BEAUTYFACE & BODYTips περιποίησης για τα ξηρά και σκασμένα χείλη

Tips περιποίησης για τα ξηρά και σκασμένα χείλη

Τα χείλη μας είναι αλήθεια ότι χρειάζονται ιδιαίτερη περιποίηση, αφού η επιδερμίδα μας στο συγκεκριμένο σημείο,  είναι πολύ λεπτή επομένως και πιο  ευαίσθητη στις χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα. Αποτέλεσμα;  Να ξηραίνονται και να σκάνε κάνοντας σου τη ζωή δύσκολη. Για ρίξε μια ματιά όμως στα πιο κάτω tips, ώστε να βρεις την ησυχία σου. 

– Αν και όχι τόσο εύκολο, όσο το καλοκαίρι, είναι σημαντικό να πίνετε πολύ νερό για να είστε ενυδατωμένοι και να χρησιμοποιείτε τα κατάλληλα προϊόντα περιποίησης των χειλιών.

– Όταν βγαίνετε εκτός σπιτιού προτιμάτε πάντα κάποιο που να έχει και δείκτη προστασίας από την ηλιακή ακτινοβολία.

– Δώστε προσοχή στα συστατικά των προϊόντων για την περιποίηση των χειλιών σας. Προτιμάτε προϊόντα που δεν περιέχουν λιναλόλη, μεθανόλη (αλκοόλη) και γερανιόλη.

– Οι παραφίνες, λόγω της λιπαρής υφής τους, παγιδεύουν τα βακτήρια στις σχισμές των χειλιών και προκαλούν πόνο και φλεγμονή.

– Αποφεύγετε την υπερβολική έκθεση στον ήλιο και τον αέρα.

– Μην γλείφετε τα χείλη σας, καθώς μπορεί να νιώσετε πρόσκαιρη ανακούφιση, αλλά στην πραγματικότητα επιδεινώνετε τα ήδη «σκασμένα» χείλη.

– Οι καλύτερες επιλογές για την περιποίηση της επιδερμίδας των χειλιών είναι το ελαιόλαδο, το αμυγδαλέλαιο και το έλαιο αργκάν (argan oil).

– Το βούτυρο κακάο αποτελεί επίσης εξαιρετική επιλογή για τη θεραπεία των ξηρών και σκασμένων χειλιών.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS