ΜΟΔΑSHOPPINGTips για να οργανωθείς σωστά στις χριστουγεννιάτικες αγορές και να μην βγείς...

Tips για να οργανωθείς σωστά στις χριστουγεννιάτικες αγορές και να μην βγείς εκτός budget

Oι γιορτές των Χριστουγέννων πλησιάζουν και οι αγορές είναι κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Όλο και κάποιο δώρο θα θέλουμε να πάρουμε για τα αγαπημένα μας πρόσωπα, ωστόσο εμείς θα σας δώσουμε μερικές συμβουλές ώστε να μην βγείτε πολύ εκτός budget. Aυτό μπορεί να γίνει με σωστό προγραμματισμό και έξυπνες ιδέες για δώρα, που θα είναι και χρήσιμα και οικονομικά.

Τι να κάνετε λοιπόν, ώστε να μην ξοδέψετε πολλά χρήματα στις αγορές των Χριστουγέννων; Πάρτε μολύβι και χαρτί ώστε να οργανωθείτε έγκαιρα.

Όριο στο budget από την αρχή και μείνετε σε αυτό:  Είναι από τα σημαντικότερα σημεία της οργάνωσης σας. Για να εξοικονομήσετε χρήματα στα δώρα των Χριστουγέννων πρέπει να μείνετε στο όριο που έχετε θέσει εξ αρχής. Μπορείτε να βγάζετε ένα ποσό κάθε μήνα, λίγους μήνες πριν έρθουν οι γιορτές και να το βάζετε στην άκρη. Καλό είναι επίσης, να έχετε σκεφτεί περίπου πόσα χρήματα θέλετε να ξοδέψετε για κάθε δώρο, για να κάνετε έναν σωστό υπολογισμό. Όλο αυτό μπορεί να μη φαίνεται και πολύ διασκεδαστικό, αλλά δείτε το ως μια δημιουργική πρόκληση.

Λίστα με τα δώρα σας: Αρχίστε να ψάχνετε για αυτά, αρκετά νωρίτερα από την εορταστική περίοδο, που θα γίνεται χαμός ως συνήθως. Αρχίστε να ψάχνετε ιδέες οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου, όπως για παράδειγμα στις εκπτώσεις. Αν ξεκινήσετε να ψωνίζετε νωρίς, κάντε μια λίστα με το τι έχετε αγοράσει σε ποιον και τι άλλα χρειάζεται να αγοράσετε, για να μην μπερδευτείτε. Επίσης, μπορείτε να κάνετε τις αγορές σας και online, όπου συχνά υπάρχουν πολύ καλές προσφορές για διάφορα είδη.

Αγοράστε extra μικρά δώρα: Κατά τη διάρκεια των διακοπών, είναι σύνηθες να σας καλούν τελευταία στιγμή σε κάποιο πάρτι ή σε κάποια συγκέντρωση φίλων. Και φυσικά, δεν μπορείτε να πάτε με τα χέρια άδεια. Γι’ αυτό, μια καλή ιδέα είναι να προετοιμαστείτε από πριν, αγοράζοντας ένα-δυο έξτρα δωράκια, όπως ένα μπουκάλι κρασί ή ένα όμορφο διακοσμητικό, που δεν πάνε ποτέ χαμένα.

DIY δωράκια με την δική σας πινελιά: Τι πιο όμορφο από ένα αναμνηστικό δώρο προς κάποιον, που θα έχει κάτι που έχει φτιαχτεί από εσάς με αγάπη. Για παράδειγμα βρες ένα γυάλινο βαζάκι από μαρμελάδα ή μέλι. Πρόσθεσε μέχρι τη μέση περίπου του βάζου κόκκους καφέ ή τριμμένη κανέλα ή ό,τι άλλο θέλεις για μία υπέροχη μυρωδιά. Αγόρασε κεράκια ρεσό και τοποθέτησε ένα στο κέντρο. Απ’ έξω μπορείς να σχεδιάσεις αστεράκια ή να ρίξεις χρυσόσκονη και πάνω πάνω να δέσεις σε φιόγκο μια χρωματιστή κορδέλα. Πριν το δωρίσεις μην ξεχάσεις να το κλείσεις με το καπάκι του για να μην αδειάσει το περιεχόμενο.

Χρήσιμο tip: Αγοράστε κάτι που θα σας αρέσει και εσάς και δε θα σας πειράζει αν τελικά δε χρειαστεί να το δώσετε και μείνει στα δικά σας χέρια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS