ΜΟΔΑΌσκαρ: Οι 10+1 καλύτερες εμφανίσεις όλων των εποχών στο κόκκινο χαλί

Όσκαρ: Οι 10+1 καλύτερες εμφανίσεις όλων των εποχών στο κόκκινο χαλί

Λίγες μόνο ώρες πριν την σημαντικότερη γιορτή του κινηματογράφου, εκτός από τις προβλέψεις και τα προγνωστικά σχετικά με τα φαβορί, πληθαίνουν και οι αναφορές στις αξέχαστες στιγμές των προηγούμενων ετών.

Άλλωστε εδώ και μήνες οι προσωπικοί στιλίστες των σταρ έχουν βάλει τα δυνατά τους, προσπαθώντας να βρουν τα πιο εντυπωσιακά φορέματα, αξεσουάρ και κοσμήματα που θα “χτίσουν” την πολυπόθητη red carpet εμφάνιση.

Αξέχαστη η εμφάνιση της μυθικής Grace Kelly, το 1955, όταν της απονεμήθηκε το Όσκαρ Καλύτερης Ηθοποιού για την ταινία “The Country Girl”, με φόρεμα Edith Head, στο πράσινο χρώμα της μέντας.

Το 1961, η Elizabeth Taylor μαγνήτισε τα βλέμματα και έμεινε στην ιστορία των πιο καλοντυμένων, φορώντας μια λιτή δημιουργία Christian Dior, η οποία συνδύαζε το απαλό κίτρινο χρώμα και τα floral μοτίβα.

Στο πρόσφατο παρελθόν, η Julia Roberts εντυπωσίασε με μια vintage δημιουργία Valentino, κατά τη βράβευσή της με το Όσκαρ Καλύτερης Ηθοποιού, για το φιλμ “Erin Brockovich”.

Πανέμορφη και η Gwyneth Paltrow με το total white σύνολο Tom Ford.

Ο Hubert de Givenchy σχεδίασε αποκλειστικά για την Audrey Hepburn ένα μοναδικό φόρεμα, σε γραμμή 1950s. Ρομαντικό, αθώο, απόλυτα θηλυκό και ταυτόχρονα σέξι με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο, ήταν φτιαγμένο από πολλά μέτρα ύφασμα και πολυτελή δαντέλα σε πολύ ανοιχτό κρεμ χρώμα, ενώ τόνιζε ακόμα περισσότερο τη μέση της ηθοποιού με μια λεπτή ζώνη.

Το γαλάζιο φόρεμα Prada, αρχαιολληνικής γραμμής με το οποίο εμφανίστηκε η νικήτρια του Όσκαρ β’ γυναικείου ρόλου, Lupita Nyong’o φαίνεται ότι κέρδισε τη μάχη στο κόκκινο χαλί του 2014. Η ηθοποιός από την Κένυα χρίστηκε ως η πιο καλοντυμένη της βραδιάς, και κατάφερε να τραβήξει όλα τα φωτογραφικά φλας πάνω της. «Αυτό το Prada φτιάχτηκε για μένα. Είναι γαλάζιο και μου θυμίζει τον ουρανό του Nairobi» είπε στο αμερικανικό δίκτυο E!

Το 2002 η πανέμορφη Halle Berry επιλέγει το φόρεμα του Elie Saab.

Ο Guy Laroche ήρθε ξανά στο προσκήνιο με αυτήν την υπέροχη σκούρα μπλε τουαλέτα με την ανοιχτή πλάτη που φόρεσε η Swank. Η βραδιά της έκλεισε πολύ ωραία, καθώς κέρδισε και το βραβείο Α’ γυναικείου ρόλου.

Το υπέροχο φόρεμα της Nicole Kidman (1997) φτιαγμένο από τον John Galliano για τον Christian Dior.

Τα πολλά φρου-φρου συνήθως είναι αποτυχία αλλά αυτό το φόρεμα της Penelope Cruz το 2007 από τον οίκο Versace ήταν απλά “ποίημα” όπως είπαν οι δημοσιογράφοι στο κόκκινο χαλί.

Η Jennifer Lawrence παρέλαβε το Όσκαρ Α’ γυναικείου ρόλου, φορώντας ένα ονειρεμένο haute couture νυφικό του οίκου Dior.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS