BEAUTYMAKE UP«Η Δικαιοσύνη είναι Ισοδύναμη με την Αγάπη»

«Η Δικαιοσύνη είναι Ισοδύναμη με την Αγάπη»

Difference Maker – Eréndira Ibarra

Φιλάνθρωπος, επιχειρηματίας και ακτιβίστρια εκ γενετής, η Eréndira Ibarra είναι μια γυναίκα με πολλά ταλέντα. Ηθοποιός παγκοσμίου φήμης, έχει αναγνωριστεί ως ένα από τα πιο γνωστά πρόσωπα στο Μεξικό και αποτελεί τη νέα γενιά της τηλεόρασης. Με μια ραγδαία ανέλιξη της καριέρας της ως ηθοποιού, από το 2006 που ξεκίνησε, η Eréndira είναι γνωστή για το ρόλο της ως «Daniela Velasquez» στην αρχική σειρά στο κανάλι Netflix «Sense8», μια σειρά που αναμεταδίδεται σε 190 χώρες και πρόσφατα έχει κερδίσει το «GLAAD Media Award».

Τι ήταν το πρώτο πράγμα που σκέφτηκες όταν η Clinique σού ζήτησε να λάβεις μέρος στην εκστρατεία των Difference Maker;
«Μα, είναι αλήθεια; Εγώ;» Εγώ είμαι μόνο μια αντανάκλαση των γυναικών και των ανδρών που με ενέπνευσαν να βρω τη φωνή μου. Είμαι εδώ, στέκομαι δυνατή, χωρίς να λογοκρίνω τον εαυτό μου, έχοντας πόρτες να κλείνουν στο πρόσωπό μου γιατί είμαι πάρα πολύ ειλικρινής, και εν τω μεταξύ ανοίγει αυτό το παράθυρο ευκαιρίας, αυτό το λαμπρό παράθυρο με το τέλειο φως και τη μαγική πλατφόρμα για να μου επιτρέψει να χρησιμοποιήσω τη φωνή μου και να εμπνεύσω και άλλους να κάνουν το ίδιο. Έχω αγνή και απόλυτη ευγνωμοσύνη.

Πώς ορίζεις την έννοια «Difference Maker»;
Πιστεύω ότι όλοι έχουμε τη δυνατότητα να είμαστε Difference Makers. Πιστεύω πως ένας Difference Maker είναι το άτομο που κάνει μια σταθερή και καθημερινή προσπάθεια να είναι όσο πιο ειλικρινές, και όσο πιο καλοσυνάτο και δίκαιο μπορεί να είναι. Αντί να κρίνουμε τους άλλους και να επισημαίνουμε τι είναι λάθος στη ζωή τους, να επιδιώκουμε τη συνεργασία και την αλληλεγγύη, πάνω από τον ατομικισμό και με ηθική ανωτερότητα.

Τι σου δίνει την αυτοπεποίθηση να θέσεις τον εαυτό σου εκεί έξω και να κάνεις τη διαφορά; Πώς ανακάλυψες τη «φωνή» σου;
Όπως πολλοί άλλοι άνθρωποι, βρήκα τη φωνή μου, με δοκιμές και σφάλματα. Βρήκα τη φωνή μου, προσπαθώντας να βάλω τον εαυτό μου σε καλούπια και στη συνέχεια να τα σπάζω. Έμαθα να μην κρίνω τον εαυτό μου και, όποτε είχα μια αμφιβολία ή χρειαζόμουν περισσότερες πληροφορίες, να καλλιεργώ το μυαλό μου, το σώμα μου και την ψυχή μου. Μετά από χρόνια περιττού πόνου, προσπαθώντας να αφαιρέσω κομμάτια του εαυτού μου για να χωρέσω σε επώδυνα προκατασκευασμένα καλούπια, συνάντησα την πιο οδυνηρή υπαρξιακή κρίση της πολύ σύντομης ζωής μου και αναγκάστηκα να δω πέρα από τον εαυτό μου και να γνωρίσω τις ιστορίες άλλων ανθρώπων. Οι άνθρωποι που είχαν λιγότερες ευκαιρίες και λιγότερη υποστήριξη από εμένα, με έκαναν να αλλάξω την εστίασή μου από το «εγώ» στο «εμείς». Αυτό με ώθησε να ακολουθήσω την έννοια της ριζοσπαστικής αγάπης για τον εαυτό μου.

22222

Ο κάθε άνθρωπος έχει ένα όνειρο, το δικό σου ποιο είναι;Ονειρεύομαι έναν κόσμο όπου η δικαιοσύνη και η αλληλεγγύη είναι ο κανόνας, και η ατιμωρησία, η αδικία και η διαφθορά είναι η εξαίρεση. Η αλληλεγγύη είναι ο πρωταρχικός μας στόχος. Αγκαλιάζουμε τα πράγματα που εμπλουτίζουν τις ψυχές μας. Ονειρεύομαι ένα συναισθηματικά βιώσιμο κόσμο όπου όλοι μας ευημερούμε γιατί συνεργαζόμαστε, εξελισσόμαστε και δημιουργούμε την αλλαγή. Δεν καταστρέφουμε και δεν εξαντλούμε τους φυσικούς μας πόρους.

Αν μπορούσες να αλλάξεις ένα πράγμα στον κόσμο, τι θα ήταν;
Θα ήθελα να τροποποιηθεί ο ορισμός της δικαιοσύνης στο λεξικό, έτσι ώστε από τη στιγμή που μαθαίνουμε τη σημασία της λέξης, καταλαβαίνουμε ότι δεν είναι τίποτα άλλο από την ΑΓΑΠΗ. Θα ήθελα να προωθήσω το αληθινό νόημα της λέξης διδάσκοντας την αγάπη, την αλληλεγγύη και τον σεβασμό.

Αν μπορούσες να δώσεις μια συμβουλή σε μια γυναίκα, ποια θα ήταν αυτή; Η πιο σημαντική συμβουλή που θα μπορούσα να δώσω σε μια άλλη γυναίκα είναι να καλλιεργήσει την ψυχή της και να εκφράσει ελεύθερα την ομορφιά της. Για πολλά χρόνια, προσπάθησα να είμαι αυτό που οι άλλοι περίμεναν από μένα και βρήκα ότι τα ρούχα και το μακιγιάζ δεν θα πρέπει να μας κάνουν να μοιάζουμε, θα πρέπει να μας κάνουν να ξεχωρίζουμε. Να ξεχωρίζουμε γιατί η κάθε μια από εμάς είναι μοναδική και θα πρέπει να μάθει να αγαπά τον εαυτό της για να κάνει τη διαφορά.

Περίγραψε την πιο περήφανη στιγμή της ζωής σου.
Η πιο περήφανη στιγμή της ζωής μου είναι τώρα. Έχω τη δύναμη και την αγάπη για τον εαυτό μου και τον συγχαίρω που βρήκα την αγάπη της ζωή μου, που δεν σταματώ να κάνω μια καθημερινά συνειδητή προσπάθεια να είμαι η καλύτερη Eréndira που μπορώ να είμαι, προκαλώντας τον εαυτό μου να αντιμετωπίσει τους φόβους του, και να ζήσω έξω από τη ζώνη της άνεσής μου. Έχω αποφασίσει να πάρω το ρίσκο και να ζήσω τη ζωή μου και να την αγαπήσω άνευ όρων για πάντα.

3333

Ποιο είναι το ένα προϊόν ομορφιάς που σε κάνει αμέσως να νιώθεις σιγουριά και αυτοπεποίθηση; Είναι το eyeliner, και συγκεκριμένα το Pretty Easy Liquid Eye Lining Pen της Clinique. Είναι ένα όπλο για τις καθημερινές μου «μάχες». Τονίζει και εκφράζει το παράθυρο της ψυχής. Στο επάγγελμά μου, όμως, δεν υπάρχει τίποτα άλλο εκτός από το Take The Day Off™ makeup remover. Ορκίζομαι σε αυτό. Είναι το τοπ στη λίστα με τα αγαπημένα μου προϊόντα.

Πόσο σημαντικό είναι το makeup στη ζωή σου;
Πάντα αγαπούσα το μακιγιάζ γιατί με αυτό μπορώ να εκφράζομαι. Η μαγεία τού να τονίζουμε αυτό που αγαπάμε στον εαυτό μας και η ικανότητα να κρύβουμε τις ατέλειές μας είναι κάτι που λατρεύω. Έχω αγαπήσει τα καλλυντικά από τότε που η μαμά μου, μου αγόρασε για πρώτη φορά κάποια προϊόντα, μέχρι που πήγα για ψώνια μόνη μου για το πρώτο μου eyeliner και μάσκαρα! Πέρασα όλες τις φάσεις που μπορείτε να φανταστείτε και αυτό με βοήθησε να βρω το πρόσωπο που ήθελα πάντα να παρουσιάσω στον κόσμο!

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS