BEAUTYFACE & BODYΚυτταρίτιδα τέλος: O απόλυτος οδηγός με 7 συμβουλές των ειδικών για να...

Κυτταρίτιδα τέλος: O απόλυτος οδηγός με 7 συμβουλές των ειδικών για να την εξαφανίσεις

Μπορεί το καλοκαίρι να μην έχει φτάσει αλλά η ανησυχία των περισσότερων γυναικών για το φλοιό πορτοκαλιού έχει ξεκινήσει να αυξάνεται. Αν και η αποδοχή και η αγάπη για το σώμα σου θα αποτελεί πάντα τη νούμερο ένα συμβουλή είναι σημαντικό να κάνεις κινήσεις που θα σεβοηθήσουν να αισθανθείς όμορφα.

Επιλέγοντας να κατευθυνθείς προς οτιδήποτε σου αυξάνει την αυτοπεποίθηση, ήρθε η στιγμή να ακολουθήσεις τα 10 tips στα οποία ορκίζονται οι ειδικοί για να πεις «αντίο» στην κυτταρίτιδα. 

Κάτι απόλυτα σημαντικό: Η κυτταρίτιδα είναι 100 τοις εκατό φυσιολογική -και δεν υπάρχει απολύτως τίποτα λάθος με το να την αγαπάς, ή, ναι, ακόμη και με το να θέλεις να την ξεφορτωθείς. Πρώτο και σημαντικότερο είναι το σώμα σου και η άνεση σου. Αν συμφωνείς, συνέχισε το παρακάτω.

  1. Δοκίμασε μια κρέμα με καφεΐνη

Παρόλο που οι κρέμες και οι λοσιόν δεν μπορούν να κάνουν θαύματα ή δεν πρόκειται να εξαφανίσουν την κυτταρίτιδα σου σε μια νύχτα, είναι σε θέση να σε βοηθήσουν να εξομαλύνεις και να σφίξεις το δέρμα σου. Ειδικά αν επιλέξεις μια φόρμουλα που έχει καφεΐνη, αυτή θα κάνει τα αιμοφόρα αγγεία σου να συστέλλονται και τα λιποκύτταρα να συρρικνώνονται προσωρινά. Δοκίμασε ένα τέτοιο προϊόν και κάνε μασάζ με αυτό στην περιοχή και θα δεις το δέρμα σου πιο απαλό και λείο από ποτέ.

  1. Ξεκίνα το dry brushing

Λένε πως το dry brushing μπορεί να σου χαρίσει τέλεια επιδερμίδα χωρίς κυτταρίτιδα. Η απολέπιση του σώματος την οποία κάνει είναι σωτήρια για την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων και η κινητικότητα την οποία προκαλεί οδηγεί στην ομοιόμορφη κατανομή των αποθέσεων λίπους, που βρίσκονται κάτω από το δέρμα. Μάλιστα, πρέπει να γνωρίζεις ότι ακόμα και το πιο απαλό βούρτσισμα μεταφέρει το πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και φρέσκο οξυγονωμένο αίμα στην επιφάνεια του δέρματος, προσδίδοντας έτσι ελαστικότητα.

  1. Πες «ναι» σε μια κρέμα με ρετινόλη

Εκτός από το τακτικό ξηρό βούρτσισμα, ενσωματώσεις μια κρέμα σώματος ρετινόλης στη ρουτίνα ελαχιστοποίησης της κυτταρίτιδας. Το συστατικό που επαναφέρει το κολλαγόνο λειτουργεί μαλακτικά και λειαντικά στο δέρμα σου. Επίλεξε μια μη λιπαρή, πλούσια σε αντιοξειδωτικά φόρμουλα και τοποθέτησέ την μετά το dry brushing. Είναι σημαντικό να κάνεις αυτή τη ρουτίνα το βράδυ καθώς ενδεχομένως η ρετινόλη να κάνει το δέρμα σου πιο ευαίσθητο στα ηλιακά εγκαύματα. 

  1. Χρησιμοποιήσε ένα scrub

To μασάζ αποτελεί έναν από τους αποτελεσματικότερους τρόπους καταπολέμησης της κυτταρίτιδας. Αν δε, το συνδυάσεις με απολέπιση τότε τα αποτελέσματα θα είναι εκπληκτικά. Όταν χρησιμοποιείται τοπικά, ένα απολεπιστικό μπορεί να ελαχιστοποιήσειτην εμφάνιση της κυτταρίτιδας με δύο τρόπους. Πρώτον, το μασάζ με τρίψιμο κατά μήκος του δέρματος σου μπορεί να βοηθήσει στην τόνωση της λεμφικής παροχέτευσης και δεύτερον τα συστατικά που θα περιέχονται θα εισχωρήσουν βαθύτερα και θα δράσουν στις κατάλληλες περιοχές.

  1. Τι μπορεί να κάνει ένας ορός

Όπως και με τις κρέμες έτσι και εδώ, δεν πρέπει να περιμένεις θαύματα αλλά με συστηματική εφαρμογή, όλα θα αλλάξουν. Υπάρχουν κάποια gel αδυνατίσματος που περιέχουν εκχυλίσματα και συνδυασμούς που θα σε βοηθήσουν προς το επιθυμητό αποτέλεσμα.

  1. Να τρως υγιεινά

 Η διατροφή σου δεν είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για το αν έχεις ή όχι κυτταρίτιδα, αλλά η υγιεινή διατροφή σίγουρα δεν θα σε βλάψει. Μείωσε την πρόσληψη νατρίου και καταναλώστε άφθονη τροφή από φυτικές ίνες και δημητριακά ολικής αλέσεως. Μην ξεχνάς τα φρούτα και τα λαχανικά.

  1. Πιες νερό

Το να πίνεις νερό ακούγεται σαν μια βασική λύση. Ο λόγος πίσω από αυτό είναι πως αποτελεί  κύρια προϋπόθεση στην ελαχιστοποίηση της εμφάνισης. Είναι σημαντικό να παραμένεις επαρκώς ενυδατωμένη, καθώς η κυτταρίτιδα μπορεί να εμφανιστεί πιο έντονα σε ένα αφυδατωμένο δέρμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS