BEAUTYFACE & BODYLa Roche-Posay UV Sense: Aσφάλεια κάτω από τον ήλιο με τον πρώτο...

La Roche-Posay UV Sense: Aσφάλεια κάτω από τον ήλιο με τον πρώτο φορέσιμο ηλεκτρονικό αισθητήρα UV από τη L’Oréal

Η L’Oréal παραμένει προσηλωμένη στη δέσμευσή της να ενθαρρύνει την ασφάλεια κάτω από τον ήλιο, με το La Roche-Posay UV Sense, τον πρώτο φορέσιμο ηλεκτρονικό αισθητήρα UV χωρίς μπαταρίες

CES®, Λας Βέγκας, 7 Ιανουαρίου 2018 – Η L’Oréal, ο παγκόσμιος ηγέτης στην ομορφιά που, το 1935, δημιούργησε το πρώτο αντιηλιακό προϊόν μαζικής κυκλοφορίας, ενισχύει την 80 ετών δέσμευσή της για την ασφάλεια κάτω από τον ήλιο με τα αποκαλυπτήρια, στην Έκθεση Ηλεκτρονικών Καταναλωτικών Αγαθών (CES) 2018, του UV Sense, του πρώτου φορέσιμου ηλεκτρονικού αισθητήρα UV χωρίς μπαταρίες.

Η L’Oréal έχει εδώ και καιρό αφοσιωθεί στην ενθάρρυνση της ασφαλούς συμπεριφοράς κάτω από τον ήλιο μέσω της έρευνας, των καινοτόμων προϊόντων, και των εκπαιδευτικών εκστρατειών, καθώς και μέσω της χρηματοδότησης σημαντικού ερευνητικού έργου από κοινού με τη Συμμαχία Έρευνας Μελανώματος (Melanoma Research Alliance) για την πρόληψη ορισμένων τύπων καρκίνου του δέρματος. Το 2016, η La Roche-Posay, η κορυφαία μάρκα δερματολογικής φροντίδας της L’Oréal, κυκλοφόρησε το My UV Patch, τον πρώτο ελαστικό αισθητήρα που εφαρμόζεται στο δέρμα και παρακολουθεί την έκθεση στην ακτινοβολία UV. Έκτοτε, η La Roche-Posay έχει διανείμει δωρεάν πάνω από ένα εκατομμύριο επιθέματα σε καταναλωτές σε 37 χώρες. Καταναλωτικές μελέτες δείχνουν ότι το My UV Patch επηρέασε θετικά τις ασφαλείς συμπεριφορές των καταναλωτών κάτω από τον ήλιο –με το 34% των ερωτηθέντων να εφαρμόζουν αντιηλιακό πιο συχνά και το 37% να προσπαθούν να μένουν περισσότερο κάτω από τη σκιά.

 

Για να ενθαρρύνει ακόμα πιο πολύ τους καταναλωτές να αλλάξουν τις συνήθειές τους κάτω από τον ήλιο, το νέο UV Sense είναι μικρότερο, έχει μεγαλύτερη διάρκεια χρήσης, και παρέχει δεδομένα σε πραγματικό χρόνο. Όντας ο πρώτος φορέσιμος ηλεκτρονικός αισθητήρας χωρίς μπαταρίες που μετρά την ατομική έκθεση στην ακτινοβολία UV, το UV Sense μπορεί να αποθηκεύσει δεδομένα έως και τριών μηνών, ενώ ενημερώνεται αυτόματα δείχνοντας τις τάσεις την έκθεσης σε βάθος χρόνου. Η νέα αυτή φορέσιμη συσκευή έχει λιγότερο από δύο χιλιοστά πάχος, εννέα χιλιοστά διάμετρο, και είναι σχεδιασμένη να εφαρμόζεται στο νύχι του αντίχειρα. Τοποθετώντας την στο νύχι του αντίχειρα –το σημείο του σώματος που λαμβάνει τη μέγιστη ακτινοβολία UV–, οι καταναλωτές μπορούν να αυξήσουν τον χρόνο χρήσης, από αρκετές ημέρες με το My UV Patch σε αρκετές εβδομάδες με το UV Sense. Ο αισθητήρας μπορεί να επανακολληθεί με την πρόσθετη κόλλα που συμπεριλαμβάνεται στη συσκευασία.

Το UV Sense συνοδεύεται από μια εφαρμογή για κινητά, διαθέσιμη τόσο για iOS όσο και για Android, η οποία μεταφράζει και μεταφέρει τα δεδομένα του αισθητήρα χρησιμοποιώντας τεχνολογία Επικοινωνίας Κοντινού Πεδίου (Near Field Communication – NFC). Η εφαρμογή παρέχει φιλικές προς τον καταναλωτή πληροφορίες, που περιγράφουν λεπτομερώς πότε ο χρήστης πρέπει να προσέχει την έκθεσή του στην ακτινοβολία UV. Τα δεδομένα περιλαμβάνονται σε ένα προφίλ εντός της εφαρμογής που συνοψίζει τα επίπεδα έκθεσης του χρήστη. Ενθαρρύνεται η ασφαλής συμπεριφορά κάτω από τον ήλιο –για παράδειγμα, η παραμονή στη σκιά ή η εκ νέου εφαρμογή αντιηλιακού– μέσω πληροφοριών σχετικά με την έκθεση στον ήλιο και πρόσθετων συμβουλών προστασίας.

 

«Η τεχνολογία που εμπεριέχεται στο UV Sense είναι πρωτοποριακή και έχει τεράστιες δυνατότητες να επηρεάσει το μέλλον της τεχνολογίας και των φορέσιμων συσκευών», δήλωσε ο Guive Balooch, Παγκόσμιος Αντιπρόεδρος του Εκκολαπτηρίου Τεχνολογίας του Τμήματος Έρευνας & Καινοτομίας της L’Oréal. «Με όπλο μας την έρευνα και τα σχόλια των καταναλωτών από το αρχικό My UV Patch, θέσαμε ως στόχο να δημιουργήσουμε κάτι που να συνδυάζει την τεχνολογία επίλυσης προβλημάτων με τον ανθρωποκεντρικό σχεδιασμό, προσφέροντας δεδομένα σε πραγματικό χρόνο και μεγαλύτερη διάρκεια χρήσης, σε ένα διακριτικό προϊόν που να ταιριάζει σε κάθε τρόπο ζωής.»

Για τον σχεδιασμό του UV Sense, η L’Oréal συνεργάστηκε με τον παγκοσμίου φήμης σχεδιαστή Yves Behar. «Η τεχνολογία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον σχεδιασμό και, καθώς τα προϊόντα αποκτούν ολοένα και πιο εξατομικευμένο χαρακτήρα, τα δύο αυτά στοιχεία γίνονται αναπόσπαστο κομμάτι της εξασφάλισης μιας απρόσκοπτης εμπειρίας για τους καταναλωτές», δήλωσε ο Yves Behar, επιχειρηματίας σχεδιαστής και ιδρυτής του fuseproject. «Μέσα από τη συνεργασία μας με τη L’Oréal, μπορέσαμε να συνδυάσουμε την προηγμένη τεχνογνωσία στην τεχνολογία της ομορφιάς με ένα αποδοτικό σχέδιο που ενισχύει την ευημερία των καταναλωτών, χωρίς να αποσπά την προσοχή τους από την καθημερινή τους ζωή.»

 

Τόσο το UV Sense όσο και το My UV Patch είναι ο καρπός των ερευνών της L’Oréal που διεξήχθησαν σε συνεργασία με την MC10, Inc., κορυφαία εταιρεία στον χώρο των φορέσιμων τεχνολογιών, και με τον Καθηγητή John Rogers του Πανεπιστημίου Northwestern, μέσα από το χαρτοφυλάκιό του σε ό,τι αφορά την πνευματική ιδιοκτησία (IP) και την καινοτομία στον τομέα των εύκαμπτων και ελαστικών ηλεκτρονικών συστημάτων.

Το UV Sense θα είναι διαθέσιμο, σε περιορισμένη έκδοση, στις ΗΠΑ για τη θερινή περίοδο του 2018, και θα ακολουθήσει παγκόσμιο λανσάρισμα το 2019. Επίσης, το 2018, η La Roche-Posay θα κυκλοφορήσει μια νέα περιορισμένη έκδοση του βραβευμένου My UV Patch, σε σχέδιο του Yves Behar.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS