BEAUTYMAKE UPΗ επιδερμίδα την εποχή του κρύου

Η επιδερμίδα την εποχή του κρύου

Κοκκινίλες, ξηρό δέρμα, σκασμένα χείλη και ερεθισμοί είναι μόνο μερικές από τις συνέπειες του κρύου. Για να προστατεύσετε το πρόσωπο, τα χέρια και όλη την επιδερμίδα σας από τα δυσάρεστα αποτελέσματα του καιρού, ακολουθήστε τα παρακάτω χρήσιμα tips.

Της Λένας Τσουκαλά

Ώρα για ενυδάτωση

Ξεκινήστε να χρησιμοποιείτε καθημερινά, πρωί και βράδυ πιο πλούσιες ενυδατικές κρέμες που αποκαθιστούν το φυσικό φιλμ και τη λειτουργία της επιδερμίδας με ουσίες όπως ceramides, λιπίδια και ουρία. Εάν θέλετε κάτι extra, συστήνονται μεσοθεραπείες με υαλουρονικό οξύ και ήπια peelings με οξέα φρούτων ή παράγωγα της βιταμίνης Α.

Φροντίστε αμέσως

Εάν στην επιδερμίδα σας εμφανιστούν κοκκινίλες ή ερεθισμοί, πιθανόν να οφείλονται στο κρύο, αλλά και στην υπεριώδη ακτινοβολία. Στην περίπτωση που βρεθήκατε στο βουνό χωρίς αντηλιακή προστασία, αναζητήστε ένα υποαλλεργικό προϊόν με καταπραϋντική δράση για ευαίσθητες επιδερμίδες, αφήνοντας στην άκρη κάθε άλλο προϊόν περιποίησης για λίγες ημέρες. Εάν η κατάσταση δεν αρχίσει να βελτιώνεται, απευθυνθείτε σε δερματολόγο ζητώντας να σας υποδείξει την κατάλληλη θεραπεία.

Φορέστε γυαλιά

Επειδή η περιοχή κάτω από τα μάτια έχει τους λιγότερους σμηγματογόνους αδένες, εκεί αρχικά γίνεται εμφανής η ξηρότητα, εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών και του παγωμένου αέρα. Χρησιμοποιήστε πιο δυνατή ενυδατική κρέμα ματιών και φορέστε μεγάλα γυαλιά όταν βρίσκεστε στην πόλη ή στο χιονοδρομικό, για να αποφύγετε και τις ρυτίδες.

sun

Αποφύγετε τα σκασίματα

Όταν το κρύο είναι τσουχτερό, τα χείλη έχουν την τάση να σκάνε. Επιπλέον, τα κλιματιστικά και τα αερόθερμα επιβαρύνουν την κατάσταση. Για τη θεραπεία τους προτιμήστε προϊόντα με βούτυρο κακάο ή κερί μέλισσας. Εάν εκτίθεστε στον ήλιο, καλό είναι το stick για τα χείλη να έχει δείκτη προστασίας. Σε κάθε περίπτωση αποφύγετε να γλείφετε τα χείλη σας, γιατί έτσι ξηραίνονται περισσότερο και μην τα πειράζετε με το χέρι σας σε περίπτωση που έχουν σκάσει, γιατί κινδυνεύετε να τα μετατρέψετε σε μόνιμη πληγή.

Μην παραμελείτε τα χέρια

Όταν νιώθετε τα χέρια σας ξηρά, απλώστε ένα λαδάκι,π.χ. αμυγδαλέλαιο πριν από το μπάνιο και μετά μια πλούσια κρέμα χεριών. Φτιάξτε τη δική σας κρέμα, αναμιγνύοντας μία κουταλιά της σούπας γλυκερίνη με ένα κουταλάκι του γλυκού φρέσκο χυμό λεμονιού και μην ξεχνάτε να βάζετε κάθε φορά που πλένετε τα χέρια. Εάν έχετε κρύα χέρια, σημαίνει ότι υποφέρετε από κακή κυκλοφορία των άνω άκρων. Γι’ αυτό θα πρέπει να φοράτε ζεστά γάντια το χειμώνα ειδικά όταν βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο για πολλή ώρα, ώστε να μην ενταθεί η ξηρότητα των χεριών. Φροντίστε να κάνετε καθημερινά μασάζ την ώρα που απλώνετε την κρέμα.

hands

Δώστε τροφή στο σώμα σας

Επειδή το δέρμα του σώματος είναι πιο παχύ, χρησιμοποιήστε κρέμες με ισχυρότερους ενυδατικούς παράγοντες απ’ό,τι στο πρόσωπο, π.χ., λανολίνη, οξέα φρούτων. Επιπλέον, η χρήση ενυδατικού προϊόντος αμέσως μετά το ντους, προτού ακόμη η επιδερμίδα στεγνώσει τελείως, είναι σωτήρια καθώς συμβάλλει στη δημιουργία ενός υγιούς ενυδατικού φραγμού.

Αφρόλουτρο αντί ντους

«Μουλιάστε» για ένα τέταρτο στο μπάνιο με αιθέρια έλαια, αλλά αν η επιδερμίδα σας είναι ξηρή, αποφύγετε το καυτό νερό, το οποίο σας στερεί τα λιπίδια του δέρματος και το αφυδατώνει, ιδιαίτερα αν χρησιμοποιείτε ισχυρά καθαριστικά σαπούνια. Προτιμήστε σαπούνι με ουδέτερο PH.

Κάντε απολέπιση

Μία φορά την εβδομάδα απλώνετε στο πρόσωπο ένα απαλό scrub για να απορροφούνται καλύτερα τα προϊόντα φροντίδας και περιποίησης που χρησιμοποιείτε και αμέσως μετά μια ενυδατική μάσκα- που μπορείτε να φτιάξετε και μόνες σας από μέλι, αβοκάντο και λάδι ελιάς σε ίσες ποσότητες.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS