UncategorizedΡαμόνα Φίλιπ: «Ήξερα πάντα πού ήθελα να φτάσω»

Ραμόνα Φίλιπ: «Ήξερα πάντα πού ήθελα να φτάσω»

Η βασίλισσα των εξωφύλλων, που με την αισθητική της έχει καταφέρει να επαναπροσδιορίσει τους κανόνες του στιλ, αλλά και να εισαγάγει τον όρο «lifestyle» στην κυπριακή πραγματικότητα, θυμάται την πρώτη της συνέντευξη στο «Down Town» και δηλώνει ότι δεν θα σταματήσει ποτέ να κυνηγά τα όνειρά της.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΝΙΑ ΝΕΟΚΛΕΟΥΣ

Ανατρέχοντας στην πρώτη σου συνέντευξη το 2006, η δήλωση που κάνει, χωρίς αμφιβολία, τη μεγαλύτερη αίσθηση είναι το «Ονειρεύομαι κάποια στιγμή να είμαι γνωστή και οι δημιουργίες μου να είναι σε πολλά καταστήματα, σε ολόκληρο τον κόσμο». Ζώντας πλέον το όνειρό σου, πώς σε κάνει να αισθάνεσαι αυτή η ανάμνηση;

Είναι καταπληκτικό να ξεφυλλίζεις μια παλιά συνέντευξη, να κοιτάς πίσω και να θυμίζεις στον εαυτό σου την πορεία, από την ευχή που έκανες τότε μέχρι την πραγματικότητα που ζεις σήμερα. Συγκινούμαι και αισθάνομαι περήφανη, γιατί παρόλο που εκείνη την εποχή έκανα τα πρώτα μου βήματα στον χώρο της μόδας, θυμάμαι την αποφασιστικότητα και τη θέληση που είχα για να πετύχω. Και παρόλο που, τότε, δεν μπορούσα να γνωρίζω πόσο μακρύς θα ήταν αυτός ο δρόμος ήξερα πως ήμουν και πως παραμένω πάντα έτοιμη να δουλέψω σκληρά και να παλέψω για τα όνειρα και τις επιθυμίες μου.

ramona

Περίμενες ότι η ζωή σου θα έπαιρνε μια τέτοια τροπή και ότι το όνομά σου θα αγκαλιαζόταν από τόσο πολύ κόσμο;

Τότε, ίσως να μην ήξερα ακριβώς την πορεία που θα έπαιρνε η ζωή μου, όμως, σίγουρα ήξερα πού ήθελα να φτάσω. Κάθε φορά που λαμβάνω την αγάπη του κόσμου, αισθάνομαι την ίδια έκπληξη και την ίδια ευγνωμοσύνη, όπως την πρώτη φορά. Είναι απερίγραπτο το συναίσθημα να κάνεις κάτι που αγαπάς κι αυτό να αγκαλιάζεται από τον κόσμο. Μόνο ευγνωμοσύνη μπορώ να αισθάνομαι.

Παρακολουθώντας την πορεία σου τι κρατάς και τι αφήνεις από όλη αυτή τη διαδρομή;

Κρατάω τα πάντα, γιατί έχω πάρει πολλά από αυτή η διαδρομή. Έχω ζυμωθεί μέσα από τη δουλειά μου, έχω μεγαλώσει μαζί της. Ό,τι κάνω είναι αναπόσπαστο μέρος του εαυτού μου. Με ορίζει, με κάνει αυτή που είμαι. Δεν υπάρχει επιτυχία ή αναποδιά που θα ήθελα να αλλάξω. Η διαδρομή είναι αναπόσπαστο κομμάτι της επιτυχίας.

ramona

Ποια συμβουλή θα έδινες στις γυναίκες που βρίσκονται τώρα στο ξεκίνημά τους;
Να μην παρατάνε ποτέ τα όνειρά τους. Με κάθε εμπόδιο να πεισμώνουν, να επιμένουν και να συνεχίζουν μέχρι τη μέρα που όσα ονειρεύονται θα είναι πια πραγματικότητα. Να ξέρουν τι θέλουν και να δουλεύουν με ήθος, χωρίς να πατάνε επί πτωμάτων. Κι όταν έρθει η ώρα της επιτυχίας, να θυμηθούν όσους τους βοήθησαν. Ποτέ δεν καταφέρνουμε τίποτα μόνοι μας. Να είναι ευγνώμονες και να το δείχνουν.

Ως μητέρα θα άλλαζες πράγματα σε σένα; Στη συνέντευξη που είχες παραχωρήσει τότε στον Πιερή Παναγή είχες αναφέρει, επίσης, «ξέρω ότι πρέπει να αφιερώσω περισσότερο χρόνο στην οικογένειά μου».

Έχω μια υπέροχη οικογένεια που με κάνει να αισθάνομαι γεμάτη, ολοκληρωμένη. Αυτό το συναίσθημα όσο κι αν το ονειρεύεσαι, δεν συγκρίνεται με την πραγματικότητα. Υπήρξαν φορές που η δουλειά με απορροφούσε, όμως, πάντα έβρισκα τις ισορροπίες. Τι θα γινόταν αν ήμουν παρούσα 24 ώρες το 24ώρο; Δεν ξέρω. Ξέρω, όμως, πως τα παιδιά μου είναι ανεξάρτητα κι αυτό είναι σπουδαίο. Είμαστε μαζί, είμαστε οικογένεια, αλλά ο κάθε ένας έχει τον χώρο και τον χρόνο του να αναπτύσσεται και να εξελίσσει αυτά που ονειρεύεται. Τα παιδιά μεγαλώνοντας γίνονται συνοδοιπόροι. Τους διδάσκουμε και μας διδάσκουν. Δεν υπάρχει τέλειος τρόπος να μεγαλώνεις παιδιά. Κάθε εμπειρία, κάθε χαρά και κάθε δυσκολία, που ζούμε, μας κάνουν πιο δυνατούς, πιο δεμένους. Νομίζω πως δεν θα άλλαζα τίποτα σε όλο αυτό.

Έχοντας, τελικά, πετύχει όσα ονειρευόσουν, σήμερα ποιο είναι το μεγαλύτερό σου όνειρο;
Κάθε βήμα με κάνει να οραματίζομαι ένα πιο μακρινό μετά, ένα νέο όνειρο. Το brand Ramon Filip θα ήθελα να εξελιχθεί ακόμα παραπάνω. Για μένα είναι πολύ σημαντικό όχι μόνο να ντύνει τις γυναίκες, αλλά να τις εμπνέει, να τις ενδυναμώνει. Το όνειρο δεν τελειώνει εδώ, δεν τελειώνει ποτέ.

ramona

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS