο ως ένας “άγιος που έφυγε νωρίς”. Σίγουρα ήταν ταλαντούχος, αλλά δεν ήταν και ο καλύτερος άνθρωπος».

Η μούσα της Chanel και του Καρλ Λάγκερφελντ Κάρα Ντελεβίν απάντησε μέσω του λογαριασμού της στο Twitter. «Σοβαρά, δείξτε λίγο σεβασμό» έγραψε και συμπλήρωσε το ποστ της με έναν στίχο από τραγούδι του Τζέιμς Μπλέικ, που είναι ο σύντροφος της Τζαμίλα Τζαμίλ: «απλώς πήγαινε σπίτι και μίλα άσχημα για όλους (‘just go home and ‘talk s**t about everyone’)».

Επίσης, συνέχισε: «Είχε γεννηθεί το 1933! Δεν λέω ότι συμφωνώ με κάποια από όσα είχε πει. Είμαι πολύ συγκινημένη και θρηνώ τον θάνατό του και νιώθω ότι πρέπει να μιλήσω γι’ αυτόν που δεν είναι εδώ να μιλήσει για τον εαυτό του. Όλοι έχουν την άποψή τους και πρέπει να πω κι εγώ τη δική μου. Το μόνο που θέλω είναι ο καθένας να αγαπά τον άλλο, ανεξαρτήτως περιστάσεων. Απλώς, παρακαλώ, κατανοήστε πως είναι μια εξαιρετικά φορτισμένη περίοδος και πρέπει να προσπαθήσουμε να χρησιμοποιήσουμε την αγάπη αντί του μίσους. Όλα αυτά έπρεπε να λέγονται όσο κάποιος είναι ζωντανός, όχι την ημέρα μετά το θάνατό του».

Η Τζαμίλα Τζαμίλ όμως δεν το άφησε εκεί, επανήλθε λέγοντας στην Ντελεβίν πως εκείνη ως προνομιούχα, αδύνατη και λευκή δεν έγινε ποτέ αντικείμενο μίσους από τον Λάγκερφελντ: «Δεν θεωρώ πως με προσβάλεις. Απλώς πιστεύω πως πολλοί χοντροί άνθρωποι, άνθρωποι προς τους οποίους ήταν ρατσιστής, άνθρωποι που επηρεάστηκαν από τον τοξικό μισογυνισμό του, πληγώνονται όταν βλέπουν ότι τον αποχαιρετούν σαν να ήταν άγιος. Εμείς έχουμε προνόμια κι έτσι ήταν καλός μαζί μας. Πλήγωσε πολύ κόσμο».

 

Ούτε η Ντελεβίν όμως το άφησε εκεί: «Με στεναχωρεί βαθιά που ο οποιοσδήποτε πληγώθηκε, δεν το συμμερίζομαι. Δεν είναι δυνατόν να ζήσεις χωρίς να πληγώσεις κάποιους ανθρώπους. Δεν ήταν άγιος, ήταν ένας άνθρωπος όπως όλοι μας που κάνουμε λάθη κα θα έπρεπε να έχουμε όλοι την ευκαιρία να συγχωρεθούμε γι’ αυτά».

«Και πάλι, δεν μπορούμε να συμψηφίσουμε δεκαετίες κακοποιητικής ρητορικής προς μειονότητες με το “απλώς άνθρωπος” ή “έκανε λάθη”, το να το κάνεις μια φορά και να ζητήσεις συγγνώμη είναι ένα πράγμα, το να το κάνεις ξανά και ξανά παρά την κατακραυγή, τότε είσαι κακός άνθρωπος. Λυπάμαι που μιλώ έτσι για κάποιον που αγαπάς», επέμεινε η Τζαμίλα Τζαμίλ.

Την τελευταία κουβέντα όμως είχε η Κάρα Ντελεβίν: «Συμφωνώ, αλλά μην τον αποκαλείς “κακό άνθρωπο”, αυτό απλώς δεν είναι δίκαιο. Πρέπει να μιλάμε για τους ανθρώπους που είναι ζωντανοί, που έχουν εξουσία, που κυβερνούν τον κόσμο και οι οποίοι πληγώνουν, καταστρέφουν πολλές περισσότερες ζωές από ότι αυτός ο άνθρωπος που πέθανε μόλις χθες».

 

View this post on Instagram

 

❤️Forever❤️

A post shared by Cara Delevingne (@caradelevingne) on

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS